Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MEDUZA Junior

|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja Arechin 3 lata temu brałam jednym ciągiem i nabawiłam się zmian w oczach,ograniczenia pola widzenia,obecnie biorę przez 5dni w tygodniu i od roku jest OK. :roll: _________________ RENATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja biorę Arechin od roku, jedną tabletkę rano codziennie. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm ja Arechin też przez 3 lata brałam, ale na szczęście żadnych problemów z oczami i wzrokiem nie miałam. Przynajmniej na corocznych badaniach u okulisty nic nie stwierdzono... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 9:44 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj się dowiedziałam,że nie powinno się brać razem potasu i wapnia.
Ja długo,długo łykałam rano, niemal jednoczesnie, Calcium vitrum i Kaldyum....no i pani doktor "zapaliła mi żarówkę" potas- rano wapń-wieczorem. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOLKA Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Hej! ja biorę następujące dawki rano na czczo;helicid,ecorton10mg,acard75mg,i co piątek łykam metotrexat15mg,leki na nad ciśnienie axtil rano10mg,wieczorem amlozek5mg,i kwas foliowy pozdrawiam wszystkich serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grita Kadet

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Hmm to ja też się dopisze ze swoją listą :
Rano:
Prazol
Encorton 60mg
Enarenal
Kalipoz
Calperos
Alfadiol
Cipropol
Wieczorem:
Enarenal
Vasilip
Xartan
+ co dwa tygodnie puls Endoxanu 1mg
Kurcze a pomyśleć ze jeszcze 2 miesiace temu lykalam sam Rutinoscorbin:D |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojti Junior

|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 10:40 pm Temat postu: Nowy zestaw leków |
|
|
Zmieniła mi się "dietka". Aktualnie w kartę przysmaków mam wpisane:
Metypred 16mg
Vessel Due F
Aspargin
Witamina E 400
Nitrendypina
Gasec
Prestarium
Nitrocard
Gelatum Aluminii Phosporici
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grita Kadet

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Wojti powinniśmy Ci zazdrościć? Bo wiesz nie mam pojęcia co tam masz w karcie dań ale brzmi całkiem smakowicie:)
(zartuje) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 8:36 am Temat postu: |
|
|
Grita długo masz juz tak wysoką dawkę encortonu to troche niebezpieczne zbyt długo brac w takiej ilości.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grita Kadet

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Jakies 5- tygodni temu mi taka dali.. i w miedzy czasie mialam je zastapione pulsami 125, 250 500, 500 i potem juz tak jak jest bez dnia przerwy.. no i podejrzewaja ze do pazdziernika mi ich nie zmniejsza.
Wiesz to jest niebezpieczne.. ale mam agresywna reaktywacje i zajecie innych ukladow..stad taka anie inna dawka... bywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 6:00 am Temat postu: |
|
|
wiem Grita dlatego pytałam jak długo biezesz ja jestem już przesterydowana i skutki uboczne są nie mniej niebezpieczne niż samam choroba nie zazdroszczę Ci mnie teraz oprocz wyższej dawki sterydów nic nie pomaga a zastosowali zmniejszony metypred + pulsy Endoxanu/12/ przez rok nie działał imuran 100 nie działa Metotexat nie działa dlatego niejest dobrze brać długo wysokich dawek powodzenia by pomogło.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 10:32 am Temat postu: |
|
|
A ja biore takie leki
RANO:helicid,encorton20 mg,Immuran 2x50mg,pramolan 1 tabl,amlozek5,acupro5,bisocard5,
WIECZOREM:tertensif 5 _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grita Kadet

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 11:10 am Temat postu: |
|
|
Kasiukuc ja tez mam pulsy z endoxanu 1g. do odwolania.
Jesli chodzi o skutki uboczne to sama jestem zdziwiona bo kiedys strasznie tylam... pare tygodni temu jak jeszcze pulsy mialam to tez.. a teraz? zero tycia. waga stoi w miejscu..troche buzia mi sie zrobila kwadratowa ale tak ze nikt procz mnie roznicy nie widzi.. No i wlosy sa slabsze i mam nudnosci no ale to po endoxanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
ja brałam mniej od Ciebue a przechodiłam okropnie wcale sie nie dziwię że masz nudności a powiedz czy jest polepszenie bo jak tak to potem powinni obniżyć Ci Encorton wszak Endoxan we wlewie jest podawany by wspomóc sterydy a po niedługim czasie by je obniżyc powodzenia by sie to leczenie powiodo z pozytywnym skutkiem.. ja przytyłam po Endoxanie bo sterydy jak dawka jest drastycznie nie ruszana to nie tyję wszak 25 lat jak mam sterydoterapię.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 2:44 am Temat postu: |
|
|
ja miałam sterydy w ogromnych dawkach przez prawie 10 lat , i faktycznie jest sporo dolegliwosci ktore powstaly na skutek sterydoterapii , niestety jedno lecza drugie niszcza mam nadzije ze u ciebie po jakims czasie zejda na mniejsze dawki zycze ci tego _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|