Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witajcie Kochani !!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Vivien39
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 11:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za tak ciepłe i serdeczne słowa otuchy, sympatyczne przywitanie i oczywiście porady. W każdej wolnej chwili będę tu zaglądać. Małgosiu-moja imienniczko dziękuję za linki. Trochę czytałam , mózg mi się lasuje od tylu wiadomości, informacji. Nie mogę uwierzyć , że to podstępne choróbsko ujawniło mi się w ciąży. Przykład Justyny jest dla mnie potwierdzeniem, że tak właśnie mogło być i zaczynam w to wierzyć. Muszę Wam jeszcze wyznać, że mój brat od 20 lat choruje na tocznia. Początkowa miał zaatakowaną skórę, a teraz ma tocznia układowego. Chyba tym większe prawdopodobieństwo, ze ja tez go mam. Jedna z dziewczyn chyba Iwonka pisze, ze musiałam coś przeoczyć, jeśli chodzi o moje wyniki badań.Nic innego nie wyszło mi dodatnio. Może powinnam zrobić jakieś inne badania żeby łatwiej było pozostawić diagnozę-poradźcie.
Zeskanowałam swój wynik ANA 2 ale nie wiem jak możną go zamieścić na forum. Chyba jest to nie możliwe. Jeśli chodzi o świecenie - obraz świecenia homogenny i ziarnisty i co to oznacza? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Aha zapomniałabym zupełnie, 4 grudnia mam wizytę u okulisty , żeby zbadać ciśnienie dna oka, pewnie chodzi o arechin, pa pa pa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 12:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

scan, to tez fotka więc

Jak wstawić zdjęcie na forum ?

wszystko o przeciwciałach

Przeciwciała

Very Happy Very Happy Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 1:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko, Małgosiu:)
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 2:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I właśnie chodziło mi,że przeoczyłaś typ świecenia Laughing Laughing i dlatego jest podejrzenie właśnie Tocznia.To ja podrzucę jeszcze 1 lekturę Very Happy

http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=478

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
alutka617
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 2:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Małgosiu!
W moim przypadku miałam jeszcze takie objawy choroby (ktore niekiedy sie bagatelizuje i nie kojaży z chorobą) takie jak: ogolne oslabienie i zmęczenie, obojetność, wypadanie wlosów, stany podgorączkowe, krwawenie dziąseł, wysypak na twarzy i dekolcie (po wyjściu na słońce), afty w jamie ustnej i oczywiście bóle stawów i złe wyniki przeciw ciał.
powodzenia w diagnozie i leczeniu.
pozdrawiam
Powrót do góry
Vivien39
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, a jak ja mogę bliżej WAS poznać. Poczytać jak to u Was się zaczęło, jak żyjecie i radzicie sobie z ta choroba. Nie umiem tak dobrze porusza się po forum i jeszcze nie wiem gdzie można poznać was bliżej prywatnie. Czy to w ogóle jest możliwe. Rolling Eyes
Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To możliwe i nawet bardzo wskazane .Codziennie urzedujemy w Rozmowy NieKontrolowane ściślej najbardziej w kawiarence
O Nas, dla Nas, z Nami
w Archiwum dokopiesz się wcześniejszych naszych spotkań.
w pozostałych działach też znajdziesz nasze zainterseowania, pasje , co gotujemy , gdzie i jak się leczymy , wspieramy etc.
Na razie spróbuj , sobie poczytać , nie zakładaj istniejących tematów , - to co Cię interesuje wpisz do wyszukiwarki - powoli dasz radę
najlepiej trenować
pozdrawiam i do dzieła !
Very Happy

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapraszam na codzienne plotki rozmowy (o wszystkim i o niczym) w kawiarence
Kawiarenka

Very Happy Very Happy Very Happy

Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 2:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,
widzę, że poprzedniczki podesłały już wszystkie niezbędne informacje - w takim razie nie pozostaje mi nic innego, niż życzyć szybkiego oswojenia się z nami.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Vivien39
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukaszu, oswoić się z Wami to nie problem, raczej przyjemność. Gorzej uwierzyć i pogodzić się z wyrokiem - toczeń. To bardzo trudne i jeszcze do mnie nie dotarło, że to własnie ta choroba mnie dopadła. Sad
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pisząc "my" miałem na myśli również chorobę - która jest elementem naszego życia. Na ile ten "element" zaważa na naszym życiu - różnie bywa. Mam nadzieję, że nie będzie Ci przeszkadzał i pozwoli Tobie żyć długo, szczęśliwie i w pełni sił.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: