Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
irka49 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:08 pm Temat postu: Dołączam do RODZINY . Witajcie!! |
|
|
Czytam Was od 3 m-cy. Polubiłam wszystkich. Wielkie uznanie!! Podziwiam, choć miałam cichą nadzieję, że nie dołączę. Dołączyłam. I bardzo się cieszę, że jesteście. Na dziś nic więcej nie napiszę, bo nie wiem , czy trafiłam na właściwą strone, a nie lubię być strofowana... (kto lubi?????). Wakacje ....-ale może ktoś się odezwie.... Robert i Nenya- chylę czoła!!!!!!!!!!!!! I służę pomocą w tłumaczeniach, jeśli tylko będzie taka potrzeba. Serdeczne pozdrowienia. Irka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:10 pm Temat postu: |
|
|
witaj Irka
bardzo dobrze trafiłaś i cieszę się, że napisałaś  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Irenko
Fajnie,że napisałaś,może cos więcej nam o Sobie opowiesz-czekamy  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Zapraszam do pisania.
Napisz coś o sobie, oczywiście jeśli chcesz...
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Witamy kolejną członkinię rodzinki  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
irka49 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Ale mnie zaskoczyłyście! Dzięki!! Nie liczyłam na tak szybki odzew!.Co mogę napisać? Jestem w tzw. "zawieszeniu". Diagnozują w kierunku tocznia. Od początku lipca jestem na Metypredzie i Arechinie, choć nie jestem pewna, czy to dobra droga. Nie czuję się nic lepiej, poza tym , że dostałam " powera" Do północy łażę i szukam zajęcia. kiedy wcześniej o 20.00 już padałam z nóg. Boli mnie wszystko, głowa jakby nie moja, o pamięci nawet nie mówię. Wysypka na całym ciele-podejrzewam Arechin- od 3 dni nie biorę i jest lepiej. Najgorsze jest to, że nie "czuję
swojej lekarki. Jest super miła, ale nie umiem sie przed Nią otworzyć. Mówi slogany, nie pyta.....a ja nauczona jestem, że byle "gównem" lekarzowi głowy się nie zawraca. Tym bardziej, że wiele objawów można kojarzyć z menopauzalnymi... . Wiem, musze poszukać lekarza- lekarza przez duże "L" . Cholera-to kosztowne-a miałam zbierać na emeryturę . Dziekuję Dziewczyny-jesteście super! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
zapytam jeszcze: kontrolujesz oczka przy arechinie? byłaś pierw u okulisty zanim włączyli Ci ten lek? jeśli nie, to idź w miarę szybko; powinna przyjąć lekarka bez czekania na termin
a co do lekarzy: poszukaj na wątkach poszukaj dobrego specjalisty gdzieś w Twojej okolicy  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
jeśli jesteś diagnozowana w kierunku tocznia to trafiłaś w "10".
Zasoby wiedzy forumowej już dawno stały przed Tobą otworem, jednak gratulacje, że zdecydowałaś się do nas dołączyć.
Powodzenia w poszukiwaniu lekarza przez duże "L" i znajdowaniu odpowiedzi na wszelkie gnębiące Cię pytania.
A ewentualnych uwag z powodu popełnionych błędów nie bierz zbytnio do siebie - nie ma ludzi nieomylnych... Tak czy inaczej pamiętaj tylko o wyszukiwarce i innych przydatnych rzeczach. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
irka49 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:58 pm Temat postu: oczka;0 |
|
|
byłam, z podejrzeniem jaskry-kontrolna wizyta za 6 m-cy. Może taką mam urodę oczek.....daj Boże. Wynotowanych specjalistów mam pół zeszytu-od Koszykowej w W-wie, przez Spartanską, Toruń-Biziela. Gdańsk i Sopot. No cóż-teoretycznie jestem bardzo przygotowana.....z praktyką gorzej.....
Dobry wieczór Łukaszu:). Dzięki za odzew. Ciebie też czytam z wielką uwagą. Zresztą, jak pisałam wcześniej-wszystkich bardzo polubiłam i podziwiam . Zanim znalazłam to FORUM-byłam załamana. Kolagenozy to była absolutna abstrakcja, mimo, że miałam dość duży kontakt z biologią - i Rodziców lekarzy ). Dzięki Wam, oswoiłam się z tym "życiowym prezentem" i postaram się, żebyśmy sobie jakoś wspólnie życie ułożyli.....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Irka
w takim razie już niczym nie możemy Cię zaskoczyć
trzy miesiące naszej lektury zrobiło z Ciebie - Swojaka
ważność i celowośc diagnozy robi najwięcej - potem już można sobie szukać i dopasowywać lekarzy i medykamenty - czasem nawet wyniki
a jeśli chodzi o emeryturę - cóż najwyżej spędzisz ją razem z nami
pozdrawiam i zdrowia życzę _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
irka49 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Przemili Kochani Forumowicze-wszystim wielkie dzięki za miłe przyjęcie. Jak bardzo jest mi lżej-to chyba sami wiecie.....Serdeczności dla wszystkich. Kingo-byłaś pierwsza-buziaki .
Znów nie mam pewności, czy dobrze wybieram, ale z pewnoscią odczytasz..... Dziekuję za wsparcie . Bardzo to cenię. A nawiasem mówiąc - jakie życie byłoby piękne, gdyby taka przyjacielska, bezinteresowna pomoc dotyczyła innych sfer....nie tylko chorób... pomarzyć ...... Serdeczności. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 8:06 am Temat postu: |
|
|
Wydajesz się silną i zdystansowaną osoba-dasz sobie radę  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:14 am Temat postu: |
|
|
irka49 napisał: |
Przemili Kochani Forumowicze-wszystim wielkie dzięki za miłe przyjęcie. Jak bardzo jest mi lżej-to chyba sami wiecie.....Serdeczności dla wszystkich. Kingo-byłaś pierwsza-buziaki .
Znów nie mam pewności, czy dobrze wybieram, ale z pewnoscią odczytasz..... Dziekuję za wsparcie . Bardzo to cenię. A nawiasem mówiąc - jakie życie byłoby piękne, gdyby taka przyjacielska, bezinteresowna pomoc dotyczyła innych sfer....nie tylko chorób... pomarzyć ...... Serdeczności. |
czysty przypadek, że byłam pierwsza hehehe
czy ta druga część wypowiedzi jest kierowana personalnie?
napisz, jeśli chcesz, co porabiasz na co dzień
zapraszam także do kawiarenki  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:42 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum ...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kacha Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:04 am Temat postu: |
|
|
Witaj Ziomalka. Widzę, że jesteś z Elbląga. Bardzo mi miło. Gdzie i u kogo się leczysz? Jak zmagasz się na codzień z NFZ? Pozdrawiam. _________________ ...moim największym bogactwem jest głęboki spokój, z jakim podejmuję wysiłek i zdobywam to... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|