Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam na forum!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czarna1412
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 4:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś z Was może wie, czy TSH w normie na pewno świadczy o prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy? Dzisiaj doczytałam, że pani dr również wskazała na konsultację endokrynologa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
locman
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 5:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...Lekarze nie potrafią znaleźć przyczyny tych wszystkich objawów. Twierdzą, że można z tym żyć. To jest prawda..."

Uważam, że to nie jest prawda. Nie mając diagnozy nie można powiedzieć, że można z tym żyć.
Jeżeli płacisz to możesz w laboratorium robić badania jakie chcesz. Na Twoim miejscu wybrałabym laboratorium.
Ja mam swoje ulubione (wyniki są szybko, podają normy,przejrzyście napisane, często laborant wpisuje dodatkowo swoją opinię)

Wyniki z badan są nie tylko dla lekarzy ale i dla pacjentów..

Podszkol się jeszcze i jak nabierzesz weny, to znów wez się za próbę diagnozy.
Podoba mi się powiedzenie alawa2
" nie odpuszczaj"
Co do TSH nie liczą się tylko normy ale i stosunek proporcji między hormonami.
czarna1412
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 5:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie odpuszczam, tylko nie wiem co dalej robić. Na pewno zrobię CK, CPK, CRP, czynnik reumatoidalny. Nie wiem jakie jeszcze dodatkowe badania powinnam zrobić, by znaleźć przyczynę tych bólów. Chcę też poprosić neurologa o skierowanie na rezonans głowy. I chyba powinnam w takim razie wybrać się do endokrynologa. Miałam tylko TSH, które wyszło w normie i nic poza tym. To dla lekarza pierwszego kontaktu świadczyło o tym, że tarczyca pracuje prawidłowo i nie ma powodu by się tym dalej zajmować. Jak już wspomniałam sugestia by wykonać CK też została zlekceważona.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja córka ma TSH w normie a jest leczona przez endokrynologa na nadczynność tarczycy i ma na niej guza.

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ssowa
Super senior
Super senior

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,

ja mam TSH w normie i niedoczynnosc tarczycy stwierdzona na podstawie USG I badan T4 i T9, co do reszty schorzen nie odpuszczaj skad ja znam stwierdzenie lekarzz ze skoro nie znaja przyczyzny objawow to mozna tak zyc, mnie juz nawet do psychiatry wysyłano, von Willebranda diagnozowali mi dwa lata, choc nadal musze miec badania w Warszawie, wiekoszosc badan znich załatwiam sobie sama, te ktorych nie ma nawet prywatnie musze wyprosic, wychodzic, sama tez probuje dociec od czego mam obajw Raynaud,bo gdybym czekala na pomoc wiekoszosci lekarzy to chyba juz nie byłoby mnie na tym swiecie.. takze nie jestes sama
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 25, 2009 3:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Istnieje wiele chorób mylonych z fenomenem Raynauda. Są to m. in. syndromy anatomiczne: zespół cieśni nadgarstka, dystrofia odruchowa, zanik odruchowy, zespoły zaburzeń neurotroficznych, zespół żebrowo-obojczykowy czy objawy skurczu naczyń: sinica marmurkowata, akrocyjanoza, sinica kończyn, odmrożenia. Także różne problemy z krążeniem: miażdżyca tętnic, zakrzepowo-zarostowe zapalenie naczynia, choroba Winiwartera i Buergera, zapalenie naczyń czy żylna choroba zakrzepowo-zatorowa.
Poszukaj może tam Very Happy

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: