Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
akinoM Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 9:59 am Temat postu: chyba wypada się przywitać... :) |
|
|
Witam Rodzinę Toczniaków!
Mam na imię Monika i mam 26 lat. Jestem jednym z Waszych nowych narybków Choć nie ukrywam, że wolałabym nie musieć przynależeć do tego forum... Ale coż życie płata różne figle. Ten rok był dla nie mega trudny. Dziś już wiem w końcu co mi jest - toczeń rumieniowaty układowy. Ciężki szok, przerażenie... Teraz jestem na etapie akceptowania choroby - powoli zaprzyjaźniam się z nową koleżanką - Panią Toczeń. Bo czuję, nie wiedzieć czemu, że jest kobietą (może dlatego, iż powszechnie uważa się, że kobiety są bardziej podstępne) Na razie jesteśmy ze sobą na Pani, bo nie znamy się jeszcze dobrze i uczymy się wspólnego życia. Czytam to Wasze forum oraz książkę "Toczeń choroba podstępna" i czasem wpadam w dołek, a czasem wierzę, że wszystko da się przeżyć. Co nas nie zabije to nas wzmocni, prawda? Chcę Wam podziękować, za to, że jesteście, bo to naprawdę bardzo pomaga, wiedzieć, że nie jest się samym. DZIĘKUJĘ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:08 am Temat postu: |
|
|
Witam kolejną pozytywną osóbkę na naszym forum
Miło Cię poznać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anowika Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:11 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię Moniko. Rozumiem dokładnie co teraz czujesz, też jestem tu nowa, a o swojej chorobie wiem dokładnie od tygodnia - 7 długich ciężkich dni. Tak jak Ty próbuję się jakoś z tym uporać, ciężko mi to idzie, ale że w grupie raźniej więc zaglądam tu co dzień. Czytam bardzo dużo (a jest tu co poczytać ) pocieszam się że inni mają gorzej i jakoś z dnia na dzień jest mi lżej na duszy. Życzę Ci dużo optymizmu i wiary w lepsze jutro
pozdrawiam
Iwona |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:13 am Temat postu: |
|
|
witaj
dokładnie: co nas nie zabije, to nas wzmocni
serdecznie pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:19 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja ciepło i serdecznie zaprzyjaźnisz się z panią Toczeń i wszystko bedzie Ok  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:17 am Temat postu: |
|
|
witam:)
jakie wasze
teraz już nasze , choć podobno jesteście na pani
z panią toczeń może nie chcesz się zaprzyjaźnić - trudno , choć tak naprawdę to życie cię do tego zmusi ...
z wrogiem trzeba się przyjaźnić - to stare powiedzenie pszczół
Ja mam na imię Lusia , Ludmiła - jak wolisz i też nie tolerowałam swojej choroby i nadal jej nie lubię
ale bardzo lubię to co mnie za jej pośrednictwem spotkało:
że wtedy kiedy mam tylko na to ochotę , włączam komputer, naciskam jeden magiczny guziczek, klikam raz myszką i jak na zawołanie mnóstwo przyjaźnie nastawionych osób, pełen serwis pogodowy i życiowy i to działa - i tak od dwóch lat, choć choruję już dużo dłużej... _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
alutka617 Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie!
ja też jestem tu od niedawna, w kupie raźniej
Trzeba być dobrej mysli! |
|
Powrót do góry |
|
 |
akinoM Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za miłe powitania. Masz racje Ludmiło, NASZE forum... potrzebuję chyba jeszcze czasu, żeby poczuć prawdziwą przynależność. Podobnie jak pozostałe początkujące na forum osoby, czuję się trochę zagubiona... Ale będę sobie spokojnie czytać... poznawać... wdrażać się...zaprzyjaźniać się...
Pozdrawiam gorąco  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:29 pm Temat postu: |
|
|
Moniko,
Witam serdecznie
Pani Toczeń stanie się Ci bardzo bliska. Nie bój się tej bliskości. Życie z nią jest piękne, pomimo. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum Moniko...rozumiem Twoje nastawienie do nieznanego, ale dla pocieszenia powiem, ze kazdy z nas przez to przechodził...jedni dlużej inni krócej przyzwyczajają się do choroby...ale jak widzisz czytając forum z tym można żyć...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Monika dobrze trafiłas i fajnie że na poczatku trafnej diagnozy to Ci ułatwi a wlaściwie powinno powinno ułatwic zaakceptowanie choroby i nauczenie się z nią żyć a także polubić..tak to prawda można ja polubić bo to nasze dożywocie ja choruje od ponad 28 lat a rozpoznanie mam od 25 lat i lubia swoja chorobę bo ciekawie się z nia żyje choc wymaga czasem ograniczeń i potrafi dać w "kość" ale gdy nie mozna czegoś się pozbyć to lepeij zaakceptowaćia nawet polubic jesteś na dobrej drodze ..pozdrawiam iżycze wytrwałości.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Moniko
Czuj się na forum jak u siebie .zapraszam do kawiarenki na pogaduchy o wszystkim i o niczym _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam Cię bardzo serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
I ja Witam  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
meg7 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Z nami łatwiej i lżej  _________________ Sekret życia polega na tym, by robić to,
co się da, za pomocą tego, co się ma,
i tam, gdzie się jest.
Theodore Roosvelt |
|
Powrót do góry |
|
 |
|