Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hannah Junior

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 9:28 am Temat postu: Witajcie. |
|
|
Hej. Mam 23 lata. Niedawno wyszłam ze szpitala i jestem w trakcie diagnozowania tocznia. Piszę "w trakcie" chyba bardziej ze względu na nadzieję, że moja rejestracja tu jest jednak przedwczesna. Nie mniej jednak pani dr nie pozostawiła mi zbyt wielu wątpliwości... Teraz w głowie mam całą masę przemyśleń i pytań, ale na to przyjdzie jeszcze czas - najpierw poczytam to, co już zgromadziliście, a trzeba przyznać, że jest tego trochę I za to chciałabym od razu podziękować - forum obserwuję od kilku dni i czytam umieszczone tu informację. Dzięki Waszej pracy (ogromnej!) trochę rozjaśnia mi się w głowie. Dziękuję! |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj Hannah bardzo miło Cię poznać i zapewniam Cię, że z pewnością dowiesz się tu wielu ciekawych rzeczy, które pomogą Ci oswoić się z choróbskiem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 10:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:01 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:20 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj Hanah nie jest wcale przedwczesnie że się wpisałaś wiele jest tutaj osób w trakcie diagnozowania zatem czytaj i pisz co chcesz wiedziec czy z czym się chcesz podzielić.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Korzystaj z naszych zasobów wiadomości do woli  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hannah Junior

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
Pytań mam całą masę. Wynika to m.in. z tego, że po wyjściu ze szpitala nie dostałam wypisu - czekają na wyniki niektórych badań. I tu mam właśnie taką zagwozdkę i pierwsze pytanie - użyłam opcji szukaj ale niewiele na ten temat znalazłam - wiecie coś może o powiązaniu tocznia z celiakią lub myleniu tych chorób? Sprawa wygląda tak, że badanie wykazało antygent ANA i RF plus dochodzą do tego inne objawy: bóle stawów, anemia i leukopenia (ostatnie mnie zaskoczyło, bo jeszcze miesiac temu akurat to było ok). No i nawracające stany zapalne - 3 razy w ciągu 3 miesięcy (dlatego poszłam do szpitala), gorączkowanie. Postawiono wstępną diagnozę - toczeń. Nastepnie miałam gastroskopię i tu się skomplikowało - być może celiakia, usłyszałam. Przekopałam Internet i znalazłam w JEDNYM miejsu, że celiakia może być chorobą towarzyszącą przy toczniu, nie ma nic na ten temat w innych źródłach. U Was też nie znalazłam odpowiedzi. Natomiast zauważyłam, że objawy (akurat te które mam )w tych chorobach częściowo się pokrywają. Wiem, że może powinnam czekać spokojnie na wyniki (mają być za 3 tygodnie:/ ), ale spokój to ostatnie czego mogę oczekiwać w tych dniach Nabrałam nadziei, że to nie toczeń...Jeżeli wiecie coś na ten tamat, byłabym bardzo bardzo wdzięczna... linki, własne doświadczenia, cokolwiek 
Ostatnio zmieniony przez Hannah dnia Pon Gru 21, 2009 5:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
I pamiętaj,ze toczeń to nie wyrok,a w grupi ezawsze rażniej -jak sie wdrożysz -się przekonasz
Co do leukopenii i anemii-to bardzo często objaw tocznia-poza tym zapewne morfologia wygląda w porzadku,prawda?
Polecam linki zaserwwane przez Iwonkę
Powodzenia! _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 6:14 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum
z diagnozą czy bez -najważniejsze to dobre źródła informacji i samopoczucie , które z forum trzeba czerpać garściami...
myślę ,że wkrótce sprawa się wyjaśni a to milowy krok w stronę leczenia
zdrowia życzę _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Hannah  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
poprzedniczki mają rację - choroba tkanki łącznej tak naprawdę niczego nie oznacza - wszystko leży jedynie w Twoich rękach (no i odrobiny szczęścia). Niektóre objawy, jak zauważyłaś, mogą nakładać się na siebie, inne natomiast nie występować w ogóle. Powodzenia w dalszej diagnostyce - przynajmniej w ten sposób będziesz wiedziała, na czym stoisz.
Mam również nadzieję, że nasze forum rozjaśniło już całkowicie Twój umysł  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hannah Junior

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 11:56 pm Temat postu: |
|
|
Margaret najnowszych wyników jeszcze nie widziałam, chyba dostanę je z wypisem. W ostatnich jakich widziałam CRP i płytki były podwyższone, ale to właściwie chyba o niczym nie świadczy w tej sytuacji.
Staram się być dobrej myśli, dzięki za wsparcie.
Btw dziś zapisałam się do poradni reumatologicznej- wyznaczyli mi termin 2 dni później, chyba naprawdę miałam szczęście:)
A Was czytam czytam i czytam, ale zanim to wszystko sobie poukładam, to trochę czasu zejdzie Do całkowitego rozjaśnienia jeszcze daleko
Ostatni z podanych linków niestety mi nie działa 2 pozostałe właśnie przekopuję - dzięki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 8:49 am Temat postu: |
|
|
Korzystaj z wyszukiwarki -na górze
Nie martw sie -tzreba czasu ,by wszustko w głowie sobie ułożyć,tym bardziej,ze kazdy przechodzi chorobe inaczej...
Powodzonka _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|