Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 7:38 am Temat postu: Bolące kości |
|
|
Powiedzcie prodzę czy Was bolą długie kości rąk i nóg.chodzę jak na protezach a klikanie to wcale nie taka prosta sprawa.Wizytę mam w grudniu i nie mam pojęcia co roboć.Faszerować się przeciwbólowymi?.Poradźcie coś.
Przecież nie zwiększę sterydów.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 8:20 am Temat postu: |
|
|
Lidko! Potworne bóle kości skłoniły mnie przed chyba ponad 10 latami do zrobienia badań gęstosci kości,chociaż reumatolog twierdził,że przy chorobach z autoagresji to normalne,że bolą.Uparłam się jednak i zrobiłam densytometrię prywatnie. I okazało się,że w wieku trzydziestu lat mam kości jak 80 latka! Ubytek ponad 50% !!!!! Ortopeda stwierdził,że można trochę "uzupełnić" braki srodkami farmakologicznymi z racji mojego młodego stosunkowo jeszcze wieku,a już napewno mozna ten proces zatrzymać. Okazało się,że po najbardziej skutecznym wtedy leku Calcytoninie w zastrzykach dostałam stan przed-zapaściowy,bo jestem uczulona właśnie na kalcytoninę.Potem była próba tego samego w spreyu do nosa,efekt podobny.Po Fosamaxie odezwały się wrzody...Były też inne leki.Muszę przyznać,ze ubytek zmniejszył się do 42%.Acha,brałam jeszcze HTZ w postaci plasterków.Teraz przez prawie rok nie brałam oprócz wapna nic,no i doigrałam się-w ubiegłym tygodniu robiłam badanie gęstości kości udowej-58% ubytku!Te dziury w moich kościach na kolorowym wydruku wyglądają porażająco!Już biorę tabletki-na szczęście raz w tygodniu! Pozdrawiam Cię serdecznie i może spróbuj pójść w tym kierunku,bo ile można brać tabletek przeciwbólowych? Uf,to chyba mój najdłuższy post  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 19, 2005 10:21 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za błyskawiczną reakcję przemęczę się do eizyty i pogadam z moja prowadzącą,Niech coś wymyśli.Jeszcze raz wielkie dzięki.
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodka_istota Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 20, 2005 9:39 am Temat postu: |
|
|
ojejq bola to malo powiedziane - szalu jzu dostaje - 24 na dobe ciagly bol karku plecow nog rak no nawet kosci tylka eheheh da mala chwile pomaga masaz ale to tez na chwile - po masazu bol automatycznie wraca i ma sie ochote powykrecach te rece nogi te kosci polamac by przestaly bolec
hmm agatka no np moja prowadzaca to wie o tym bo to mam jzu od prawie poltorej roku te bole i sie nasilaja - a badania na ostooporoze wowczas wyszly w normie wiec dala mi tylko wieksza dawke wapna z witamina d3 ---- no i co z tego jak bolaly tak bola -- chyba ja opitole nich mi cos da na to - wrrr
Pozdrawiam
slodka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Lidia ..mnie bardziej zawsze bola kosci ..nie stawy .a kosci .....to byly pierwsze objawy choroby ....po przejscu paru metrow ....nogi robily sie jak szczudla ......ja zawsze mowilam ze sa drewniane....teraz dale bola .ale nie tak jak na poczatku .....co ja robie.....Biore na stale...Vitrium calcium ........z wit D3....caly czas aspargin ..potas plus magnez..........smaruje nogi zelem z kasztanowca..........jak bola .nie do wytrzymamnia .zwiekszam aspargin ..i to sporo .....wtedy jest lepiej ....
Moj bol to wlasnie kosci i miesnie ..a nie stawy .nie wiem co gorsze ........
popros twoja o densytometrie..........a potem wlaczy ci leczenia .jesli jest zaawansowana.Sama zobaczysz ..co i jak ...po badaniu prosze o konsultacje u pani ......Bratek ..........reszta bedzie na gg.........
Trzymajcie sie dziewczyny ..jesli nas nic nie boli to znaczy ze nie zyjemy.......
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 2:32 pm Temat postu: |
|
|
My żyjemy.Tu nas łupie tam nas boli i kwitniemy jak kwiatki z bajki o straszydlach/ale to jest nasze przekonanie bo ludzie nawet tego nie zauważają/Jak mnie moja prowadzaca pyta na początku wizyty i co tam? i jak? to jej odpowiadam"wszystko ok z kilkoma wyjątkamii czy ja muszę się składać z tylu stawów?itp,itd.
Trzeymajcie sie cieplutko .Słonko grzeje przez szybę jak latem.
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 21, 2005 3:43 pm Temat postu: |
|
|
Lidia napisał: |
kwitniemy jak kwiatki |
pieknie kwitniemy, czasami nas motylek zapyli a na zmiane pogody pozera nas wilk ale super pasuje.
mnie ostatnio rwie w palcach u rak i nog n ie wiem dlaczego. czasami nawet chodzic nie moge. ale co fakt to fakt jak boli to znaczy ze sie zyje _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodka_istota Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2005 8:24 am Temat postu: |
|
|
a ja przez ta silownie nie czuje bolu kosci eheheheheh bol miesni i sciegien przewyzsza to heheeh - oj nie ma to jak pozadne zakwasiki hehehe
no nic
Pozdrawiam
slodka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|