|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
picus23 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
słuchaj, ja tez sie nie przejmuje bo nigdy nie narzekam nawet jak jest źle, ale teraz sie czuje bardzo źle i podejrzewam ze to od stawów, bo zaczynaja mnie bolec stawy to i ja sie ogolnie zle czuje. Wytarczyloby gdyby mi dała skierowanie do reumatologa, no ale czasu nie miała, bo w tym czasie dzwonil jej syn i musiała sobie poplotkowac.. Czasem nie mam siły zeby wstac z łóżka, to nie jest normalne. W tamtym roku miałam ciężką anemie to nawet sie w miare czułam, a do lekarza poszłam bo rodziców zaniepokoiła moja bladość. Ok, juz sie nie uzalam nad sobą, daje sobie z tym wszystkim spokój. Buźka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Ej,picuś-nie denerwuj się. I nie daj się lekarzom-uparta bądż . Ja bez pdst.rozpoznania jestem już 20l. Cos tam się rusza,ale.. To specyfika tych chorób-nie mamy siły czasem,by z łóżka się podnieść,a wyniki krwi pdst. w miarę -z ewentualnymi własnie odchyleniami. MonikaB.dobrze radzi-trzeba kontrolnie bedac krew-lekarz rodzinny równiez może zlecić takie badania jak CRP,CK. W morfologie i mocz wolę czasami sama zainwestować Mnie bardzo pomogło ,np.właczenie na stałe NLPZ,ale wiadomo-nie każdy może,no i to raczej reumatolog zleca .walcz,ni edaj się smutasom,te choróbska tylko na to czekają  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 6:45 pm Temat postu: |
|
|
picus dzis ktos gdzies napisal ze od tarczycy moga bolec stawy i moze byc ogolne wyczerpanie.Mam zamiar wybrac sie do endrykrynologa.Może też zbadaj tarczyce? _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Bo to prawda-nie wolno bagatelizowac tego gruczołu. Moja przyjaciółka b.ciężko to odchorowała. Z nadczynności wpadła po operacji w niedoczynność i już wie,ze tabletki to jej "przyjaciel". O TSH dość regularnie proście
Niestety-hormony nami kierują  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
picus23 Junior

|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Nie, u mnie z tarczycą okej, bo miałam tez te badania ostatnio.
Natomiast moja mama była ostatnio u tej Pani doktor i ta stwierdziła, ze zbagatelizowała sprawę i dała mojej mamie skierowanie dla mnie, na usg jamy brzusznej, powtórne badanie krwi, oraz jakies ALAT, ASPAT, to jakies cos z wątrobą związane chyba. Sie okaze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOLKA Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 9:24 am Temat postu: |
|
|
hej picus! to dobrze że w końcu lekarka zaczeła działać! ja też muszę co chwile o coś prosić i dopytywać,dzięki Bogu jest to forum ostatnio nawet spisałam na kartece o co muszę się wypytać hehe ,tak samo jeżeli chodzi o badania jeżeli na nfz no to tak mniejwięcej muszę czekać od 6do 8 ms paranoja pozostało mi nic innego jak zrobic je prywatnie no ale cóż tak to już bywa pozdrawiam cię i życzę zdrówka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|