Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Natka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 5:35 pm Temat postu: arechina sen i inne skutki uboczne |
|
|
hej!od kiedy biore arechine to mam problemy ze snem.śpie 3,4 godziny ale z przerwami.budze sie średnio co pół godziny.czy ktos z Was miał to samo? jeśli tak to czy braliście dodatkowo jakieś leki na sen?jak juz jestem przy arechinie to mam pytanko a propo włosów. strasznie mi wypadają. musiałam je obciąć. może znacie jakiś sposób żeby je choć troche wzmocnić?pozdrawiam.n  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 6:26 pm Temat postu: |
|
|
NIe zabardzowiem czy moje problemy ze snem byly zwiazane wlasnie z arechina ale mialam takie problemy. od jakiegos czasu spiej jak dzieckoi nie przeszkadza mi nawet budziak Jezeli chodzi o wloy to poszukaj jak sie nie myle to mowilysmy o tym calkiem niedawno w Kawiarence. Ale tak dla przypomnienia to mycie na zmiane raz zimna raz ciepla i zmieniac szampony. Dodatkowo zciac wlosy tak jak to tylko mozliwe i do takiej fryzurki ze bys sie z nia dobrze czula _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Nie kojarzę jakoś wypadania włosów z ąrechiną którą biorę od lat.ż snem mam kłopoty ale raczej z zasypianiem.Porozmawiaj koniecznie z lekarzem prowadzącym na temat dolegliwości może coś zaradzi.
Pozdrowionka
LIdka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 6:57 pm Temat postu: |
|
|
a czy po encortonie wypadaly wam wlosy? bo mi strasznie leca juz nawet nie chce sie czesac zeby na to nie patrzec  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Klopoty ze snem ma wiekszosc z nas...........wydaje mi sie ze sa one zwiazane ze sterydami ............a nie z arechina.........
Wlosy mozna wzmocnic .........pokrzywa i skrzypem ...zapytaj w aptece........Mnie najbardziej wypadaly wlosy po endoxanie......
Powiedz lekarce prowadzacej o klopotach ze snem ......bo tak na pale to nie bardzo ............ja jestem na lekach ...........zadne mleko na noc muzyka relaksacyjna..nic nie pomagalo........
Sa noce ze nie spie wcale ...ale od jakiegos czasu zauwazylam ze spie lepiej ......czemu........?sama nie wiem.........
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Chcialam teraz MOnika napisac ze moze spisz lepiej bo organizm sie przyzwyczil to sterydow ale nie pomyslalam o tym ze przeciez ty je zazywasz juz 10 lat ale bym gafe strzelila. To moze jak nie muzyka czy mleko to moze goraca relasujaca kompiel _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 9:17 pm Temat postu: |
|
|
a wiecie co ja brałam arechine ok 2 lata i nie biore jej już od stycznia 2004. po niej miałam częste i bardzo uciążliwe bóle stawów i co najgorsze zapalenia stawu biodrowego - nie wolno mi było wogóle chodzić a jak już musiałam to tylko z kulami kilkakrotnie miałam już takie zapalenie. nie jest to nic przyjemnego jak nie można samej nawet herbaty sobie zrobić czy chociaż się umyć wzrok też mi się pogorszył. dlatego powiedziałam mojej pani doktor że nie będę brała arechiny bo nawet okulista miał przeciwwskazania.
swoją drogą to arechina ma wstrętny smak ... blee ...
pozdroofki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Kłopoty ze snem ma również moje dziecko. Ale jakoś przez 6 lat nie zauważyłam żadnych prawidłowości. Może gdy była na większych dawkach sterydów, częściej budziła się i narzekała , że nie może zasnąć. Ale teraz jest na małej dawce sterydów i też skarży się choć na pewno rzadziej.
Generalnie potwierdzam kłopoty ze snem . Nie znam zależności.  _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jana Super senior

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 10:29 am Temat postu: |
|
|
Witam. Mam pytanie, czy ktoś po arechinie jako skutek uboczny mial zapalenie języka objawiające się pieczeniem, malymi rankami ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pasja Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Z całą pewnością po Arechnie mam ze snem dokładnie takie same objawy. Mijają po odstawieniu Arechniny lub po dłuższym czasie przyjmowania - nie wiem, moze organizm się przyzwyczaja.
Całą pracę podyplomową pisałam nocami z dopalaczem Arechiny.
Lada dzień znowu zaczynam przyjmowanie Arechiny i wiem doskonale, że znowu będzie sen krótki i przerywany.
Ale da się z tym żyć.
PS. Arechina mi spowolniła kiedyś wypadanie włosów. Całkowicie przestały wypadać po szamponie Dermena. _________________ Chcesz nosić futro? Weź kota na ręce! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Biorę Arechin od miesiąca i nie mam żadnych problemów ze snem. Raczej nie mam czasu, by spać Z uwagi na sesję jednak problemy ze snem niewątpliwie by się przydały  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:23 pm Temat postu: |
|
|
ja biore arechin juz ponad pol roku i ze snem nie mam zadnych problemow |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 11:24 am Temat postu: |
|
|
sen jest też skutkiem niedomgań tarczycy
ja wiem że to mnie męczy w zasypaniu i długosci snu _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolac171 Junior

|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 5:47 pm Temat postu: |
|
|
witajcie moi mili!
jestem nowa i włączam się do tematu, bo tez mam doświadczenia z arech iną.Arechin biorę już10 m-cy. Sen mam dobry ale przerywany, natomiast bardziej męczy mnie suchość w ustach i oczach. Suchość ust budzi mnie w nocy co godz i muszę łyknąć wody , by dalej spać.
Przez suche oczy widzenie mam mgliste co nieco ale okul twierdzi,że jest ok! Mam zespół Sjoegrena i hashimoto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 9:05 am Temat postu: |
|
|
ja tez biorę arechinę od miesiąca i coraz bardziej wypadają mi wlosy. To samo ze snem jest krótki i często się budze na dodatek mam problemy z zasypianiem a w pierwszym tygodniu brania arechiny się dusiłam potwornie ale lekarz stwierdził że to nie od arechiny bo ona jest najmniej inwazyjnym lekiem i nie powoduje takich skutków ubocznych |
|
Powrót do góry |
|
 |
|