Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga2907 Junior

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Oj w tysiącu się nie zmieścimy tylko moje CK to 978,ale jestem szczęśliwa,że tak spadło.Niestety nadal nie odczuwam poprawy,ale czekam i jestem dobrej myśli.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga2907 Junior

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Znowu mi skoczyło CK na 1500. Od lutego biorę sterydy,a do dziś żadnej poprawy.Lekarka mówi,że muszę być cierpliwa,ale ja się już powoli załamuje.Nie wiem czy to leczenie pomoże.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
majkm Junior

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
musimy wierzyć że pomoże czasami też mam dość i chyba gdyby nie dzieciaki to bym się dawno poddała. mi też ostatni podskoczyło ck i trochę się załamałam bo zamiast do przodu do się wszystko rąbnęło. teraz dostałam metotrexat i mam robione co tydzień badania czy wątroba da rade. chce poszukać jakiś ziół co mogły by jakoś zregenerować nasze organizmy albo przynajmniej pomóc wątrobie i nerkom jeszcze co fajniejsze musimy uważać na to żeby się nie przeziębić jak mi pani dr. powiedziała bo wtedy to już masakra teraz znowu czeka mnie pobyt na oddz. rehabilitacyjnym i trzy tygodnie w zamknięciu ale to wszystko dla mojego dobra"szok" _________________ nadzieja umiera ostatnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
majkam nie ma co przesadzac z tym co mowia lekarze kiedys na poczatku choroby tez sie bałam kazdego przeziebienia ale to nie tak jak mowia lekarze to troche na wyrost , nie martw się powoli sie poprawi albo nauczysz sie zyc z tym jak niektorzy i nie bedziesz sie tak bardzo przejmowac,
ja juz doszłam do etapu ze jakos nie bardzo mnie rusza jesli cos się zmienia , jest jak jest chyba ze normy wyskocza z 100x przekroczone wtedy troche zaczynam się matrwic chociaz wszystko przyjmuje juz ze stoickim spokojem i mam zawsze pewnosc ze i tak minie wszystko co złe , ta pewnosc kiedys mnie zgubi bo nieraz juz lekcewazyłam wiele spraw a potem trzeba było działac szyko
nie powinnam właciwie wychodzic ze szpitala bo nigdy nie mam norm nawet dolej granicy w wielu wynikach , ale ilez mozna lezec i brac kroplowki a nic sie nie zmieni , dlatego mijam szpitale a jak juz się w nich znajde to bez terminow na cito, kilkadziesiat wypisow i człowek zaczyna lekcewazyc wszystko zby tylko tam nie trafic
co do ziól wszytko nawet zwykła pokrzywe powinnas skonsultowac z lekarzem nie wolno ci brac nic samej, czesto ziołka wchodza w reakcje z lekami i my nie mamy o tym pojecia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
XXX Senior

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Tak jak mówiłam, zaglądam tu dość często ale tylko podglądam, jak już kiedyś wspomniałam
U mnie wszystko ok ,ale chciałam podać adres strony internetowej dotyczącej nietolerancji pokarmowej o której kiedyś pisałam! może kogoś zainteresuje?
www.food-detective.com
warto poczytać
pozdrawiam wszystkich EWA  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga2907 Junior

|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie kochani.Piszę bo mi się pogorszyło.CK mi skoczyło na 2900 i ogólnie ruchowo czuję się słabsza.Chwilami tracę nadzieję,że będzie lepiej.Od lutego jestem na sterydach i żadnej poprawy tylko pogorszenie.Może ktoś z Was był w takiej sytuacji?Pozdrawiam Wszystkich, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Aga ni mi też się niestety pogorszyło CK skoczyło z 830 do 1230 w 3 miesiące. Siły też mnie trochę opuściły. Moja doktor zdecydowała ,że najlepszym wyjściem będzie podanie immunoglobuliony bo dawki sterydów i tak mam za duże. Niestety decyzja czy przyznają mi lek nie należy do niej tylko do władz szpitala. W tej chwili wciąż czekam na telefon ze szpitala.
Aga a może u Ciebie też by to pomogło ? Zapytaj swojego lekarza. Mi po podaniu poprzedniej dawki CK spadło o ponad połowę i siły też znacznie wróciły. Szpitale nie są bardzo chętne żeby podawać globuliny bo są strasznie drogie. Ale jak nie ma wyjścia to nie ma. A CK 2900 to już bardzo poważna sprawa. Spróbuj ! _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Aga2907, Karii, gdybym mógł od Was wziąć te parę (może nawet i kilka - chyba bym dał radę ) setek jednostek tego wskaźnika... Niestety wiem, że to nierealne. Tym niemniej trzymam kciuki, aby moim wzorem CK u Was spadało - dosłownie i w przenośni
Aga - choroba o tyle paskudna, że nieprzewidywalna. Ale mam nadzieję, że i Twój przypadek zawyży średnią "na plus". _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Łukasz jak nic tylko brać z Ciebie przykład hihi
Aga no Łukasz dobrze stwierdził..ta nieprzewidywalność jest chyba najgorsza. Ale Kochani kto ma dac rade jak nie my ?! Bedzie dobrze  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Hehe, jak to mówią - należy równać do najlepszych
A co do nieprzewidywalności - ma ona nie tylko negatywne znaczenie - czasem potrafi nas zaskoczyć pozytywnie - oby i u Was tak było. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga2907 Junior

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Wam kochani.Cieszę się,że jesteście.Zawsze podtrzymujecie mnie na duchu.Pozdrawiam Was serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
XXX Senior

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Chciałam podzielić sie tylko informacją,że znowu robiłam córce badania i są rewelacyjne wszystkie w normie. Ale dieta jest nadal utrzymywana a co dalej to zobaczymy. Najważniejsze jest to ,że tryska energią i siłą a to daje mi poczucie ,że kiedys podjęłam słuszną decyzję!
Pozdrawiam serdecznie -Ewa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Ewo,gratuluję.Oby remisja trwała jak najdłużej -u mnie trwała prawie 8 lat  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Ewo, oby taki stan utrzymywał się jak najdłużej - najwyraźniej Twojej córce taka terapia pomaga  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Ewo cieszę się razem z Tobą i Twoją córeczką...trzymajcie się zdrowo  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|