|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:30 am Temat postu: |
|
|
Cos domowego na temperaturę-sposób starszych
PATYCZANKA
Łodyzki malin(bez liści) zalać wrzątkiem i podgotować trochę,potem zostawić do naciągnięcia.Odcedzić,dosłodzić miodem i zakwasić cytryna.Pić gorące.
Błagam ,tylko nie pijcie tego cały dzięń-moja przyjaciółka w ub.sezonie tak "przedobrzyła",ze na sama myśl o "Patyczance"(bo tak ja nazywamy) -niedobrze jej się robi. Moja Oldzia z butli jeszcze piła tę miksturę,naprawdę genialny sposób na temperature i rozgrzanie organizmu ,m.in.przy dreszczach. Renek tez ulega
Zawsze na zime mam zapas pytyczków,ale można tez świeże ściąć i użyć. POLECAM _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 9:40 pm Temat postu: |
|
|
tak nas zawsze już dawno temu , kurowała moja mama, wcześniej babcia
też mam zawsze taki snpoeczek wyciętych łodyg malin i korzystamy zima do woli , najlepsza owocowa herbatka jaką znam _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
AniaS Junior

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 11:54 am Temat postu: |
|
|
dziękuję bardzo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Margaret dzięki za przypomnienie o patyczance,już wysłałam mamę na działkę po łodygi.  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|