Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam wszystkich bardzo serdecznie(mężczyzna,32l)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 3:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Endriu-no tak to juz jest.Logika teraz nakazuje iść do 3 specjalisty i zobaczyc co on powie....Znam to z autopsji od 20l Wink
Nie zniechęcaj się i pilnuj sie Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Endriu
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 4:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak,jestem dobrej myśli..
Czuję się znacznie lepiej niż wczesną wiosną gdy tylko pojawiały się 1sze promienie słoneczne a pani doktor następną wizytę wyznaczyła mi na sierpień więc nie chcę wywoływać wilczka z lasu.
Nad trzecim specjalistą się zastanawiam ale chyba już nie na Koszykowej.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Myśląca
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 5:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To normalne ze wyniki nie wskazuja na toczen skoro jestes przeleczony ale o tym pani doktor powinna wiedziec:-)
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 10:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Otóż to i w tej sytuacji znamiennego znaczenia nabiera "dobry specjalista"-choć jak czytam,chwalone to miejsce jest przez przewijających sie tam forumowiczów... Confused

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sawanna
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 1:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chodzę na Koszykową do dr Kenckiej.
Polecili mi ją w Instytucie reumatologii. Trudno coś o niej powiedzieć, nie wiele mówi, wypisuje to co ja chcę i generalnie wizyta nie trwa długo.

Dziwię się tylko, że skoro stwierdzili u ciebie tocznia to nie wysłali cię do reumatologa.

Ja chodzę do dermatologa i reumatologa zgodnie z zaleceniami Pani prof. z Instytutu Reumatologii.
Powiem jednak szczerze, że wizyta u reumatologa wygląda inaczej. Spotykam się jednak z większym zainteresowaniem.
Powrót do góry
Endriu
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 7:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie ciężko cokolwiek się od niej dowiedzieć (tylko pisze i spogląda)no i ta moja zagubiona karta z badaniami które miałem robione na samym początku jak się do nich zgłosiłem..Wydaje mi się że cała jej rola podczas tych wizyt sprowadza się głównie na wykluczeniu tocznia jako sprawcę moich dolegliwości (upierał się nie będę nie o to mi chodzi,na razie czuję się dobrze) tylko dlaczego co prawda inna lekarka ale też na Koszykowej po 1szych badaniach postawiła jednak diagnozę że to toczeń i dalej odesłała na leczenie do doktor Kenckiej która jak widzę zajmuje się przypadkami tej choroby..
Nie mam farta do tej Koszykowej Sad

Powrót do góry
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 1:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Cierpliowości, w Polsce niestety trzeba poczekac na diagnozę. Ale dobrze postawiona to wielki sukces. Tak więc niech Cię przebadaja i faktycznie będa pewni swej diagnozy a potem leczą. Smile powodzenia i dużo zdrówka życzę Very Happy
Powrót do góry
kacha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Naprawdę cierpliwości. Mnie skierowano do poradni tkanki łącznej i mam wizytę 9 marca przyszłego roku. Tak siedem miesięcy czekania. Fajnie co?? Laughing Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 4:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kacha- potwierdza sie to, co wiemy z własnych doświadczen - najlepiej pofatygowac się na wizytę prywatnie. Nie trzeba czekać a i podejście do problemu jest inne...
Może sprobuj?
Pozdrawiam:)
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 12:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak jak agatka03 mówi...
Pójdź na wizytę prywatna, a co do czego okazuje się że szybiej dostaniesz się na oddział szpitalny... jakiś nie wiem cud czy co Rolling Eyes Wink
malabecia
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 7:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jest racja, po wizytach prywatnych od razu się zwalnia miejsce w szpitalu i jakoś tak inaczej nas traktują. Więcej badań się zleca normalnie wizyta prywatna to tak jak zaklęcie Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: