Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
patkam84 Junior

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 4:03 pm Temat postu: Witam :) |
|
|
Co prawda od dłuższego czasu podczytuje to forum, ale dopiero się zarejestrowałam, gdyż odebrałam wyniki, sama z nich nic nie wyczytuję a do wizyty u reumatologa trochę czasu. Niecierpliwa jestem
Coś o mnie:
Mam 25 lat, za sobą 2 straty ciąż, ginekolog dał mi skierowanie na przeciwciała antykardiolipinowe oraz przeciwciała przeciwjądrowe. Pierwsze wyszły w normie, drugie natomiast plamkowe 1:1280.
Ginekolog stwierdził, że nie mam pełnego zespołu antyfosfolipidowego, więc mam brać acard a jak tylko zajdę w ciążę to od razu przepiszę mi clexane.
Z własnej inicjatywy poszłam do reumatologa, chodzę do dr L. Ostanek. Dostałam skierowanie na następne badania i teraz czekam na wizytę.
Ogólnie czuję się dobrze, sama u siebie nie podejrzewam żadnej choroby.
Wyniki wkleiłam w dziale porady do wątku "wyniki badań". Wiem, że nie ma tu lekarzy, ale może ktoś ze swoim doświadczeniej coś podpowie.
Pozdrawiam,
Patrycja
Ostatnio zmieniony przez patkam84 dnia Sob Kwi 18, 2009 5:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Patrycjo witaj mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że wyniki pozwolą Ci zajść w tą, jak zrozumiałam, bardzo upragnioną ciążę i oczywiście donoszenie jej
Szukaj, czytaj a na pewno ktoś Ci coś konkretniejszego doradzi
Pozdrawiam serdecznie i liczę, że często będziesz nas odwiedzać i pisać co się dzieje... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja rwnież witam Cię serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 7:21 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej wirtualnej rodzince. W kupie lepiej.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Ostatnio zmieniony przez Lidia dnia Nie Kwi 19, 2009 6:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
patkam84 Junior

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 7:38 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
wyniki te przeciwjądrowe trochę mnie podłamały - zwłaszcza, że w mojej rodzinie nikt nie miał takich problemów. Jestem pierwsza... A skąd to się wzieło to nie mam pojęcia...
Czekam na najbliższą wizytę u reumatologa z niecierpliwością. Co ona mi powie, czy to już koniec badań i coś wiadomo czy znów będą badania i nic nie będzie wiadomo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
przyczyny tocznia, czy innych chorób tkanki łącznej są póki co nieznane. Staraj się zatem uniknąć obwiniania siebie za chorobę...
Mam nadzieję, że wizyta u reumatologa wyjaśni wszelkie wątpliwości - a przynajmniej znajdziesz odpowiedź na choćby część pytań.
Resztę (doświadczenia, wskazówki) wyczytasz z forum, więc zachęcam do lektury  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycja  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 7:45 am Temat postu: |
|
|
Witaj Patycja masz dość wysokie miano przeciwciał przeciwjądrowych ale z tym musisz poczekac do wizyty reumatolog zapewne skieruje Cie jeszcze na badania życze powodzenia.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:33 am Temat postu: |
|
|
Patka spokojnie zrób badania i wtedy dobry reumatolog na pewno doradzi co dalej a tymczasem witaj na forum i w lupusikowej rodzince tu nic nie wydaje się takie straszne pozdrawiam ciepło i życzę powodzonka  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
patkam84 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Mam nadzieję, ze trafiłam na dobrego lekarza - przynajmniej z każdej strony jest ona polecana.
Nie obwiniam siebie - przynajmniej staram się. Choć jestem zdania, że jak już jest to trzeba nauczyć się z tym żyć, ale najgorsze jest dla mnie to, że nie wiadomo czy uda się przez to donosić ciążę...
Co ma być to będzie a mam nadzieję że będzie dobrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
motylek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:22 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię Patrycjo;) _________________ ...uśmiechaj się choćby przez łzy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 9:54 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 10:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj bardzo serdecznie,
to Forum to kopalnia wiedzy, rozgosc sie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
patkam84 Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 11:21 am Temat postu: |
|
|
witam wszystkich
Ale mi się trafiło, zadzwonili do mnie i ktoś wypadł z wizyty i mam wizytę u reumatologa jutro Strasznie się cieszę, ale za to i stres mnie dopadł... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|