Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorotka2807 Junior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:02 pm Temat postu: Cześć:) |
|
|
Nazywam się Dorota i mam 20lat. Na Waszym forum jestem poraz drugi, bo niestety czasu mi brak.. W październiku tego roku zdiagnozowali u mnie MCTD i moja P. doktor mówiła, żebym coś niecoś o tym poczytała.. Żeby skutecznie walczyć z wrogiem trzeba go lepiej poznać.., więc oto jestem:) .. Moją chorobę rozpoznano tylko przez przeciwciała.. Mam nadzieję, że uda mi się coś tu znaleźć o niej... Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum...
Czytania Ci u nas dostatek wpisz w wyszukiwarkę, co Cię interesuje i...już...pozdrawiam  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Hej Dorotko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorotko
Miłej lektury Ci życzę. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Hejka Dorotko
W takim razie-miłej lektury
Czyli,ze nie mialaś żadnych objawów niepokojących
Pozdrawiam _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotka2807 Junior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze mówiąc to żadnych objawów nie miałam.. mam MIZS i tylko dlatego co jakiś czas mam przeciwciała robione.. gdyby nie to, to pewnie nie dowiedziałabym się, że coś mi jeszcze dolega:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
jeśli "rozpoznanie wroga" jest dla Ciebie celem nr 1 to trafiłaś w 10
Jednak czytając o naszych przypadkach musisz mieć na uwadze, że nie ma jednolitego przebiegu - wszyscy chorujemy inaczej. Mam nadzieję, że u Ciebie wystąpi jak najlepszy scenariusz. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meg7 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 7:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  _________________ Sekret życia polega na tym, by robić to,
co się da, za pomocą tego, co się ma,
i tam, gdzie się jest.
Theodore Roosvelt |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorotko na forum
Mam nadzieję ,że nic więcej się nie ujawni
ale szukaj, czytaj i obserwuj się uważnie
zdrowia życzę _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 8:27 am Temat postu: |
|
|
witam Cie Dorotko serdecznie nie martw sie że nie masz czasu na pisanie na forum ale jak tylko bedziesz mieć okazję to napisz pozdrawiam _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotka2807 Junior

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie.. Chciałabym Was częściej odwiedzać niż czas na to mi pozwala, ponieważ brakuje mi ludzi którzy mnie rozumieją.. tzn chodzi mi o chorobę.. Przebywam w gronie ludzi nie łykających tabletek i dlatego ciężko im mnie zrozumieć.. Rodzice mówią, że gdybym jadła to żadnych problemów ze zdrowiem bym nie miała.. mój chłopak czasami drażni mnie mówiąc że lekomanem jestem.. 5x w tyg podczas kolacji jem arechinę, a w ciągu dnia vit D3 i wapń.. Według niego to za dużo:/ przeciwbólowe biorę tylko wtedy gdy czuję, że za chwilę zaczne płakać.. biodra i kolana to mój najgorszy problem, 4 lata temu przez ból tych stawów przez miesiąc nie chodziłam, a dwa następne o kulach się poruszałąm.. boje się że to może wrócić dlatego tym razem chcę zrobić wszystko żeby do tego nie dopuścić.. jeszcze raz dziękuję za miłe słowa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Dorotka nie martw się kogo nie boli temu powoli jak w przysłowiu to że chłopak sie czasem drażni to nic jak jest z Tobą i Cię rozumie to najwazniejsze wierz mi że o wiele lżej się choruje i cierpi gdy ma sie kogoś bliskiego kto rozumie i jest wsparciem nasze forum jest takie ale to wsparcie witualne a mąż czy chłopak czy jeszcze ktoś inny to bliska osoba która jest przy tobie ztem trzymaj się kochana i lecz a co mówi lekarz czy cjhodzisz do reumatologa? i jaka chorobe Ci rozpoznano na podstawie przeciwciał bo takich chorób jest sporo dopiero więcej specjalistycznych badań dokładniej moze określić schorzenie doadjąc także charakterystyczne objawy powodzenia we wszystkim .. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotka2807 Junior

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Problem jest w tym, że on nie bardzo mnie rozumie.. Całkiem nieźle się trzymam i według niego powinnam przestać chodzić do reumatologa, a leki według niego są mi zbędne.. Wizyty mam co dwa miesiące na Spartańskiej w Warszawie, teraz 29 stycznia tam jadę.. W 2oo6 rozpoznano MIZS a w tym roku MCTD, na ostatniej wizycie się o tym dowiedziałam, więc tak nie bardzo wiem czy tą chorobę można jakoś ściślej określić.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię bardzo cieplutko. Niestety niezrozumienie jest straszne i to bardzo boli. Ale życzę Ci dużo zdrówka i chęci do życia, obyś się nie zrażała. Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|