|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Ja w Opolu też nie mam problemu z kupnem Arechiny,raz nie było,pani w aptece powiedziała,że na jutro sprowadzi i tak się stało
A czuję się po niej dobrze,więcej energii i wogóle...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta75 Junior

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 1:22 pm Temat postu: |
|
|
ja tez uslyszałam w aptece ze prawdopodobnie bedzie wycofywana
tez biegałam i szukałam i dostałam po 2 dniach poszukiwania 2 opakowania tylko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Może ktoś w końcu dopatrzył się,że są inne zamienniki tego leku,które dają mniej skutków ubocznych. i nie trzeba będzie szukać po świecie Plaquenilu albo Quensylu. Oby
Jeszcze jedno,dziewczynki. Jeśli któraś ma problem ze zdobyciem Arechiny to pozostały mi jeszcze 3 opakowania z term. ważn. do 2011 r. Biorę już trzeci miesiąc Plaquenil,pewnie do Arechiny narazie nie wrócę,więc mogę komuś przesłać. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pasja Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu,
To ja bym chętnie odkupiła. Trzeba robić zapasy ...  _________________ Chcesz nosić futro? Weź kota na ręce! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Pasja,skarbeńku ja nie chcę żadnych pieniążków.Mają leżeć w szafce, aż upłynie termin? Wolę,żeby się komuś przydały. Napisz mi swój adres na priva,to w poniedziałek wyślę. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
|
Powrót do góry |
|
 |
barbara444 Senior

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,,wszystko sie zmienia ,,
,niedawno pisałam ze nie ma kłopotu z Arechina w Lublinie ,, dzis spotkała mnie przykra niespodzianka ,,
Ja zwykle poszłam do apteki po lek ,,okazło sie ze nie ma i ze nie bedzie ,,,???
Ze juz tego nie rozprowadzaja ,,i ze nie ma wogóle w hurtowni ,,
I ze moge szukac moze jakas apteka ma w starych zapasach ,,
Nie spodziewałąm sie takiego obrotu sprawy , ,
Na moje pytanie ze przeciez nie ma zadnego -odpowiednika ,,pani w aptece powiedziała ze wie ,,ale nie ma wpływu na to ..
Naprawde mogli wycofac ten lek ,nie dajac nic w zamian ???
Ja dalej dzis juz nie szukałam ,poniewaz była juz prawie 19 ,a na recepcie miałam inne leki od kardiologa które mi sie konczą i musiałam ja wykupic bez arechiny ,,Tak wiec jestem bez recepty ,jutro pójde po nowa recepte ,,
i bede szukał ,jezeli ktos wie gdzie w lublinie dostane ten lek ,prosze o info ...bede wdzieczna ..
Lek ma jeszcze na kilka dni a do reumatolog jestem zapisana ,na wrzesien ,,a zreszta lekarz tu nie pomoze ,sterydy mi szkodza ,arechina to bylo jedyne co mi zaproponowano ,,
Pisze po to ,zebyscie jednak zrobili zapasy jezeli to mozliwe ,Nie chce siac paniki ,moje info jest z jednej apteki i z hurtowni ,,
Mam nadzieje ze to sie zmieni ,pozdrawiam Basia  _________________ Uśmiech ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:45 pm Temat postu: |
|
|
poszukaj jutro na spokojnie
trzymam kciuki, by ta informacje była tylko "lenistwem" aptekarki  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbara444 Senior

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Oby tak było ,Dzieki Kinga za pocieszenie .
siedze i sie martwie ,nie moge przeciwzapalnych ,sterydów ,,ta arechina to była dla mnie nadzieja ,,
Nie chce zyc na tramalu i w bólu ,,
przeciez chyba nie moga ot tak sobie wycofac leku ,, ? _________________ Uśmiech ! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Barbara,szkoda że nie odezwałaś się wcześniej. Trzy opakowania wysłałam już do Pasji...a mogłabym Was jakoś podzielić. Mam jeszcze ok. połowy opak.,(będzie jakieś 15 tabletek),jesli chcesz to mogę Ci przesłać.
Dzwoniłam dzisiaj do mojej apteki. Faktycznie klęska z arechiną. Podobno producent wycofuje i jedyna szansa-to apteki,które miały większe zapasy leku.Pozostaje złapać za książkę telef. i dzwonić po aptekach. Może jeszcze gdzieś się lek uchował.
Ciekawi mnie jedno. Dlaczego wycofują  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
|
Powrót do góry |
|
 |
sawanna Kadet

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Napisałam maila do producenta z zapytaniem czy lek ma zostać wycofany bo nie ma go w hurtowniach.
poniżej wklejam odpowiedź jaką dostałam
Szanowna Pani,
w związku z zapytaniem uprzejmie informuję, iż produkt leczniczy Arechin tabletki był w ramach 2008 roku przedmiotem procesu harmonizacji i nadal znajduje się w ofercie asortymentowej Polfy Pabianice S.A.
Aktualnie odnotowane problemy z jego dostępnością i zakupem wynikają z konieczności wprowadzenia zmiany rejestrowej w Pozwoleniu na dopuszczenie do obrotu tego leku.
Pragniemy poinformować, iż jesteśmy w trakcie procedury rejestracyjnej i oczekujemy na zatwierdzenie i wydanie stosownego dokumentu przez Ministra Zdrowia.
Przewidujemy, iż produkt ponownie będzie dostępny w terminie Wrzesień/Październik 2009.
Za wszelkie utrudnienia pragniemy Panią serdecznie przeprosić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam, że nie na ten temat, ale dzisiaj w aptece chciałam zakupić krople Devisol, nie było, w hurtowni też i w całym mieście, a co do czego farmaceuta powiedział, że w tym okresie teraz kończą się pozwolenia na niektóre leki i trwa moment przywrócenia uprawnień (Unia Europejska ) _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbara444 Senior

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 5:55 am Temat postu: |
|
|
Hej usmiech dla wszystkich ,,
Chcialam podziekowac ,Sawanna dziekuje za info -pocieszyłas mnie wczoraj
Kasiu ja staram sie zdobyc lek ,mam nadzieje ze znajde ,,postaram sie jak nie to napisze do ciebie ,,Dziekuje  _________________ Uśmiech ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mariola3317 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 8:45 am Temat postu: |
|
|
Witam ja kupowaam w tamtym tygodniu Anarchine w Rybniku jak moge pomuc to wszlijcie recepty to zakupie.Poydrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
jolac171 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 7:31 pm Temat postu: Plaqenil |
|
|
Kochani, a może macie na zbyciu Plaqenil, bo lekarz mówił, ze mogę go brać zamiast Arechinu. ale i tego też nie mam skąd zdobyć, a własnie wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę Arechinu i drżę co będzie dalej. Wizyta ma być 22 października!, czy mogę miećaż taką przerwę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 8:49 pm Temat postu: |
|
|
czy gdzieś się już pojawiła arechina , czy nadal czekamy do wrzesnia/października tak jak pisała sawanna  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|