Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kika Junior

Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: podkarpacie, okolice Rzeszowa
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 8:09 pm Temat postu: Witam! |
|
|
Jestem tu nowa od kilku dni czytam wszystkie blogi ale chciałam się dowiedzieć może już było takie pytanie.Czy jak ktoś bierze sterydy mcorton czy jak to się tam pisze 25mg to jet możliwość,schudnięcia bo ja stosuje rużne djety nawet przez 1 tydzień się głodziłam to nic nie schudłam tylko w anemie wpadłam.Prosze pomuście mi |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum....  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 7:36 am Temat postu: |
|
|
witaj Kika może napiszesz coś więcej o sobie a co do encortonu to raczej nie staraj się odchudzać na własna rękę bo sama widzisz ze już wpadłaś w anemię a po drugie szkodzisz sobie i pogarszasz stan zdrowia encorton powoduje zatrymanie wody w organizmie stąd nabieranie masy ciała bedziesz schodzic z dawki to wszystko zacznie sie unormowywać pozdrawiam.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:12 am Temat postu: |
|
|
Witaj Kika
Opowiedz nam coś o sobie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 6:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kika wśród nas. Są wypadki że ludzie chudną przy sterydach ale większość zwiększa wagę. Duże znaczenie jak napisała Kasia ma zatrzymywanie wody. Odchudzanie uzgodnij z lekarzem prowadzącym bo u nas o zwiększenie problemów zdrowotnych nie trudno.
Życzę zdrówka i schodzenie ze sterydów.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Kasiakuc napisała cenną dla Ciebie informację - Encorton zatrzymuje wodę, stąd taki a nie inny wynik. Od siebie polecam ograniczyć sól (wiadomo, nic na siłę) - informacje o soli napotkasz na forum, w tej chwili niestety żaden konkretny link nie przychodzi mi do głowy...
Co do dawki to sprawa indywidualna - jednej osobie wystarczy 5, a innej 50 mg. Tak samo zresztą reakcja na lek...
Powodzenia w walce ze zbędnymi kg (byle, tak jak poprzedniczki napisały, nie na własną rękę). _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 8:08 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Forum to opalnia wiedzy wiec z pewnościa znajdziesz większość odpwiedzi na wszystkie nurtujące pytania.
Pozdrawiam _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kika Junior

Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 6 Skąd: podkarpacie, okolice Rzeszowa
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 9:03 pm Temat postu: chcieliście więcej wiedzieć omnie prosze bardzo:) |
|
|
Mam na imie Kinga chodze do 2 gimnazium na tocznia rumieniowatego połonczonego z zapaleniem skurno mięśniowym choruje dopiero pół roku ale ostatnio jak mówiłam czuje się świetnie tylko mój wielki problem to waga troche zdaje mi się ,że dużo waże ale to nic .Ale jakieś 2miesiące temu dopadło mnie zapalenie mięśnia sercowego jak bym nie była osłabiona i nie poszła do szpitala teraz bym miała pewnie przeszczep serca robiony,ale to nie jest najgorsze co przeszłam najgorsze co mnie spotkało było ostre zapalenie głowy trzustki groził mi rozpad.Jak dochodziłam do zdrowia to moja doktorkamówiła żę się cud dzieje.tom trzuske jak sądze to miałam poruszanom przez sterydy nie z choroby a wy jak sądzicie?Bo ja jeszcze niemoge dowierzyć żę jestem chora dlatego ,żę stawy szybko przestały mnie boleć.A co miałam takiego wyrażnego to tylko te zapalenia i to ostre i awty w ustach.Mam cały czas nadzieje żę nie będe brać sterydów przez całe życie bo wtedy niewiem co sobie zrobie jak będe taka gruba jak teraz jestem .Zdaje mi się żę dużo powiedziałam o sobie a właśnie mam pytanko: Czy was jak wypijecie pierwszą dawke mcortonu to was zaczyna boleć głowa ?Jest to dlamnie ważne jak bym się mogła dowiedzieć bo ja po sterydach się okropnie czuje niczym po pulsach które przyjmowałam ,wiem żę naraz niemożna przestać pić tych tabletek ale musi tak ponich głowa pękać?odp prosze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj moja imienniczko
mnie nigdy nie bolała głowa przy braniu Encortonu...mówiłaś to swojej lekarce? pogadaj z nią
bierzesz w czasie jedzenia leki?
sterydy niektórzy biorą bardzo długo, niektórym się odstawia; jest troszkę leków, które można brać zamiast sterydów; dzięki nim zmniejsza się też ich dawki
także bądź dobrej myśli
w dziale
Odżywianie, Diety, Przepisy znajdziesz sporo ważnych informacji, poczytaj sobie spokojnie
będzie dobrze, zobaczysz  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Każdy na sterydy i inne leki reaguje inaczej. Ja schudłam biorąc wysokie dawki sterydów, tylko twarz zdradzała sterydoteriapię.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ja zachorowałam na początku trzeciej klasy gimnazjum, miałam 15 lat. Teraz mam 23 lata, przez cały czas choroby biorę w mniejszej lub wiekszej dawce sterydy i można z nimi pięknie żyć.
Co do odchudzania to specjalistką na forum była Itunia, ale od jakiegoś czasu nie pojawia się na forum. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Necia1986 Kadet

|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 1:49 pm Temat postu: |
|
|
czesc:) _________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca...
[Paulo Coelho]
Widzę,że niektórzy też się lubują w jego literaturze =] |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 9:07 am Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
i cierpliwości - tydzień to niewiele
zdrowia _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 12:50 am Temat postu: |
|
|
cześć kika
życzę zdrówka i cierpliwości będzie dobrze! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|