Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Moniko i nie daj się smutkom. Dołki szybciutko zasypuj i przed siebie z podniesioną głową.
Diagnoza to olbrzymi krok ku lepszemu a to lepsze to remisja czyli kamienny sen lupuska. Teraz tylko łykać nasze cukiereczki i słuchać lekarza.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwciabar Junior

|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Monisiu,
ja też jestem tu nowa i też dużo czytam nie zabierając prawie głosu. Na pewno już sie zorientowałaś, że ludzie tu są bardzo przyjacielsko nastawieni.To też pomaga, bo wiemy, że jest ktoś kto nas rozumie a nie puka się w czoło mysląc: "Hipochondryk".
Przyjemnego buszowania po forum! Pa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 11:21 am Temat postu: |
|
|
Ja rowniez witam Cie serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
akinoM Junior

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 11:45 am Temat postu: |
|
|
Boże jak to niesamowicie miło być tak ciepło witanym Strasznie się cieszę, że w końcu odważyłam się napisać coś na forum. Od razu mi lżej na seruszku Zwłaszcza, że dziś oficjalnie zostałam dopuszczona do pracy po badaniu kontrolnym w medycynie pracy I od poniedziałku po 2 miesiacach mogę wrócic do mojej kochanej pracy! Naprawde się cieszę bo już nie mogłam znieść tego siedzenia w domu i włóczenia się po szpitalach i lekarzach. Wreszcie bede mogla wrócic do pewnej normalności i czuję że od razu bede szybciej zdrowiec.
Pozdrawiam wszystkich  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Moniko!
Cieszę się,ze masz pozytywne nastawienie do choroby - takie myślenie wiele ułatwia...
Do zobaczenia w naszej Kawiarence:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
sztympelek Kadet

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:28 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
przyjaźń nie jest łątwa..ale piękna i potrzben a w życiu cieszę, że masz możliwosc aktywnego spedzania czasu - pójścia do pracy, któas jak zauważyłam uwielbiasz..ciekawam co porabiasz to że jesteśmy chorzy...to tylko nas ubogaca! pamiętajcie o tym a cele i marzenia w życiu są tym co nas uskrzydla i dodaje sił  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika141178 Senior

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam Cię serdecznie moja imienniczko . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej specyficznej społeczności.
Do lektury najlepiej podejść w sposób: "wiem co może być, ale tak wcale być nie musi". Jak pewnie wiesz wszyscy przechodzimy chorobę w sposób indywidualny i nie ma jednego standardu. Mam nadzieję, że u Ciebie przebieg będzie na tyle łagodny, że nawet tego nie odczujesz.
PS. Pani toczeń - to brzmi jakoś łagodniej i bardziej ludzko  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
akinoM Junior

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Sztympelek zaspokoję Twoją ciekawosc - jestem psychologiem i pracuję z młodzieżą. Na codzień pomagam ludziom w ich problemach, wiec być może stąd moje "lekkie" podejscie do choroby. Znam od podszewki mechanizmy radzenia sobie z trudnymi sytuacjami. Jednak nie jest łatwo kiedy to nas dotyka - bo nie ma tego dystansu który jest w pracy z innymi ludxmi. Psycholog też człowiek, też ma problemy, czasem sobie nie radzi. Ale wiem, że można sobie poradzić nawet w najtrudniejszych chwilach. Z racji swego zawodu wiem, że czasem inni mają niestety naprawde gorzej. I czuję że te doświadczenia, które teraz zdobywam i te emocje które przezywam moga mi pomóc nie tylko wzbogacic siebie ale moze mogla je wykorzystac w swojej pracy - bo wiem jak to jest byc po tej drugiej stronie. Przepraszam za ten długi wywód, ale naprawde zaczynam sie tu z Wami czuc jak na najlepszej psychoterapii grupowej
Co do ludzkiego obrazu Pani Toczen, Łukaszu ja wierze, że jeśli ja bede dla niej ludzka to i ona bedzie dla mnie Jesli sie "polubimy" to moze nie bedzie miała sumienia mi tak bardzo szkodzic to moja taka prywatna autoterapia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 7:12 pm Temat postu: |
|
|
To może nowy temat otworzymy? Spotkania z panią psycholog i niekoniecznie z panią toczeń(chorujemy na różne choroby).Proponuję panią kolagenozę(to na pewno kobieta)  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyprysek6 Junior

|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Hej Moniko
Miło Cię poznać  _________________ cyprysek6 |
|
Powrót do góry |
|
 |
akinoM Junior

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Iwonkahaha Wy tu wszyscy jesteście wspaniałymi psychologami. Nie potrzeba być nim z wykształcenia. Pomagacie czasem bardziej niż nie jeden profesjonalista.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:22 pm Temat postu: |
|
|
I ja witam Cie bardzo serdecznie, rozgosc sie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Moniko!
Trafiłaś pod właściwy adres - na początku przerażenie, ale tutaj wieje optymizmem,zaraz to poczujesz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 2:31 pm Temat postu: |
|
|
I ja tez witam cieplutko  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|