Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sawanna Kadet

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 10:17 am Temat postu: Witam Wszystkich Jestem Nowa |
|
|
Witam,
Od kilku miesięcy czytam wasze forum. I właśnie zdecydowałam się zarejestrować. Zdiagnozowali u mnie najpierw SLE a potem SCLE z zespołem antyfosfolipidowym, ze wskazaniem prowadzenia obserwacji w kierunku SLE.
Mam plamki na twarzy nieduże, okrągłe - takie zmiany naczyniowe bo jak się przyciśnie palcem to znikają na sekundę. I w tej kwestii mam pytanie, czy ktoś z was miał pdobnne zmiany?
Na plecach robiły mi się jakby krostki (pryszcze) ale jak znikały to zostawiała biała plamka. Poza tym wypadają mi włosy. Mam mnóstwo czerwonych plamek na skórze głowy, na których nie ma włosów.
Biorę arechin już 5 tydzień. Po arechinie i sterydach stosowanych miejscowo plamki z pleców znikały w ochach i właściwie już ich nie ma oprócz białych śladów. Czerwone plamki na głowie już nie są czerwone, ale włosy chyba jeszcze nie odrastają.
Plamki na twarzy smaruje protopic'iem i troszke jakby zmalały i są zupełnie płaskie, ale jakoś nie znikają.
Czy moglibyście powiedzieć o waszych doświadczeniach ze zmianami skórnymi? Czy ktoś miał podobne plamki na twarzy? Zastanawiam sie czy to zniknie w ogóle czy może będzie potrzebny jakiś zabieg, typu laser itp.?
Czy włosy odrastają? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 1:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Nowa Koleżankę
Gratulacje z okzaji zbliżajacego sie Slubu:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum...
Ja mam od siedmiu lat zdiagnozowane SCLE, choruję znacznie dłużej, ale jak już zapewne zdążyłaś poczytać każdy przypadek jest inny...
na twarzy nie miałam nigdy pojedynczych plamek tylko charakterystycznego motyla+popękane naczynka- zresztą takie są do dzisiaj...białe plamy pozostały mi na rękach, w okolicy karku i pojedyncze na plecach, ostatnio nic nowego nie wychodzi, od wczoraj zażywam plaquenil, wcześniej arechina...i oczywiście kremy ochronne...
pozdrawiam...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 3:08 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie w forumowej rodzince
problemy skórne to bardzo częsty problem i dotyczy niemalże każdego z nas ... sporo informacji znajdziesz buszując po tematach podanych już przez Kinię a jeszcze więcej szukając sama ...powodzonka
pozdrawiam ciepło
 _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
(nie)stety, problemy, o których piszesz nie są mi zbyt dobrze znane, mimo to warto skorzystać z linków podanych przez Kingę... oraz reszty zasobów forumowej wiedzy.
Przyjemnej i owocnej lektury i aktywnego udziału w życiu naszej społeczności. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojti Junior

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 5:36 pm Temat postu: Witaj |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko. Czerp z naszej skarbnicy wiedzy dowoli i dziel się swoimi doświadczeniami.
lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Hej  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 8:15 am Temat postu: |
|
|
Hej,hej
Witaj wśród nas-będzie dobrze jeszcze-zobaczysz  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 9:14 am Temat postu: |
|
|
witam i ja ciepło i serdecznie .. pozdrawiam życząc dużo zdrówka i wszystkiego dobrego..  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga654 Senior

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 1:52 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznieHej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 9:03 am Temat postu: |
|
|
witaj Sawanna ja miałam taka plamke ale jedna i to 3 lata potem znikła pozdrawiam.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
sawanna Kadet

|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
3 lata ... kupa czasu, choć perspektywa ze w ogóle zniknie jest i tak pocieszająca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|