Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika141178 Senior

|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 12:38 pm Temat postu: Re: Witam |
|
|
Różyczko jak wspomniałam ja dopiero zaczynam i tak do końca to u mnie nie wiadomo czy choroba pokazała się po raz pierwszy 3 lata temu czy w kwietniu zeszłego roku . Ale od początku , w 2000 r. okazało się że jestem w ciąży była radość , strach że sobie nie poradzimy takie tam obawy młodych rodziców.W 6 tygodniu okazało się że mam zapalenie nerek -szpital ,6 tygodni później odwodnienie -szpital i tu zabawa się zaczęła na całego okazało się że mam epilepsję więc ciąże praktycznie spędziłam w szpitalu . Jednak należę do szczęśliwców którzy czują nadchodzący atak zawsze wyglądał tak samo . Ale 3,5 r. temu zaczęłam czuć się naprawdę źle , bóle głowy się nasiliły dostałam nadciśnienia i to dużego 240/180 zaczęły mi drętwieć ręce i nogi i to okropne przewlekłe zmęczenie znowu szpital . Po szpitalu było już gorzej ciągle łapałam różne infekcje zaczęły mnie boleć stawy temperatura prawie 38 dzień w dzień i to zmęczenie.Rok temu straciłam węch i częściowo czucie w prawej ręce , kaszel nie opuszczał mnie od kwietnia doszły problemy z oddychaniem i krwioplucie znowu szpital Łagiewniki odział chorób płuc - przewlekłe zapalenie oskrzeli krztusiec i coś tam jeszcze.Po szpitalu z oddychaniem było lepiej ,ale reszta objawów nie minęła . Prawa ręka zaczęła puchnąć , zmieniać kolor a o bólu nie wspomnę .Moja lekarka wysłała mnie do reumatologa , tamten wysłał mnie na badania immunologiczne , miesiąc czekania i wyniki później znowu badania . A od mojej pani reumatolog niczego nie mogłam się dowiedzieć , kazała mi przyjść w sierpniu ''po leczenie '' . Pod koniec lipca okazało się że mam zapalenie nerek znowu antybiotyki , kiedy poszłam na wyznaczoną wizytę pani doktor stwierdziła że wizyta jest stracona i kazała iść do lekarza rodzinnego żeby skierował mnie do szpitala .Tydzień później zmieniłam reumatologa leczę się teraz u doktor Lewandowicz i jestem zadowolona [lekarka ''sprawdzona ''] . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Moniko wśród nas. Zdrówka i cierpliwości.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 1:47 pm Temat postu: |
|
|
witam Moniko:)
pomimo różnych kłopotów panujesz nad sytuacją , dobrze że jesteś zadowolona z lekarza , będzie dużo łatwiej dochodzić do zdrowia.
forum jak widzisz jest sprawne , zwarte i na przyjęcie nowych osób zawsze gotowe
mam nadzieję ,że stan twowjego zdrowia będzie coraz lepszy
i kolejną ,że mimo to nas nie opuścisz i zagościsz już na stałe
pozdrawiam _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Moniko!
Ważne,że już jest sensowny lekarz,oby dobrze ustawił leczenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja choruje na toczeń już 9lat. Ma jak Ty 31lat i pochodzę z okolic łodzi(ale juz prawie tu mieszkam) moja przygoda z toczniem zaczęła sie od choroby nerek. Lecze sie w poradni nefrologicznej przy szpitalu Barlickiego. Polecam tych lekarzy bo maja duże dowiadczenie z toczniem w zajęciu nerek.
Jeli mogłabym Ci jako pomóc (bo oprócz choroby, łaczy nas jeszcze wiek i miejsce zamieszkania) to zapraszam na gg 2964141 lub na mój email azjapoczta@o2.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika141178 Senior

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 3:33 pm Temat postu: Witam wszystkich serdecznie |
|
|
Na początku dziękuję za miłe powitanie i przepraszam że tak długo to trwało . Ale czasami doba ma za mało godzin . W poniedziałek byłam u doktorowej dostałam skierowanie do szpitala Kopernika na oddział reumatologi termin 7 grudnia , ominą mnie świąteczne porządki . Wiecie może ile mogą tam człowieka trzymać , mam mieć robione jakieś testy i badania w kierunku tocznia, może mnie w końcu zdiagnozują .Jak na razie czuje się coraz gorzej ciągle temperatura znowu wrócił uporczywy kaszel i dostałam takich rumieńcy jakby mnie ktoś burakiem wysmarował, a jak by tego było mało mdłości i swędzi mnie prawie całe ciało a wapno nie pomaga. Może wiecie co może pomóc na swędzenie.
Asia moje gg5171373 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia455 Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 8:48 am Temat postu: |
|
|
Witam. Ja też mam na imię Monika, i też jestem w trakcie diagozy i mam 32lata. Pozdrawiam i witam cię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 9:11 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja życzę szybkiej diagnozy oraz dużo zdrówka.
Pozdrawiam Ola  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 8:57 pm Temat postu: |
|
|
witaj Moniko - wszystkiego dobrego i szybkiej diagnozy _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika141178 Senior

|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 3:21 pm Temat postu: Witajcie |
|
|
Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchy , szczególnie kiedy ma się gorszy dzień dobrze wiedzieć że nie jest się samemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|