|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 1:12 pm Temat postu: |
|
|
No to fajnie,
właśnie dzwoniłam do lekarki, która poszujuje u mnie jakiegoś choróbska. Wcześniej się z nią umówiłam, ze będę dzwonić aby mnie wkręciła do poradni immunologicznej ( wcześniej chodziłam do niej prywatnie, sama zaproponowała poradnię) i dowiedziałam się że mój termin wizyty przypada na 8 stycznia 2010 roku !!!!! Nie tak się z nia umawiałam, z tego co mówiła wcześniej, już dwa tygodnie temu miałam być przyjęta w poradni, byłam,ale coś jej wyskoczyło i prosiła, żebym przyjechała za dwa tygodnie w piątek ( czyli jutro), ale zebym zadzwoniła i się upewniła.
Kurde, ludzie, ja nie wytrzymam w niepewności do stycznia!
Chyba się przeniosę do tej Czuszyńskiej ( dużo o niej słyszałam i czytałam).
No dobra, wyżaliłam się Wam, teraz uciekam. Pozdrawiam cieplutko, Iwona |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz Iwonko,choroba nauczy Cię cierpliwości,no i przede wszystkim cała otoczka wokól niej-czyli biurokratyczne zagmatwania kolejnych administarcyjnych tworów w stylu NFZ
Powodzenia i determinacji  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Iwonko,dziś umawiałam w poradni termin wizyty i mam na kwiecień a osoba która była przede mną na lipiec i któż to ich może zrozumieć.Naet jutrzejszy termin mógłby nic nie zmienić przy brakunieprawidłowości w wynikach i tak jak już pisała Margaret,cierpliwości. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 5:35 pm Temat postu: |
|
|
witaj serdecznie w forumowej rodzince Iwcia
szybkiej i trafnej diagnozy życzę ...teraz i TY jesteś częścią wielkiego klanu  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 6:05 pm Temat postu: |
|
|
witaj Iwcia powodzenia w diagnostyce i oby jak najbardziej optymistycznie dla Ciebie..pozdrawiam.... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 7:13 pm Temat postu: |
|
|
jezu, jacy Wy wszyscy jesteście serdeczni, właściwie to co ja się dziwię. Od początku miałam sentyment do tej stronki, a wchodziłam tu już od jakiegoś czasu i to, że się zalogowałam nie było przypadkiem. Czułam potrzebę odezwania się do Was.
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa.Są mi tym bardziej potrzebne, że nie ma przy mnie męża ( pracuje już drugi rok w Amsterdamie) i zjawia się raz na dwa miesiące. Mąż bardzo mnie wspierał wczesniej a teraz tez tylko że przez Skypa, a to nie to samo.
Tak więc jeszcze raz bardzo Wam dziękuję. Dobrej, spokojnej nocki, Iwona |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 11:43 pm Temat postu: |
|
|
Iwono,
Czas oczekiwania na wizytę w publicznej służbie zdrowia oddaje jej stan. Mamy bardzo dobrych specjalistów, dobre ośrodki... tylko zawsze brakuje pieniędzy. Z tym nieustannym brakiem terminów będziesz się zmagać przez cały czas choroby, chyba że znajdziesz wspaniałego lekarza, który przyjmuje bez względu na limit ( nie lubię tegoż słowa ).
Ja na wizytę w poradni immunologicznej w Krakowie czekam do 2 lutego 2010.
Mam nadzieję, że Twoja wizyta stanie się rzeczywistoiścią w najbliższym czasie.
Tak jak napisała Margaret choroba uczy cierpliwości... _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Iwono,
Jeśli chodzi o terminy w Poradni Chorób Tkanki Łącznej też bywają masakryczne - nieraz trzeba czekać po kilka miesięcy. Inna sprawa, że jak już się tam dostaniesz to będziesz miała już z górki. Ja co prawda pokazuję się tam raz na pół roku, ale inna sprawa, że (odpukać) nie ma konieczności pojawiania się częściej.
Z drugiej strony z tego co wiem, Poradnia Immunologiczna też nie jest zła.
Tak czy inaczej trzymam kciuki, aby u Ciebie ruszyło z diagnostyką i żebyś wyszła na prostą. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 10:38 am Temat postu: |
|
|
Dzień dobry wszystkim!
[/b]Ziarenko, wiem, że trzeba długo czekać na wizytę, tylko ja mam inny problem. Tak jak pisałam lekarka jest na etapie poszukiwań i to mnie męczy. Gdybym juz była zdiagnozowana - nie ma sprawy, będę cierpliwie czekać, ale ja wiszę w niepewności. Mówiłam lekarce, że może już przestanę biegać po lekarzach, bo może taka już moja uroda ale powiedziała, ze nie mogę się poddawać, bo coś mi jest tylko trudno od razu znaleźć chorobę i zacząć ją leczyć.
Łukaszu, dzięki za odzew, jakby nie było, jesteś mi bliski z racji położenia geograficznego i bardzo się cieszę, że jesteś. Być może będę Ciebie często męczyć pytaniami, gdybym była zbyt męcząca to po prostu mi to napisz. Jestem pod opieką dr Suchanek -słyszałeś o niej moze?
Do Was wszystkich mam taką samą prośbę - gdybyście mieli do mnie uwagi - piszcie ( jak to się potocznie mówi - Walcie jak w dym) .
Na razie kończę, pozdrawiam wszystkich i do nastepnego razu.
P.S. Chyba czas polatać po innych wątkach co nie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Iwonko,no to gratuluje Lekarza-jest tutak sporo osób ,przepędzanych do poradni zdrowia psychicznego. Celowo piszę "przepędzanych"-bo one dokładnie wiedzą,ze dzieje sie coś złego,ale lekarze bagatelizują temat,stosując szkodliwą spychologię  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Iwonko w naszym gronie. Życzę ci szybkiej diagnozy bo to ułatwia życie- wiadomo co jest grane i co z tym robić. No cóż nasza służba zdrowia temat bez dna i granic jedna wielka czarna dziura i każdy dba od niechcenia o swój kawałek pacjenta a reszta " to nie ja". Gdyby brali nas pod uwagę jako jednego człowieka a nie poszczególne przypadki byłoby taniej i z pożytkiem dla każdej że stron ale to już inna bajka.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 8:01 pm Temat postu: |
|
|
masz rację - poszukiwania innych wątków rozjaśnią i pozwolą na ocenę swojej sytuacji
i świetnie, że masz w swojej opcji choroby ,,poszukującą lekarkę "
to ci z pewnością pomoże na dalszym etapie oswajania choroby _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
iwciabar - spokojnie, jeśli będziesz miała jakieś pytania to w ogóle się nie krępuj - co prawda nie będę pewnie wiedział wszystkiego, ale żadne nie pozostanie bez odpowiedzi. W każdym razie co będę wiedział to się podzielę wiedzą.
Dr Suchanek prowadzi Abisynkę i chyba DorcięR o ile dobrze pamiętam. Z ich informacji wynika, że zna się na rzeczy (przynajmniej na nią nie narzekają), więc trafiłaś chyba dobrze. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sztympelek Kadet

|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj witaj!
powodzenia w diagnozie i mnóstwo pokładów wytrwałości i ierpliwości nie poddawaj się!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór kochani,
bardzo Was przepraszam, za nieodpisywanie, ale jestem chyba w jakimś dołku. Albo pogoda jest temu winna ( ale nie sądzę), albo wiadomość o styczniowym terminie wizyty mnie podłamała. Do tego spuchł mi i boli staw łokciowy, tak, że nic dźwignąć nie mogę.
W każdym razie, (jak mówił mój Tatuś) to że nie piszę nie znaczy, że o Was nie myślę kochani. Pozdrawiam serdecznie. Iwona |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|