Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zapalenie skórno-mięśniowe
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
XXX
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich bardzo serdecznie po długiej przerwie Buziak

Długo nic nie pisałam ale cały czas Was "podglądałam " więc jestem na bieżąco Very Happy

Zapytacie czemu teraz się odzywam? moja odpowiedż jest taka: minął już rok od czasu diagnozy u mojej córki ( większość z Was wie o co chodzi) . Dwa dni temu odebrałam kolejne badania , które są super Exclamation
Po chorobie nie ma śladu,wyniki są rewelacyjne a do tego córka wróciła na lekcje w-fu i wznowiła swoją sportową pasję , którą był tenis.
Gra intensywnie dwa razy w tygodniu i jest najszczęśliwszą nastolatką pod słońcem Very Happy
Wyglądem też już doszła do siebie ,przytyła 8 kg(ale ja bym chciała tak jeszcze z 3 kg ha ha), cera jest piękna jak nigdy, a ostatnie zmiany skórne jakie były jeszcze na dłoniach już prawie zniknęły całkowiecie Laughing

Jestem tak szczęśliwa ,że brak mi słów aby to wyrazić Exclamation

I wszystko byłoby piękne gdyby nie to , że nie zdołałam nikomu z Was pomóc mimo wielkich ,ogromnych chęci Exclamation ale uważam ,że to już nie moja wina( a długo nie mogłam się z tym pogodzić) jak ktoś nie chce to nie ma siły.........................................................................................
Teraz już chce być szczęśliwa i cieszyć się z moją rodziną w pełni z tego co osiągneliśmy i dziękować Bogu do końca naszych dni za wszystkie łaski jakie nas dotykają.....................

Bardzo mocno Was wszystkich pozdrawiam i życzę wytrwałości i pogody ducha oraz uśmiechu , który może zdziałać czasami cuda....

Ewa

ps. będę nadal tu zaglądać i może kiedyś znów coś napiszę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 10:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkieg dobrego Ewo-życze jak najdłuższej remisji Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
XXX
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 8:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret 74- bardzo Ci dziękuję ale ja wiem ,że to nie jest remisja tylko całkowite wyleczenie Exclamation Laughing
Nikogo nie chcę urazić i wiem, że Wam trudno w to uwieżyć ale to już nie ma dla mnie znaczenia.

Pozdrawiam i mocne uściski dla Was wszystkich przesyłam Buziak

Ewa Slonko
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewo-to kwestia dystansu i ostrozności,bo wiem jak nieobliczalne i podstępne sa te choroby. Naprawdę zyczę Wam jak najlepiej Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 24, 2009 3:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewo, cieszę się, że stan zdrowia Twojej córki wrócił do 100% normy - oby tak zostało cały czas.
Natomiast co do nieskorzystania z Twojej pomocy: sprawa jest niestety bardziej skomplikowana, niż się wydaje.
Wiem, że może być Ci przykro, jednak brak odzewu wynika w większości przypadków (również w moim osobistym) ze świadomej kalkulacji. Była o tym mowa już wielokrotnie, dlatego jak najbardziej informuj nas o postępach Twojej córki (w końcu w ten sposób podbudowujesz te osoby, które aktualnie nie są w najlepszej dyspozycji), ale ten temat po prostu sobie odpuśćmy dla dobra forum...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
XXX
Senior
Senior

PostWysłany: Nie Maj 24, 2009 8:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz masz w100% rację, ja już na ten temat się wypowiedziałam i na tym koniec Exclamation
Życzę Wam wszystkim jak najlepiej i z całego serca Very Happy
I nie mam zamiaru na tym forum mieszać i nigdy nie miałam złych intencji Smile

Tak jak powiedziałam czasami tu będę zaglądać aby poczytać co u Was , pozdrawiam i ściskam Buziak

Ewa
p.s - kto wie co wydarzy sie jutro Question ................................................
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 24, 2009 8:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oby było ono jak najlepsze - zarówno dla Ciebie i Twojej córki, jak i dla wszystkich pozostałych na tym forum.
Co do intencji wierzę, że były szczere i chciałaś dobrze. Było tu już kilka przykładów osób, które (w przeciwieństwie do Ciebie) chciały tu namieszać: robiły raban, po czym znikały raz na zawsze (też w przeciwieństwie do Ciebie). Przy odrobinie znajomości psychologii można wyczuć czyjeś intencje - nawet przez monitor...
Jeszcze raz zachęcam, byś wpadała do nas i informowała o stanie zdrowia córki. Co prawda fizycznie na dzień dzisiejszy nic mi nie dolega (już dawno temu też wróciłem do sportu, czyli piłki, dawno nie widać po mnie objawów, poza tym wyniki badań są już prawie normalne, no i nie oszczędzam się zawodowo), ale każdy dobry przykład jest tutaj na wagę złota Smile
XXX
Senior
Senior

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 12:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cieszę się Łukaszu ,że Twoje badania są dobre i życzę aby zawsze takie były Very Happy

Napewno będę zaglądać i dzielić się nowymi wiadomościami Laughing

Jeszcze raz wszystkim życzę zdrówka i uśmiechu Slonko

Ewa Buziak
Powrót do góry
Aga2907
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 8:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was wszystkich.Dawno tu nie zaglądałam.Chciałam się pochwalić,że spadło mi CK na 1002 w grudniu miałam 3900.Niestety nie ma jeszcze poprawy ruchowej,ale jestem dobrej myśli.Byłam nie dawno w Warszawie w poradni chorób mięśni i pani doktor mnie pocieszyła,że jak CK spadnie do normy to potem zacznie się regeneracja mięśni i zacznę odczuwać poprawę.Nie mogę się już doczekać.Pozdrawiam Was serdecznie.Jak znów spadnie mi CK to się pochwalę.
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 9:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To super Aga-szkoda tylko,że tak rzadko zagladasz Wink Trzymam kciuki za dalszą tendencję spadkową Smile

Powrót do góry
Karii
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 1:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewo gratulacje dla corki i ciesze sie razem z Wami Smile

Aga noo super Very Happy i niech dalej spada Very Happy widze ,ze jestesmy w podobnej sytuacji.. Wink A gdzie bylas w poradni chorob miesni w Wawie i u jakiej doktor?
Zagladaj do nas czesciej Buziak
Aga2907
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 6:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karii byłam w Warszawie na Banacha u dr Łusakowskiej.Bardzo miła ta pani doktor.
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 8:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aga2907 napisał:
pani doktor mnie pocieszyła,że jak CK spadnie do normy to potem zacznie się regeneracja mięśni i zacznę odczuwać poprawę.
W takim razie trzymam kciuki, aby CK dalej spadało.
Chociaż, żeby było dla Ciebie jeszcze bardziej optymistycznie) osobiście poprawę zaczynałem odczuwać nawet kiedy do normalności była daleka droga - CK było w okolicach 900. Oczywiście nie wszystko naraz, no ale...
A tak z innej, choć podobnej beczki - odnośnie poprawy siły mięśniowej. Jak u Was przebiega(ł) powrót? Bo mi osobiście może nie dosłownie z dnia na dzień, ale, powiedzmy z tygodnia na tydzień - jak przysżło tak poszło...
majkm
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 12:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć Laughing mam na imię gośka jestem nowa dziś się zarejestrowałam. chciała bym skorzystać z waszego doświadczenia i rad. Zdiagnozowano u mnie zapalenie wielomięśniowe. Zaczęłam chorować od pazdziernika 2008r. zaczęło się powoli od osłabienia siły mięśni, ale dawałam sobie rade jeszcze sama. Chodziłam do mojej pani dr. stwierdziła ,że jestem przemęczona i zapisała mi magnez i dużo odpoczynku Crying or Very sad niestety nie przechodziło zleciła mi mnóstwo ,badań wszystkie wychodziły dobrze, a co nie mogłam się ruszać to nie mogłam. W lutym nastąpiło pogorszeni doszły problemy z połykaniem( masakra).Wtedy już musieli się mną zajmować bo nic nie byłam wstanie zrobić bez pomocy, a o samodzielności niewspomne. Skierowano mnie na oddział neurologiczny, z podejrzeniem MIASTENII. Lekarz , który mnie przyjmował na odd. nie mógł się nadziwić, że nie mogę wyprostować normalnie rąk. Rolling Eyes Zrobiono mi jeszcze więcej badań min. CK, które wynosiło 13000 Shocked Wysłano mnie na konsultacje do poradni chorób mięśni w warszawie. Pani profesor dopiero naprowadziła wszystkich dziękuje jej za trafne rozpoznanie Razz Po konsultacji zostałam wpisana w KOLEJKE Exclamation Zly na biopsje mięśni. Więc jeszcze musiałam się zaszczepić na żółtaczke. Po biopsji potwierdzili zapalenie wielomięśniowe, i zaczęli leczenie dokładnie 1.05.09. Dostałam pierwsza dawkę enkortonu. Buziak Boje się ,że mi tak zostanie ,że się nie wyleczę mam 2 dzieci i muszę stanąć na nogi. CK kontroluje na razie spadło mi o połowę z 13000 na 6400. Pani doktor mówiła ,że mam dać sobie rok na postawienie się na nogi, nie wiem czy mam jej wierzyć. Czekam na to ,żeby dostać się na rehabilitacje oczywiście małe miasto i brak miejsc Twisted Evil Ruszanie się dla mnie to jakaś mordęga , gdyby nie dzieciaczki i mąż to chyba bym się już poddała. To wszystko dla mnie jest poniżające być zależnym od kogoś czuje się okropnie Crying or Very sad Bardzo proszę o napisanie mi czy mam jakieś szanse na powrót do choć części tej sprawności co kiedyś. POZDRAWIA WSZYSTKICH Pijacy
Karii
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aga tak właśnie myślałam ,że na Banacha Smile Akurat z ta doktor nie mialam do czynienia ale samo nazwisko kojarze Wink

Łukasz no u mnie , ze tak powiem, pelny powrot jeszcze nie nastapil. Ale fakt ,jak napisales to przypomnailam sobie - a moze bardziej uzmyslowilam Wink - ze tez mialam takie rzuty ,ze nagle z tygodnia na tydzien pewne rzeczy stawaly sie latwiejsze Wink A wiec pisz mi tak jeszcze hehe Wink Teraz czekam na kolejny skok i niech "sobie pojdzie" wreszcie do konca Wink Tym bardziej ,ze CK coraz nizsze Wink No a kolejna kontrola na poczatku lipca Rolling Eyes Ciekawosc mnie zzera Wink

Gosia jak najbardziej masz szanse na powrot do sprawnosci. I po pierwsze i najwazniejsze nie mozesz przestac w to wierzyc Exclamation Ja choruje na zapalenie miesniowo skorne. Piszesz ,ze zaczelas przyjmowac encorton dopiero od poczatku maja.. to jeszcze zbyt krotki czas na drastycznie widoczna poprawe. Jaka dawke dostajesz? A jak wiesz 6400 to nadal ogromne wartosci CK. Tutaj niestety potrzeba czasu. Jednak pamietaj ,ze kazdy organizm jest inny i z inna intensywoscia reaguje na leczenie. U mnie wlasnie mija rok od rozpoczecia leczenia i jest o niebo lepiej. Do pelnej sprawnosci jeszcze nie wrocilam ale to co bylo to niebo a ziemia. W tej chwili normalnie pracuje, studiuje i prowadze raczej normalne zycie Smile Wiec glowa do gory Buziak
Z rehabilitacja sa masakryczne terminy nawet w Warszawie Rolling Eyes Na kiedy masz termin? Swoja droga to troche mnie dziwi ,ze przy takim CK i w takim stanie fizycznym nie chcieli Cie polozyc do szpitala..
Gosiu doskonale rozumiem Twoja zlosc kiedy nagle stajesz sie zalezna od innych ludzi.. Ja plakalam po nocach z wlasnej bezsilnosci.. Ale narazie niestety musisz nauczyc sie przyjmowac i prosic o pomoc. To naprawde nic zlego i ponizajacego. Tym bardziej ,ze masz przy sobie kochanego meza. Pamietaj - bedzie dobrze, potrzeba tylko czasu.
Zapraszam do naszej kawiarenki - jest w "Rozmowach Niekontrolowanych" Smile Naprawde w kupie razniej i latwiej sie choruje Very Happy Wiem z wlasnego doswiadczenia Wink Wiec wpadaj i pisz co i kiedy tylko zechcesz Buziak
Jak bys miala pytania to smialo - napewno ktos pomoze jesli tylko bedzie umial.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 5 z 11

Skocz do: