Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja również mam problemy ze spaniem w nocy, ale naprawdę odżywam tak jak Kinga napisała wieczorkiem, ok 17 ja już mogę góry przenosić i dopeiro wtedy działam...  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 2:52 pm Temat postu: |
|
|
olusiam03 napisał: |
didulka- po azatioprynie jesteś śpiąca? ja ją biorę i nie czuję się śpiąca, a wręcz mam problemy w nocy ze spaniem. |
okropnie spiaca, spie w poludnie po 3 godziny, rano wstac nie umiem, masakra  |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 4:49 pm Temat postu: |
|
|
To ja również wigoru nabieram dopiero wieczorkiem, często chce mi się spać i śpię w ciągu dnia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kalina1 Junior

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Czy dają leki bez diagnozy? Tak się zastanawiam. Mam sporo dolegliwości a dopiero za miesiąc ide do instytutu na diagnozę. We wtorek mam wizyte u rematologa. Może zapytam. Czy lepiej sie nie spieszyć?Na razie wytzrymuję jakoś ból stawów i mięśni ale nie wiem czy to korzystne tak długo bez leków przeciwzapalnych _________________ gg6103021 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Didulka, reakcja rzeczywiście nietypowa - bo przy Imuranie również nie miewałem senności (choć z drugiej strony bezsenności też nie - po prostu było normalnie)... No, ale każdy ma swój system
PS. Sam nie wiem co lepsze - Imuran, czy Methotrexat, który teraz biorę (bo w poprzednim poście napisałem tak niezbyt jasno)... Najlepiej w ogóle, no ale jak wyjścia nie ma... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 7:38 pm Temat postu: |
|
|
kalina1 napisał: |
Czy dają leki bez diagnozy? Tak się zastanawiam. Mam sporo dolegliwości a dopiero za miesiąc ide do instytutu na diagnozę. We wtorek mam wizyte u rematologa. Może zapytam. Czy lepiej sie nie spieszyć?Na razie wytzrymuję jakoś ból stawów i mięśni ale nie wiem czy to korzystne tak długo bez leków przeciwzapalnych |
wiesz, to bywa różnie z tym i różnie lekarze robią; podawanie leków bez konkretnej diagnozy ma zarówno wady jak i zalety; spytaj doktora  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojti Junior

|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 8:31 pm Temat postu: Leki |
|
|
U mnie na razie:
Polifilin
Nitrendypina
Acard
Prestarium
ORTANOL (wcześniej miałem IPP i Gasec)
Witamina E
Piascledine
W szpitalu miałem mieć Endoxan, lecz nie zdecydowałem się na razie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 1:28 pm Temat postu: |
|
|
ja obecnie biorę:
- metypred 4mg
-polprazol
-quensyl
- lek biologiczny epratuzumab
narazie bez leków przeciwbólowych bo biologia działa magicznie :-)ale swego czasu brałam bi-profenid 150 |
|
Powrót do góry |
|
 |
elapawe78 Junior

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam ja choruję 13 lat też wszystko przerabiałam od encortonu do endoxanu ,ale zaczełam szukać pomocy gdzie indziej .Piję zioła ,dieta i teraz jestem bez lekarstw a niby biorę dalej 12 mg metypredu bo jakby się lekarz dowiedział zjadłby mnie żywcem ale oni nic innego mi nie moga zaproponować i leczą najtańszym kosztem ,do przychodni jak się idzie to nawet nie zbadają człowieka .Wiara czyni cuda ja sobie powtarzam że to ja będę górą a ten toczeń jak jest to niech sobie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
majkm Junior

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:33 am Temat postu: |
|
|
cześć jestem gośka javascript:emoticon(' ') ja wcinam enkorton 60mg raz dziennie od 2 miesięcy okropnie po nim chce się jeść na razie nie przytyłam , ale zaczynam mięć okrągłą buzie do tego jeszcze mam prazol, potas, calpas leczę się w warszawie na banacha. pewno dojdzie mi coś na serce bo zaczęło mi szwankować _________________ nadzieja umiera ostatnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
zombie Junior

|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 8:07 pm Temat postu: |
|
|
ja biorę imuran i encorton,
i tak jak dziewczyny wyżej, wieczorem odżywam. cały dzień mi się chcę spać, a jak sie już mam położyć to nagle mi sie odechciewa spać, i bezsenność. i to od tych leków sie dzieje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mandalena Junior

|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Choruję od 2 lat, leczona jestem od 1,5 roku, ale nie w Polsce.
Na początku było tragicznie, jedną nogą w grobie, ale po woli udało mi się z tego wyjść. Też miałam 6 pulsów Endoxanu.
Teraz biorę:
CellCept 2x750mg + prednisone 7,5mg
Leki na nadciśnienie, na cholesterol, osłonę na żołądek, witaminy i antybiotyk na stałe( póki co).
Pisaliście wcześniej o CellCept, ja jestem zadowolona i cieszę się, że go mam. Mam zaatakowane nerki( IV klasa w biopsji) i tabletki mi pomagaja.
Dużo też o nich czytałam, pierwsze jakieś znaczne efekty są widoczne dopiero po ok.6 m-cach stosowania.
Ja je biorę od marca tego roku. I każde badania wykazują lekką poprawę stanu nerek
Pozdrawiam wszystkich i życzę duużo zdrowia!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 5:41 pm Temat postu: |
|
|
a ten antybiotyk na stałe to dlaczego? jeśli można spytać...
i jeszcze jakbyś chciała i miała czas, to proszę podziel się spostrzeżeniami dotyczącymi służby zdrowia na Cyprze
tutaj wątek
Opieka medyczna u nas i w innych krajach
albo
Systemy opieki zdrowotnej w różnych państwach
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mandalena Junior

|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 5:46 pm Temat postu: |
|
|
ze względu na ochronę przed infekcjami układu moczowego. Pytałam czy juz mozna by go odstawić, ale jeszcze nie. Ciągle jest zagrożenie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Mandalena napisał: |
ze względu na ochronę przed infekcjami układu moczowego. Pytałam czy juz mozna by go odstawić, ale jeszcze nie. Ciągle jest zagrożenie  |
hmmm u nas się nie spotkałam z takim czymś...no ale co kraj to obyczaj
ja kiedyś brałam na osłonę UROSEPT.... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|