Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja przykładowo wyeliminowałam całkowicie nabiał i jego przetwory oraz wołowinę, trochę z innego względu- na mój brzuch. Ale dzięki temu bóle brzucha owiele się zmniejszyły . A na stawy bolące na razie nie przyniosło efektu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
M_wilczek Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Hejka u mnie dziś pojawił się problem z kolanami, to był piękny dzień szłam jak zwykle, ta samą trasą a dziś złapał mnie ból kolan, każdy krok sprawiał ból, jak robiłam krok to czułam chrupanie, jakieś 15 min później ból zaczął promieniować do ud. Czyli wieczór z „życia” wyjęty. Można na to jakoś pomóc ? zapobiec ? co będzie jak będę potrzebować chodzić kilka godzin ? _________________
M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
feig Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Raczej nie mogę służyć na tym forum doświadczeniem (nawet nie jestem jeszcze zdiagnozowana:) ale moje problemy zdrowotne zaczeły się 2 lata temu własnie od bólu stawu biodrowego, wiec zdążyłam wypróbowac parę sposobów. Mogę polecić: rehabilitację - szczególnie ćwiczenia w odciążeniu, diclac żel, oklady z gorczycy czarnej zmielonej i zmieszanej z letnią wodą ( taka papka - tylko nie wolno nakładać na dłuzej niz 10 min)na mnie dość dobrze działały, nimesil, glukozaminę (preparatow jest mnostwio), imbir w kazdej postaci - herbatki, tabletki z imbirem (są różne, mnie najbardziej podchodził zinaxin - kombinacja imbiru i glukozaminy). A o co chodzi z tymi gorącymi kapielami przy lekach przeciwkrzepliwych? Biorę warfarynę i do tej pory się rozkoszowałam mocno gorącymi prysznicami. Nie powinnam? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 8:32 am Temat postu: |
|
|
leki te powodują rozrzedzenie krwi....gorące kąpiele i prysznice także; więc istnieje ryzyko krwotoku _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
feig Junior

|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 6:56 pm Temat postu: |
|
|
hm niedobrze- jestem z tych ciągle marznących i zwykle się ratowałam takim prysznicem;( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Może wypośrodkuj-gorąca herbata z lipy i kocyk polarowy? Albo zmniejsz temperaturę kapieli wodnej
Ja "w sezonie"noszę bluzki,lekkie golfiki-takie bliskie ciała są najlepsze  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
feig Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Wypośrodkuję nie mam wyjścia: woda chłodniejsza wycieranie bardziej energiczne;> herbatkę polecam też z imbirem:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 4:41 pm Temat postu: |
|
|
a ja polecam naleweczke,super rozgrzewa  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Iwonkahaha napisał: |
a ja polecam naleweczke,super rozgrzewa  |
malinowa lub wiśniowa ..pycha.. a tak na powaznie ...
gorąca herbata ...z cynamonem mnie rozgrzewa na maxa...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MagdaT Kadet

|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam podobnie - bez gorącej kąpieli w nocy nie zasnę - tak przynajmniej mniej bolą mnie stawy. Ostatnio cały czas kolana, łokcie i nadgarstki. I to parami niestety... Na szczęście leków nie biorę więc ratuję się gorącą wodą, kocykiem jak siedze przed kopmem i gorącą herbatą. Jeszcze okulary , kot na kolanach i wyglądam jak babuleńka.... Tylko ten komp nie pasuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 8:55 pm Temat postu: |
|
|
ja skromnie dodam, co kiedyś powiedział mi lekarz:
rozgrzewanie bolących miejsc może przynieść czasem więcej szkody niż pożytku....
nie każdy ból się do tego nadaje...
koleżance chorej na reumatoidalne zapalenie stawów wręcz zabronił rozgrzewania
kurczę, na wszystko trza uważać  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Kochani -zupełnie tego nie rozumiem.Jak uklękłam na prawe kolano to doznałam uczucia ,że mam coś w rodzaju przykurczu.Trwa to już kilka dni, teraz jak klękam to nawet boli.Nie wiem ,czy to mięsień, czy nerwy.
Ma ktoś z Was podobne objawy i co z tym robić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 8:23 am Temat postu: |
|
|
No ja po swoich ostatnich doświadzeniach z kąpielami będę zakładać tylko ciepłe skarpety i pod kocyk wpełznę.Równiez słyszalam,ze niektórym pomaga ciepło,a z kolei innym-zimno.Osobiście mnie o to doktor spytała.
Alawa-brzmi to poważnie i z pewnością dotkliwie utrudnia życie codzienne.Myślę,ze powinnaś jak najszybciej skonsultować to ze swoim lekarzem  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 12:02 pm Temat postu: |
|
|
to pewnie ja lepiej reaguję na ciepło
dobrze ciepły prysznic , całkiem gorącego nie mogę - zakrzepica
kołderka , kocyk ale otwieram okno - muszę mieć dostęp do chłodnego powietrza _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|