|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje wszystkim za rady, Mgła niestety mnie problem z ubieraniem raczej nie dotyczy spodnie mam wszystkie luzne bo ciagle chudne, i nie nadazam ze zmiana garderoby, rajstopy nosze rzadko tylko przy wielkich mrozach, a spodnic tez nie nosze,jelita i brzuch bola mnie niestety nieustannie.
Meg 7 mam podobna diete jak Twoja, zero mleka, nawet po jogurtach czuje sie zle choc kiedys je tolerowalam, jedynie deserki sojowe, zero pieczywa, tylko ryzowe, kasza gryczana, ryz ciemny gotowane miesko, gotowana marchewka brokuly i to wlasciwie tyle co jem, czasem ciasto drozdzowe bez mleka masla na wodzie, jakies warzywka, dzem o ile lepiej sie czuje, kawy nie pije alkoholu rowniez glownie wode niegazowana i ziolowe herbatki. Debretin tez probowalam brac jest tanszy od debridatu ale jakos mi nie pomagal, caly czas biore debridat ktory roznie pomaga . Mnie reflusku gastroskopia nie stwierdzili bo jej nie mialam 5 lat, ale to podobno on biore gasec, nie mam zgagi ale ciagle bole gardla, laryngolog twierdzi ze to wlasnie od refluksu , efekty sa mierne, i tak ciagle mnie to meczy, dobrze ze chociaz nie jestem sama z tymi dolegliwosciami. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:35 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem najlepszy adres w internecie o jelitowych problemach.
Od trzech lat edukuje się na tej stronie.
http://www.j-elita.org.pl/
kiedyś było to forum podobne do toczeń.pl ale teraz rozrosło się zmieniło status i "zebrało" wszystkie choroby jelit do kupy
Mam nadzieje, że i to forum też kiedyś przejdzie podobną reorganizację. _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki locman, na pewno tam zajrzę _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 11:12 am Temat postu: |
|
|
Tak jak sie spodziewalam swiateczna maakra, a sumie nawet gorzej, bo malo co zjadlam ani smazonej ryby, ani ciast, tylko gotowane i drozdzowe ciasto i od wcziraj co zjem jestem w wc, masakra, a dzis jeszcze czeka mnie długa droga do domu.. biore juz po 5 Debridatow dziennie i 3 Spasmoliny wg zalecen lekarza, ale nie powiem zeby było lepiej, w tej chwili nie tyle mnie boli co mecza mnie skurcze jelit.. okoropienstwo:( , zaazwycja pzwchodizly po nocy a teraz nie chca, chyba kolonoskopia bedzie koniecznia tylko czy mi ja wykonają? _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 11:26 am Temat postu: |
|
|
Przy problemach gastrycznych jak "ognia"unikaj drożdży ! _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiedzialam o tym Margaret, dziękuje za informacje, na pewno bede uwaza, czego jeszcze nie moge, a co jest najlepsze, bo teraz to juz sama nie wiem co jesc... _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Moja przyjaciółka ma podobne problemy-gastrolog na liście "zakazanych" umieścił czekolade ,tłuste potrawy,drożdże i mietę,kiedy unika tego jest w miarę dobrze albo wręcz dobrze-do tego zażywa Ortanol 1 raz lub 2 razy dziennie.
Z tego co wiem tzreba też uważać na mak i siemie lniane-to ziarenka wiec mogą niestety drażnić jelita.
Mam nadzieję,ze poczujesz się wreszcie lepiej,bo to nieszczęście jak nie można normalnie zjeść-współczuję bardzo  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje Margaret, ja pije siemie lniane ale bez ziarenek, smazonego i tlustego nie jem, czekolady rowniez, wyeliminuje tez drozdze moze sie choc troche poprawi.. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 9:30 pm Temat postu: |
|
|
bardzo dziękuje:D, to forum to skarbnica wiedzy
Mam pytanie takowe, odnosnie jelit, czy bol posrodku brzucha tak pod mostkiem to jelita czy zoladek? Moze to glupie pytanie, ale boli mnie tak po raz kolejny i juz nie wiem co to jest, a tab na jelita pomagaja tak srednio... _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|