Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czy to mogą byc objawy tocznia?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
picus23
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 5:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

słuchaj, ja tez sie nie przejmuje bo nigdy nie narzekam nawet jak jest źle, ale teraz sie czuje bardzo źle i podejrzewam ze to od stawów, bo zaczynaja mnie bolec stawy to i ja sie ogolnie zle czuje. Wytarczyloby gdyby mi dała skierowanie do reumatologa, no ale czasu nie miała, bo w tym czasie dzwonil jej syn i musiała sobie poplotkowac.. Czasem nie mam siły zeby wstac z łóżka, to nie jest normalne. W tamtym roku miałam ciężką anemie to nawet sie w miare czułam, a do lekarza poszłam bo rodziców zaniepokoiła moja bladość. Ok, juz sie nie uzalam nad sobą, daje sobie z tym wszystkim spokój. Buźka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ej,picuś-nie denerwuj się. Wink I nie daj się lekarzom-uparta bądż . Ja bez pdst.rozpoznania jestem już 20l. Cos tam się rusza,ale.. Rolling Eyes To specyfika tych chorób-nie mamy siły czasem,by z łóżka się podnieść,a wyniki krwi pdst. w miarę -z ewentualnymi własnie odchyleniami. MonikaB.dobrze radzi-trzeba kontrolnie bedac krew-lekarz rodzinny równiez może zlecić takie badania jak CRP,CK. W morfologie i mocz wolę czasami sama zainwestować Wink Mnie bardzo pomogło ,np.właczenie na stałe NLPZ,ale wiadomo-nie każdy może,no i to raczej reumatolog zleca .walcz,ni edaj się smutasom,te choróbska tylko na to czekają Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

picus dzis ktos gdzies napisal ze od tarczycy moga bolec stawy i moze byc ogolne wyczerpanie.Mam zamiar wybrac sie do endrykrynologa.Może też zbadaj tarczyce?

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 27, 2009 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo to prawda-nie wolno bagatelizowac tego gruczołu. Moja przyjaciółka b.ciężko to odchorowała. Z nadczynności wpadła po operacji w niedoczynność i już wie,ze tabletki to jej "przyjaciel". O TSH dość regularnie proście Smile
Niestety-hormony nami kierują Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
picus23
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Sie 29, 2009 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, u mnie z tarczycą okej, bo miałam tez te badania ostatnio.
Natomiast moja mama była ostatnio u tej Pani doktor i ta stwierdziła, ze zbagatelizowała sprawę i dała mojej mamie skierowanie dla mnie, na usg jamy brzusznej, powtórne badanie krwi, oraz jakies ALAT, ASPAT, to jakies cos z wątrobą związane chyba. Sie okaze Smile
Powrót do góry
JOLKA
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej picus! to dobrze że w końcu lekarka zaczeła działać! ja też muszę co chwile o coś prosić i dopytywać,dzięki Bogu jest to forum Very Happy ostatnio nawet spisałam na kartece o co muszę się wypytać hehe ,tak samo jeżeli chodzi o badania jeżeli na nfz no to tak mniejwięcej muszę czekać od 6do 8 ms paranoja Evil or Very Mad pozostało mi nic innego jak zrobic je prywatnie no ale cóż tak to już bywa pozdrawiam cię i życzę zdrówka Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: