Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 2:20 pm Temat postu: mirena-antykoncepcja |
|
|
czesc
mam pytanko do was kobiety.Wiem,ze hormony sa przy naszej chorobie nie wskazane.Czy ktoras mam jakies doswiadczenia ze sprala mirena.Ja biore leki przy ktorych nie jest wskazane zajscie w ciaze ze wzgledu na dziecko.Moj lekarz zaproponowal mi mirena bo jest najbardziej pewna.
Nie wiem co mam zrobic pomocy.Przestalam brac pigulki dwa tygodnie temu i teraz nie wiem ci mam zrodzic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia25 Super senior

|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2005 4:29 pm Temat postu: |
|
|
witajcie, mój nefrolog i ginekolog - ze względu na ciągłe stany zapalne związane z silnym leczeniem immunosupresyjnym - zupełnie oponowali za wkładką... zgodzili się na plastry.
pozdrawiam
Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmara Kadet

|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2005 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Mam mirenę od 2 lat i bardzo sobie chwalę. Hormonalnie jest bezpieczna, bo działa miejscowo, no i ta wygoda! Brak okresu jest zbawienny dla mojej morfologii. A jaka oszczędność na podpaskach, tamponach czy kto tam co używa. Ja na noc używałam pieluch dla dorosłych, bo było "wesoło" U mnie było to tak, ze ginekolog polecił a reumatolog po rozważeniu kwestii zgodził się, przy czym kwestia działania hormonem miejscowo oraz odbudowa mojej katastrofalnej morfologii miała fundamentalne znaczenie, ale oczywiście antykoncepcję należy dobierać indywidualnie. Powodzenia z mirenką. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 05, 2005 10:26 am Temat postu: |
|
|
czesc Dagmara
Masz juz spiralke dwa lata.Ja ide jutro na zalozenie.Czy na poczatku mialas jakies komplikacje.Czy toczen sie odezwal czy jakies depresje czy humorki.Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz pa monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmara Kadet

|
Wysłany: Sro Paź 05, 2005 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, nie mialam zadnych powiklan. Poczatkowo oczywiscie plamienie i trwalo u mnie az trzy m-ce, ale bylo naprawde minimalne. Zadnych humorow ani depresji nie mialam. Toczen raczej tez nie zareagowal, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. Po trzech miesiacach plamien przez ok 4 kolejne pojawialo sie niewielkie plamienie w okolicach terminow okresow a potem i to ustalo, tak wiec teraz jestem bez okresow w co niektorym trudno uwierzyc. Czuje sie swietnie. Musisz sie tylko nauczyc wyczuwac "nitki", lekarz ci to wytlumaczy no i oczywiscie kontrolowac sie raz na pol roku. Zycze powodzenia. Aha i zalozenie jest calkowicie bezbolesne, ja np tego sie najbardziej balam, zupelnie niepotrzebnie.[/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 06, 2005 11:52 am Temat postu: |
|
|
Zalozona !ale mnie bolalo.Nie nalezy to do przyjemnosci.Pozyjemy zobaczymy jak dziala.Bede informowac o dzialaniu.Pa Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmara Kadet

|
Wysłany: Pią Paź 07, 2005 5:44 pm Temat postu: |
|
|
No chyba nie zakladano Ci jej na zywca?!!? Jakies miejscowe znieczulenie jest niezbedne przeciez??? Ja tam pamietam, ze cos w sprayu bylo. No coz czekam na wiesci "z frontu". [/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 07, 2005 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Laska na zywca bez znieczulenia.Dobrze ze to raz na 5 lat.Chcial mi przepisac jakies lek jak bylam wczesniej ale ja nie moglam go wziasc.
Ale pobolalo i przestalo.Narazie dwa dni dziwnie sie czuje troche mnie bola plecy i brzuch. To na tyle pa Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmara Kadet

|
Wysłany: Pon Paź 10, 2005 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Jestes pewna, ze to nie byl weterynarz?  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2005 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie.....Ale jak narazie to wszystko w porzadku.Powiedzial mi tylko ze przz pierwszy miesiac spiralka nie jest bezpieczna.Za miesiac musze przyjsc na kontrol.Pa Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dagmara Kadet

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2005 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Ja przez 3 tyg. mialam zero seksu, zeby sie mirenka zaaklimatyzowala, nie przesunela, zagniezdzila i takie tam, a podobno bezpieczna miala byc od razu, ale nie probowalam z powyzszych wzgledow [/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2005 7:31 pm Temat postu: |
|
|
U mnie tez zero sexu lepiej nie , jak dostane okres to mam isc na kontrol i wtedy juz moge.Juz usycham bez sexu Miesiac bez bo przestalam bracc tabletki teraz miesiac bo spiralka nie pewna.Zebym nie zapomniala co to sex.Pozdrowionka monika |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 13, 2005 10:20 am Temat postu: |
|
|
Dagmara zlamalam sie po tygodniu ale z zabezpieczeniem.Szkoda slow taka byla wytrzymala.Chyba nic jej sie nie stanie co.Lekarz mi nie zabronil ale........ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 13, 2005 11:56 am Temat postu: |
|
|
Ha.......ha.....ha...........no coz teraz zostaje ci myslec.........czy cos sie stalo ...czy nie .........no ale apetyt ze tak powiem .........
Chodzi tu chyba o wlasciwe ulozenie sie spiralki ...i twoje dobro.......
ale potem nadrobisz wszystkie zaleglosci ........
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
|