Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 5:40 pm Temat postu: opuchlizna/ obrzęki/ zatrzymywanie wody w organizmie |
|
|
witam ponownie
czy puchną Wam może nogi? bo mi tak, szczególnie gdy siedzę - wystarczy nawet 1 godzina; albo długo stoję.
zastanawiam się, czy to puchnięcie to od słabego krążenia czy od złej pracy nerek.
ma może ktoś taki sam problem i jak sobie z tym radzi?

Ostatnio zmieniony przez kinga dnia Pon Maj 21, 2012 2:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Jesienią puchły mi strasznie, teraz już raczej nie. No chyba że po 10 godzinach z nogami w dole, w niewygodnych butach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 5:43 pm Temat postu: |
|
|
mnie puchna ale zazwyczaj jak dlugo chodze albo po intensywnym wysilku |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 6:04 pm Temat postu: |
|
|
Mi puchna jak jest bardzo cieplo.Lato to nie jest dll mnie najlepsza pora
Wiecej bolu stopy tez pochna i zyly mi wychodza.Czesto mocze sobie wieczorami to troche ustepuje.
Pozdrawiam Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 8:07 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio od dłuższego czasu puchną mi nogi tylko że mnie dodatkowo jeszcze bolą,głównie kolana. Nerki jak miałam ostatnio badane to było wszystko ok, myślę że u każdego wygląda to inaczej
Pozdrawiam Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Nawet zupełnie zdrowym osobom czasami puchną nogi. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego... Nie należy tego ignorować, ale nie można też od razu zakładać, że dzieje się coś złego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 8:55 am Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Nie Wrz 05, 2010 11:49 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 9:33 am Temat postu: |
|
|
Puchną mi nogi i bnawet trudno mówić o przyczynie.Ostatnio tak mi spuchła prawa noga że mialam kłopot z butami.Lekara rodzinny dał mi na odwodnienie ponieważ wyniki z moczu byly ok.Opuchlizna zeszła ale ja pozostałam narazie na tabletkach na odwodnienie.Nogi puchły szczególnie prawa bez bólu.Z racji opuchnięcia mialam wrazenie lekkiego mrowienia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 10:13 am Temat postu: |
|
|
mi tez puchna nogi. mam to przez wysilek, goraca pogode na polu, albo zmeczenie. oststanio zadko puchna ale jednak. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marta Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 8:32 am Temat postu: |
|
|
Widzę, że w takim razie znów u każdego inaczej to bywa. Mnie np. nogi kiedys bardzo puchły, a konkretnie jedna - lewa. Zauważyłam, że ma a to tez wpływ dieta. I wcale nie chodzi tylko o sól. Np. kiedy zjadałam więcej chleba to na wieczór noga jak bania. Więc mysle, ze moga miec , w moim przypadku na to wpływ węglowodany.
Teraz juz mi nie puvchna tak bardzo, ale fakt tez jak długo siedzę. Po wysiłku przecinie jest ok.
Za to od gorąca to puchna mi dłonie. I to bardzo - czasem nawet pierścionka nie moge zdjąc, który zima jest luzny na palcu.
I zaznacze, ze u mnie to chyba jednak z powodu nerek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 11:33 am Temat postu: |
|
|
mi po wysiłku nie puchną tylko wtedy nawet schodzi opuchlizna, a ręce to też i pierścionkow nie noszę, bo bym musiała kilka razy na dzień ściągać i zdejmować je
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 2:00 pm Temat postu: |
|
|
mi także puchną zazwyczaj po wysiłku lub gdy za długo stoje,opuchliźnie towarzyszy często ból a czasem mam takie dziwne uczucie jakby mi cos nogi "ściągało" nie wiem jak to opisać ale jest to nieprzyjemne i do tego bardzo boli _________________
Kochać i być kochanym to tak,
jakby z obu stron grzało nas słońce.
[ Dr Davis Viscott ] |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 4:25 pm Temat postu: |
|
|
jak mi puchma to nic nie boli tylko mam jakby je takie ciezkie i sinieja |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Mnie takze puchna nogi i ręce..moim zdaniem jest to związane i ze sterydami , ktore zatrzymuja wodę w organizmie, a takze chorobami nerek ,jedno i drugie...wpływ maja tu takze inne leki ktore bierzemy...
przy niedoborze elektrolitow takze sie to zdarza , jesli jednak obrzęku sa duze dobrze jest zapytac lekarza co o tym sądzi , obrzęki w niektórych przypadkach sa ozanaką nasilającej sie choroby nerek lub krązenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marta Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Natka napisał: |
opuchliźnie towarzyszy często ból a czasem mam takie dziwne uczucie jakby mi cos nogi "ściągało" nie wiem jak to opisać ale jest to nieprzyjemne i do tego bardzo boli |
Doskonale Cię rozumiem, bo ja chyba mam to samo. Tylko, że mnie sie tak robi np.kiedy szybko idę. Właśnie czuje taki bół z przodu łydek oraz takie dziwne, jak okresliłaś sciagnięcie. Czasem nie moge iśc dalej, bo tak boli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|