Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:07 am Temat postu: Realizacja polskich recept za granicą |
|
|
Dostałam od lekarki recepte na plaquenil. Chciałabym go wykupic w Niemczech albo w Anglii. Nie wiem tylko czy w tamtejszych aptekach sa honorowane polskie recepty. Czy ktos z was ma w tej materii jakies doswiadczenia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:35 am Temat postu: |
|
|
coś mi się wydaje, że nie są honorowane za granicą... polskie recepty na użytek w POlsce raczej tylko
ale nie mam 100% pewności _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:11 am Temat postu: |
|
|
jesli lekarz przepisał ci je w polce to chyba powinna recepte zrealizowac w kraju??? ..nie ma u was tego leku???
jeslibys miała jaki problem ja moge ci przywieśc ten lek jek bede leciała.. lub wysłać... daj znac...
niewykupowałam polskich recept tutaj... jesli juz lekarze dają tutejsze odpowiedniki..
jeśli chcesz przewieść leki przez granice to powinna miec kartke od lekarza ,w jęz. pol.i ang.,ze jeste podczas leczeniaa tym lekiem i ,ze jet on naa twój uzytek... bo jesli sprawdzą ci bagaz to mogaa byc problemy....
pozdrawiam-ewela |
|
Powrót do góry |
|
 |
jatemi Junior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:40 am Temat postu: |
|
|
Ja kupowalam w tym roku na polską receptę właśnie w Niemczech ale warunkiem było, że jest to lek pełnopłatny> Realizowałam zarowno za pośrednictwem mieszkającej tam koleżanki jak i osoby, ktora byla tam przejazdem. Recepta byla wypisana po polsku, ważne żeby byla czytelna i dokładnie wypełniona.
Tego mojego leku od kilku lat w Polsce nie ma a jest m.in. w Niemczech, Włoszech |
|
Powrót do góry |
|
 |
WojtekP Junior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja regularnie realizuję w Niemczech recepty na Calcort. Muszą być czytelnie wypisane i na leki pełnopłatne. Po wydaniu leku aptekarka przybija pieczątkę na recepcie ("zrealizowano") i mi je oddaje. Nigdy nie miałem z tym żadnego problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Realizowałam w Czechach polskie recepty- bez żadnego problemu....większość leków jest tam tańsza |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Super! Dzieki za informacje. Recepty mam czytelnie wypisane wiec nie powinno byc problemu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pasja Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 07, 2009 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
Pilne pytanie: czy w Czechach jest dostępny Calcort? _________________ Chcesz nosić futro? Weź kota na ręce! |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 9:50 am Temat postu: |
|
|
Ja realizowałam w Niemczech polskie recepty i tez bez problemu tylko oczywiście lek jest 100% płatny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Ile kosztuje Calcort w Niemczech? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Ziarenko napisał: |
Ile kosztuje Calcort w Niemczech? |
Ostatnio (koniec kwietnia) płaciłam 34,50 euro, poprzednio 31,50 - kryzys? _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
ibiza Junior

|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Nie ma problemu z polskimi receptami w Niemczech. Nawet nie zwracają uwagi na datę wystawiena. W czerwcu realizowałam jedną receptę z marca i jedną z maja. Co do ceny calcortu to w Berlinie w w lutym b.r. płaciłam za opakowanie 100 szt. 31,81i taką samą cenę zapłaciłam w czerwcu w Prenzlau. _________________ Szczęście nie zależy od liczby przyjaciół, ale od ich właściwego doboru. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie,
udalo mi sie ustalic cene lekow:
CALCORD 6mg, 100 tab kosztuje 31,81euro
PLAQUENIL 200mg 30tab kosztuje 12,15 euro a 60 tab. 23,50 euro
Na oba te leki oczywiscie jest konieczna recepta. Tak jak dziewczyny juz pisaly, nie ma problemu z realizacja polskich recept w Niemczech jednak leki platne sa 100%.
PLAQUENIL nie jest JUZ dostepny w Niemczech apteki potrzebuje 7 do 10 dni na sprowadzenie leku z innego kraju.
a...i przesylka..jak mala to miedzy 5 a 8 euro
jesli jeszcze jakies pytania to dajcie znac
pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 10:33 am Temat postu: |
|
|
Czy Calcort jest dostępny we Francji? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 5:21 pm Temat postu: |
|
|
nie jestem pewna na 100% ale jak zaczynałam go brac w maju ubiegłego roku był dostepny Ja sprowadzam go z Niemiec _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|