Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cyprysek6 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 8:39 pm Temat postu: Witam Wszystkich |
|
|
Hej , mam na imię Dorota i 36 lat . Od jakiegoś czasu przyglądam się forum gdyż prawdopodobnie choroba dotyczy również mojej osoby I muszę przyznać że sporo się od Was dowiedziałam i nauczyłam . U mnie wszystko zaczęło się od bąbli na twarzy to było ponad rok temu ... pani doktor zleciła pobranie wycinka do badań i zrobienie przeciwciał ANA . Z wycinka wyszedł liszaj krążkowy rumieniowaty , ANA 1:160 . Pani doktor stwierdziła skórną postać tocznia , przepisała maść i kazała zgłosić się na badania kontrolne za jakieś 3 lata ewentualnie udać się do reumatologa gdyż zgłaszałam jej ból stawów . Muszę dodać , że jestem również posiadaczką hashimoto a jak wiadomo te choroby lubią chodzić parami dlatego postanowiłam drążyć temat . Reumatolog zlecił mi badania krwi które wyszły bardzo dobrze , czynnik reumatoidalny w normie , n- dna również dobre i kazał zgłosić się za pół roku na kontrol . Żadnych leków , jakby ból stawów wogóle nie istniał . Posiedziałam trochę i poczytałam na forum i muszę powiedzieć że to mnie zmotywowało do dalszego działania . Od nowa dermatolog , całe szczęście trafiłam na bardzo dobrego lekarza który nie zignorował problemu , obecnie czekam na wyniki które powinny być już w piątek , z tego co się orientuję mam robiony panel toczniowy ale nie wiem czy czegoś nie przekręciłam z wrażenia . Mam gorsze i lepsze dni ... jak każdy z nas , ale dzięki Wam mam też optymistyczne spojrzenie na to wszystko ale się rozpisałam .... pozdrawiam cieplutko _________________ cyprysek6 |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 8:49 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w gronie ludzie pozytywnie zakręconych ;D _________________ "W życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOLKA Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj cyprysek6!!! miło cię gościc ,na forum każdy jest chętny do udzielenia pomocy \porady więc napewno nie zostaniesz bez odpowiedzi pozdrawiam i życzę zdrówka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meg7 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Cię serdecznie ! Miło, że do nas dołączasz, jesteśmy taką toczniową rodzinką; dzięki sobie nawzajem więcej wiemy o chorobie, śmiem zaryzykować twierdzenie, że może nieco więcej niż nie jeden lekarz, chociaż należą im się pokłony; bez nich też forum nie istniałoby w takiej krasie; chorujemy i zdrowiejemy...... również dzięki nim, tak na przemian; pozdrawiam serdecznie i zaglądaj często
 _________________ Sekret życia polega na tym, by robić to,
co się da, za pomocą tego, co się ma,
i tam, gdzie się jest.
Theodore Roosvelt |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorotko teraz formalności stało się zadość jesteś pełnoprawnym czlonkiem naszej forumowej rodzinki witam jeszcze raz bardzo serdecznie.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Hej Dorotku  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Doroto...u mnie toczeń też rozgościł się na skórze...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 10:30 pm Temat postu: |
|
|
 _________________ locman[a]wp.pl
Ostatnio zmieniony przez locman dnia Nie Gru 06, 2009 4:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:08 am Temat postu: |
|
|
witaj Dorotko
okoliczności sama wiesz jakie są - spotykamy się na skutek naszej choroby , ale wkrótce się przekonasz ,że ona jest dodatkiem do naszego całkiem normalnego życia
wszystko zależy od nas samych ...
z pewnością dzięki diagnozie i leczeniu podbudujesz się zdrowotnie.
Forum działa na naszą psychę - jak już zauważyłaś .
Napisałaś ,że jesteś optymistką - a to do czegoś zobowiązuje
potrzeba ich na forum i zresztą wszędzie , zresztą tacy żyją po prostu dłużej  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Doroto,
Witam
Zapraszam do współtworzenia naszego forum.
Pisanie pomaga. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 1:41 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorotko
Miło,że dołączyłaś do nas  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 2:02 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja ciepło i serdecznie.. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w klubie:jupi: Dorciu! Pozdrawiam i życzę szybkiej diagnozy. Czuj się tu jak w domciu. Miłej lektury, pozdrawiam. Iwona |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyprysek6 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo Wam dziękuję za miłe przywitanie osobiście też się strasznie cieszę że Was mam . Napewno będę często tu zaglądać , szukać wsparcia i oczywiście sama służyć wsparciem - pozdrawiam z całego serducha _________________ cyprysek6 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|