|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj kasiu,
ja wcale nie chce bra kolejego antybiotyku, a co do kropli to brala wszystkie nasivin, flixonase, plucze gardlo szalwia, biore tabletki na gardło, a co gorsze nie mam teraz nawet dobrego lekarza, czekam na badania ANA ktore byc moze pozwola cos wyjasnic.. dzis byłam na usg nerek ( mam szczawiany wapnia w wynikach itp), wyszło mi ze mam poszerzona miedniczke nerkowa prawa , mam tez miec posiew moczu w kierunku zapalenia... czy takie objawy mozna powiązac z ktoraś z chorob wywolujacych objaw Raynauda..?
Z dnia na dzien jestem coraz bardziej przerażona..
Własnie dzis dostałam od laryngologa antybiotyk na stan zapalny gardła i mega wielkiego migdała z ropą... Unidox.. tyle ze moje jelita tego nie przezyja raczej dobrze, bo mecza od kilku dni jeszcze sie dołaczył zoladek, a jak sie jeszcze antybiotyk właczy to tragedia:( _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H.
Ostatnio zmieniony przez ssowa dnia Wto Sty 05, 2010 2:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Tymsal bardzo dobrze działa
woda z solą na zmianę z wodą zwykłą do płukania także
mnie gardło bardzo bolało po pulsie solu-medrolu ( wraz z wszystkimi węzłami chłonnymi szyi...) i boli, gdy mi puchnie ( a ciągle coś nowego mi puchnie na tym encortonie na twarzy przede wszystkim), robi się taka gula nie do przełknięcia
Ssowa, coraz więcej się o Tobie dowiaduje a tak mało objawów napisałaś mi na PW. Im więcej powiesz lekarzowi, tym łatwiej będzie mu dojść do tego, co Ci dolega:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Hatifnat, mnie niestety ani tymsal, ani plukanki, ani tez neo angin nie pomaga, teraz stosuje orofar max, przyniosi ulge ale na krotko:(.
Co do objawow to wypisałam sobie wszystkie, załaczam:
- bóle głowy u nasady i w skroniach ( codziennie)
- zawroty głowy( codziennie)
-niskie ciśnienie( codziennie)
-ból gardła, powiększony prawy migdal( codziennie)
-ból górnego podniebienia( codziennie)
-zatkany i swędzący nos( codziennie)
- uczucie zalegania wydzieliny w gardle( codziennie)
-krwawienia z nosa i gardła
- bol zatok
- ból w okolicy mostka
- ból brzucha, skurcze jelit( codziennie)
-biegunki
-spuchnięte lewe kolano od miesiąca/ ból kolana od tygodnia( codziennie)
-bóle żeber, kręgosłupa
- bóle całego brzucha
- bóle rąk od ramion do łokci na przemian jedna potem druga ręka( codziennie)
- bóle nóg od stóp do kolan na zmianę
-palce rak drętwiejące i bolące, później bledną, robią się zimne i dopiero potem czerwone, ciepła kąpiel zawsze pomaga, poza tym jedna ręką cały czas czerwona. Z kolei nogi ciągle sine od ud do kolan, stopy zimne rzadko kiedy ciepłe. Często też od głowy do połowy ciała robi mi się gorąco, a reszta ciała zimna.( codziennie)
-wysypka swędząca na brzuchu, plecach, rękach, pod kolanami
-problemy z oczami, zapalenie brzegów powiek( codziennie)
-przeciwciała ANTY HCV- jemny wynik wis zapl watroby typu C
-choroba Hashimoto
Jakbys mogła przeanalizowac te objawy i z czyms połaczyć to z góry wielkie dzieki:) _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mgła Super senior

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 12:21 am Temat postu: |
|
|
Moi kochani,
wiekszośc opisywanych przez Was objawów jest związanych z refluxem !
Są to:
1. ból gardła rano
2. zapalenie zatok
3. katar od rana
4. infekcja górnych dróg oddechowych zaczynająca się bolem, zawaleniem nosa i ucha, bez gorączki..
itp.
Co robić?
1. po 18.00 nie jeść słodyczy, owoców i warzyw (tylko chlebek z kiełbaską), bo powodują one przedłużoną fermentację
2. brać jakiś omeprazol albo pantoprazol na czczo
3. spać wysoko, żeby kwas nie wlewał się do gardła w nocy
4. nie jeść zup typu rosół, tylko kremy
5. jak juz rano wtsaniecie z bólem gardła, to psikajcie cały dzień tantum verde, i stosujcie powyższe zalecenia przez co najmniej 2 tygodnie, a najlepiej stale.
Hough. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 10:32 am Temat postu: |
|
|
Mgła-dzięki wielkie -to...takie logiczne  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|