|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vivien39 Junior

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje za tak ciepłe i serdeczne słowa otuchy, sympatyczne przywitanie i oczywiście porady. W każdej wolnej chwili będę tu zaglądać. Małgosiu-moja imienniczko dziękuję za linki. Trochę czytałam , mózg mi się lasuje od tylu wiadomości, informacji. Nie mogę uwierzyć , że to podstępne choróbsko ujawniło mi się w ciąży. Przykład Justyny jest dla mnie potwierdzeniem, że tak właśnie mogło być i zaczynam w to wierzyć. Muszę Wam jeszcze wyznać, że mój brat od 20 lat choruje na tocznia. Początkowa miał zaatakowaną skórę, a teraz ma tocznia układowego. Chyba tym większe prawdopodobieństwo, ze ja tez go mam. Jedna z dziewczyn chyba Iwonka pisze, ze musiałam coś przeoczyć, jeśli chodzi o moje wyniki badań.Nic innego nie wyszło mi dodatnio. Może powinnam zrobić jakieś inne badania żeby łatwiej było pozostawić diagnozę-poradźcie.
Zeskanowałam swój wynik ANA 2 ale nie wiem jak możną go zamieścić na forum. Chyba jest to nie możliwe. Jeśli chodzi o świecenie - obraz świecenia homogenny i ziarnisty i co to oznacza? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Aha zapomniałabym zupełnie, 4 grudnia mam wizytę u okulisty , żeby zbadać ciśnienie dna oka, pewnie chodzi o arechin, pa pa pa |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 12:01 pm Temat postu: |
|
|
scan, to tez fotka więc
Jak wstawić zdjęcie na forum ?
wszystko o przeciwciałach
Przeciwciała
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko, Małgosiu:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
alutka617 Junior

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Małgosiu!
W moim przypadku miałam jeszcze takie objawy choroby (ktore niekiedy sie bagatelizuje i nie kojaży z chorobą) takie jak: ogolne oslabienie i zmęczenie, obojetność, wypadanie wlosów, stany podgorączkowe, krwawenie dziąseł, wysypak na twarzy i dekolcie (po wyjściu na słońce), afty w jamie ustnej i oczywiście bóle stawów i złe wyniki przeciw ciał.
powodzenia w diagnozie i leczeniu.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vivien39 Junior

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, a jak ja mogę bliżej WAS poznać. Poczytać jak to u Was się zaczęło, jak żyjecie i radzicie sobie z ta choroba. Nie umiem tak dobrze porusza się po forum i jeszcze nie wiem gdzie można poznać was bliżej prywatnie. Czy to w ogóle jest możliwe.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
To możliwe i nawet bardzo wskazane .Codziennie urzedujemy w Rozmowy NieKontrolowane ściślej najbardziej w kawiarence
O Nas, dla Nas, z Nami
w Archiwum dokopiesz się wcześniejszych naszych spotkań.
w pozostałych działach też znajdziesz nasze zainterseowania, pasje , co gotujemy , gdzie i jak się leczymy , wspieramy etc.
Na razie spróbuj , sobie poczytać , nie zakładaj istniejących tematów , - to co Cię interesuje wpisz do wyszukiwarki - powoli dasz radę
najlepiej trenować
pozdrawiam i do dzieła !
 _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 7:36 pm Temat postu: |
|
|
zapraszam na codzienne plotki rozmowy (o wszystkim i o niczym) w kawiarence
Kawiarenka
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 2:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
widzę, że poprzedniczki podesłały już wszystkie niezbędne informacje - w takim razie nie pozostaje mi nic innego, niż życzyć szybkiego oswojenia się z nami. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Vivien39 Junior

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 4:41 pm Temat postu: |
|
|
Łukaszu, oswoić się z Wami to nie problem, raczej przyjemność. Gorzej uwierzyć i pogodzić się z wyrokiem - toczeń. To bardzo trudne i jeszcze do mnie nie dotarło, że to własnie ta choroba mnie dopadła.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Pisząc "my" miałem na myśli również chorobę - która jest elementem naszego życia. Na ile ten "element" zaważa na naszym życiu - różnie bywa. Mam nadzieję, że nie będzie Ci przeszkadzał i pozwoli Tobie żyć długo, szczęśliwie i w pełni sił. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|