Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

arechina sen i inne skutki uboczne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Gru 03, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agatko cieszę się, że napisałaś...na razie nic nie będę zmieniać, bo przypomniałam sobie, że powinnam się jeszcze w grudniu spotkać z moją reumatolog...wtedy zapytam...
mam nadzieję, że zrobią Ci tylko badania i Nowy Rok powitasz w domu... Very Happy
dorotka2807
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Gru 19, 2009 6:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przeczytałam wszystko co piszecie o arechinie.. może coś przeoczyłam, ale mam pytanko.. czy ktoś z Was ma problemy z jedzeniem po arechinie? Biorę ją od lipca tego roku i tak około dwóch m-cy po przestałam odczuwać głód.. tzn od zawsze mało jadłam ale teraz czasami jestem w szoku.. mogę rano zjeść dwie parówki i kromkę chleba i cały dzień nie czuję, żeby mój brzuszek prosił o dokładkę.. następnego dnia zjem śniadanie i obiad.., i to wsumie wszystko, bo jak zjem coś po 20 to następnego dnia brzuch mnie bardzo boli.. Jem, bo wiem że trzeba, gdyby nie to, to pewnie bym już znikłaSmile .. Przed arechiną ważyłam 59kg, a teraz 55kg i waga się nie zmienia... jeżeli ktoś z Was był lub jest w podobnej sytuacji to proszę o odp.Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
zebra
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Gru 19, 2009 8:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja miałam podobne przeboje ale nie wiem czy można to wiązać z arechiną, jak zaczęłam ją brać to zero apetytu osłabienie i takie tam, też schudłam kilka kg ale podobno arechina nie powinna tego wywoływać więc trzeba chyba zwalić na coś innego, może stres?
pozdrawiam:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Gru 20, 2009 12:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biore Arechine od 7 miesięcy i czuje się rewelacyjnie - apetyt mam znakomity, przytylam ok 3 kg - i jak dla mnie to swietny wynik-z 46kg wskoczylo na prawie 50!
Arechine zazywam wieczorem, pod koniec kolacji, czyli w trakcie jedzenia.
Poza tym skończyły mi sie wieczne bóle zoładka i jelit-jednym slowem - lekarka trafiła w dzisiatkęSmile
Małgosia1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy wiecie ,że przed zaczęciem stosowania arechiny (qensylu ) ,lekarz okulista powinien dać skierowanie na badanie mfERG (Pracownia Elektrodiagnostyki Siatkówki Dróg Wzrokowych i Perymetrii Statycznej). Badanie to powinniśmy mieć wykonane też w trakcie brania arechiny. Powiedziała mi to techniczka, z tej pracowni. Trafiłam tam ponieważ, długotrwałe stosowanie qensylu, a wcześniej arechiny spowodowały toksyczne działanie leku na moje oczy, w prawym oku pojawiła się czarna plama.
Odstawiłam qensyl, a leki które dostałam od okulistki wypukały z toksyn oko.
Pomimo, takiego działania reumatolog dalej kazała mi brać qensyl. Wzięłam raz i nie mogę bo znowu mam te same objawy . Reumatolog twardo się upiera abym brała nadal . Okulistka twierdzi ,że może mi ten lek uszkodzić na stałe oczy. Zmieniłam reumatologa i zobaczymy co będzie dalej. Wink
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 6:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja reumatolog obawia się,ze wycofują arechin Confused
Apteka nie mogła już go faktycznie zdobyć i ...nie mam.I co ,pozostaje import docelowy? Sad [/b]

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Małgosia1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 8:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret74 ja dziś byłam w aptece w centrum Szczecina i tam jest arechina mają 4 opakowania. Pani mówiła ,że mają w ciągłej sprzedaży.
Jak chcesz mogę kupić. Prawdopodobnie tak teraz jest z wieloma lekami. Moje na padaczkę też nieraz trudno trafić i biegam po całym Szczecinie. Pozdrawiam
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Małgosiu,wysłałam ci wiadomość na PM Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
karolinusienka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć Smile
Ja równiez od swojego reumatologa dostałam arechinę. Mam ją brać po jednej tabletce od pn do pt, na sb i ndz zrobić przerwę i tak do nastepnej wizyty-29.11.
Zaskoczona byłam jak lekarka dała mi tabletki (jestem w reemisji od 5 lat). Nie ukrywam, że podczas reemisji byłam tylko pod nadzorem nefrologa(ponieważ nikt mi nie powiedział, że powinnam chodzić do reumatologa i zapisać się do poradni kolagenozy). Jeszcze do poradni się nie zapisałam-musze wziać skierowanie, ale się zapisze.
Czy po arechinie sie tyje?? bo przeraziła mnie wypowiedź agatki03 Sad( ja jeszcze nie zrzuciłam tego co nazierało mi się przez kurację sterydową Sad(
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie przytyłam Wink

Powrót do góry
karolinusienka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 10:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret74 napisał:
Ja nie przytyłam Wink

oby u mnie było tak jak u Ciebie Smile)
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 11:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pytanko małe?

czy zawsze konieczna jest przerwa po półrocznym stosowaniu arechiny?

Powrót do góry
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2010 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolinusienka- nie przerazaj się... Wink , pewnie na tyle dobrze się poczułam,ze dostałam lepszego apetytu, ale mam niecałe 50 kg przy 164 wzrostu, więc sama rozumiesz,ze był powód do radości:)SmileSmile

Margaret - różne są sposoby dawkowania - ja biorę codziennie wieczorem, przez 7 miesiecy, potem 3 miesiace przerwy i tak w kólko...
Pozdrawiam Smile
Małgosia1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Wrz 30, 2010 9:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margo, ja kiedyś brałam arechinę później quensyl przez 5 dni w tygodniu przez około 6,7 lat, w tamtym roku jak zaczęły się problemy z oczami dr. Ostanek kazała mi brać 2 miesiące ciągłe i miesiąc przerwy. Pobrałam tak dwa miesiące i od roku nie biorę bo i tak mi szkodzi na oczy. Wink
Powrót do góry
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Paź 03, 2010 4:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja biorę Plaquenil od 1,5 roku...bez żadnej przerwy..oczywiście w skojarzeniu ze sterydami.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 6 z 11

Skocz do: