Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tysia Junior

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 5:13 pm Temat postu: Witam Wszystkich |
|
|
Zdaje się, że pierwsze kroki powinnam tu wlasnie zrobić, ciągle jestem jak dziecko we mgle, dlatego wierzę, że bedziecie dla mnie wyrozumiali.
Mam na imie tysia czyli Justyna choruje chyba od zawsze na wiel chorob, a obecnie mam 42 lata. Moja Pani reumatolog twierdzi, że to systemowe zapalenie naczyń, choć oczywiście badania tego nie potwierdzają. Jestem w zlym stanie nie tylko fizycznym, ale i psychicznym, zrobili ze mnie hipochondyka, a ja już powoli sama zaczynam wierzyć ze to tylko moja wyobrażnia plata mi takie figle. Nadmienie, ze od zawsze mialam coś na skorze, bo podobno urodzilam sie ze skazą atopową, przyzywczajona do rożnych rumieni, uczuleń, wysypek, nigdy nikomu nie przyszło do głowy, że to może być cos tak poważnego, a kiedy sama zaczęłam dociekać lekarze robili wielkie oczy..i dodawali tekst "mam nadzieje, że to nie to bo Pani wie, że to fatalna choroba" na tym sprawa zazwyczaj sie kończyła, nie wiedzialam nawet, że powinnam unikać slońca po ktorym czuje sie fatalnie. To na wstepie tyle, żeby Was zupelnie nie zanudzić i zniechęcić.
Jezeli możecie piszcie do mnie kochani, czekam na każde slowo, sama juz nie daje rady. Pozdrawiam i prosze o życzliwe przyjęcie, a za błędy i nidociągniecia z gory przepraszam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 5:41 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Jystynko
Fatalny to jest spósób w jaki Cię traktuja,tzw.specjaliści. Niestety dotyka to więszości nas. Fakt,ze to ciężkie diagnostycznie schorzenia,ale nie usprawiedliwia braku zwykłego zaangażowania zawodowego lekarza tudzież odrobiny empatii. Wielu z nas tutaj jest nadal bez głownego rozpoznania-widoczne jest tylko żniwo jakie zbierają -a to włóknienia,zakrzeice, niewydolnośc ,np.nerek...Każdy z nas tez ma złe dni-okresy, o co przy przedłużającym się braku remisji lub trwaniu zaostzrenia wcale nie tak trudno.
Myślę,ze już zrobiłaś 1 krok ,by pomóc Sobie-forum to wspaniały rodzaj terapii. Mam nadzieję,ba,ja to wiem,ze znajdziesz tu niejedną przyjazną Sobie duszę. Ostrzegam-forum jest jak magnes,a więc uzaleznia.
Nie daj się-powodzenia  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Witaj tysiu
Też jestem tu nowa.Zajrzyj do działu porady i doświadczenia ,może opisz dokładnie swój przypadek wraz z robionymi u reumatologa wynikami ,czy któreś odbiega od normy?
Poczytaj se dokładnie tez trudna diagnoze.Takich jak Ty jest nas dużo.Ja już tydzień chłone wiedzę.
Miło ,że jesteś z nami  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
faktycznie, służba zdrowia robi Ci nieźle pod górę, ale mam nadzieję, że uda Ci się wywalczyć diagnozę. Powodzenia, bo walka ta bywa zacięta. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Justynko-jak widzisz nie jestes sama, doskonale Cie rozumiemy,ja takze sie czesto spotykam z olewka ze strony lekarzy,a na djagnoze czekam juz 3 lata  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Justynko. Powiększa się grono Ślązaków. Napisz coś więcej o sobie co robisz.To bardzo smutne że my musimy mówić lekarzom o naszych podejrzeniach a oni odsyłają nas jeden do drugiego i tak naprawdę nie robią nic. Albo jeszcze gorzej maja to gdzieś.Życzę ci cierpliwości i żebyś trafiła na lekarza również z powołania a nie tylko z wykształcenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 8:47 pm Temat postu: |
|
|
witaj w "toczniowym" domu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie raz jeszcze  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie ...jeszcze raz ... pozdrawiam zyczac duzo zdrówka ..i oby wszystko szybko się wyjaśniło... 3m sie!!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
Tysiu,
Witam serdecznie w naszym magicznym miejscu  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 7:21 am Temat postu: |
|
|
Tysiu a gdzie sie leczysz?
nie wiem czy przejrzalas juz czesc watkow ale wiekszosc ludzi ze slaska poleca Klinike na Ligocie , moze tam wartaloby zajrzec?
Fachowa opieka- sama polecam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 7:38 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 10:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj Tysiu
W kawiarence pisalas, ze mialas dodatni wynik badania w kierunku boreliozy. Nie wiem czy wiesz, ale wykonalas najdokladniejszy i najbardziej wiarygodny test na borelioze, ktorego dodatni wynik powinien dac lekarzom do myslenia wiec moze warto zasiegnac porady lekarza chorob zakaznych...
Pozdrawiam Cie i zycze zdrowka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 11:17 am Temat postu: |
|
|
witaj Tysia nie wiem czemu jeszcze sie z Toba nie przywitałam i widzę że jesteś moja rówieśnicą miło że zapisałaś sie na nasze forum mam nadzieję ze bedziemy Cię częsciej widywac i czytac Twoje posty trzymaj sie Justynko.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 31, 2009 8:25 am Temat postu: |
|
|
witaj Justynko
mam nadzieję że po czytaniu forumowych porad zmienisz sobie lekarza na ,,lepiej prowadzącego ''
życzę zdrowia pozytywnych wyników w leczeniu i aktywnego uczestnictwa w naszym forumowym życiu _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|