|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 6:54 pm Temat postu: |
|
|
no to ujędrniania czas zacząć kobietki wszak idzie lato  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Hmm nie wiem czy tylko dla kobiet w ciąży, bo poleciła mi go koleżanka nie będąca w ciąży, która po prostu odchudzała się i i znów jej się tyło i twierdziła, że on jej pomaga
Zresztą producent tak go opisuje: Krem przeciw rozstępom skóry przeznaczony jest do ochrony i pielęgnacji skóry kobiet w czasie ciąży połogu i karmienia, kuracji odchudzających, dojrzewania i szybkiego wzrostu oraz gwałtownego przybierania na wadze.
Tak więc spróbować zawsze można, zwłaszcza ze jest bardzo wydajny- mi starczył na całe 5 miesięcy, bo od 4 można go używać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
inną sprawą jest też to, że każda skóra reaguje inaczej, co dla jednego będzie dobre, dla drugiego nie musi  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Jasne, dlatego każdy musi sam po przemyśleniu dokonać rozsądnego wyboru  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
tak jak pisałam już wcześniej: moja skóra jest strasznie podatna na rozstępy.... spowodowane sterydami
małe, czy duże dawki-u mnie to bez różnicy...
od 12 czerwca biorę po 20 mg, a już pojawiają się w miejscach, gdzie skóra gładka była i to nie malutkie
a kurczę, stosuję co dzień kremy odpowiednie, nie przytyłam nie nabrałam wody....
tak więc, mam tak jakoś we krwi to
taka se jest moja uroda  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:11 am Temat postu: |
|
|
Hehe Kinga to dość dziwne zdarzenie. Przeważnie towarzyszy zmiana wagi może trzeba poćwiczyć ponaciągać mięśnie, nom i masować codziennie z kremem odrazu. Dziwny przypadek jesteś  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:47 am Temat postu: |
|
|
ja ćwiczę co dzień, balsamuję się tak samo...a rozstępy po sterydach chyba mnie lubią, mam taką skórę i nic na to chyba nie poradzę
w 2000 roku jak zaczęłam łykać entka, a do tego miałam pulsy solu medrolu, to w 2 tygodnie byłam cała przeorana różowymi paseczkami
stwierdzam więc ponownie, że podatność na rozstępy jest indywidualna bardzo....  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Violka Kadet

|
Wysłany: Pią Lis 14, 2014 10:33 pm Temat postu: |
|
|
hej, po 7 miesiącach brania Metypredu i mnie dotknął problem rozstępów. Niby (jakimś cudem) straciłam na wadze 3kg, biust mi nie urósł, a zaatakowały go dość agresywnie. w przeciągu miesiąca mam całe cycki w czerwonych rozstępach. oczywiście używam przeróżnych smarowidełek dla kobiet w ciąży i na istniejące już rozstępy, ale nic sie nie poprawia. byłam u reumatologa i na moj widok powiedział "o Boże, redukujemy dawkę!".
oblazłam okoliczne apteki i farmaceutki poleciły mi to http://www.mustela.pl/content/Intensywnie-dzialajacy-krem-na-rozstepy czy ktoś z Was próbował tego kremu?
wiem, że wygląd nie jest najważniejszy, ale mam 24 lata, nigdy nie rodzilam ani nie karmilam, ale wygladam jakby ktoś mnie pociął nożem :|rozpacz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|