Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 9:00 am Temat postu: |
|
|
Anita cieszę się razem z Tobą, że wyszłaś na prostą i życzę, aby takie samopoczucie było już zawsze...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
AGNESW. Junior

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 11:57 am Temat postu: Re: Rituxan |
|
|
Witam,
Jestem nowa na forum ale jestem stałym "czytaczem". Postanowiłam napisać coś o sobie ponieważ od marca mam wdrożone leczenie Rituxanem (mabtherą) Miałam już dwa podania leku i teraz te kilka tygodni najbliższych pokaże jak na to reaguje mój organizm. O ile mi widomo są schematy podawania tego leku a więc w moim przypadku są to dwa podania mabthery po 1g w odstępie dwu tygodniowym. Wygląda to tak że pierwszy wlew solumedrolu 500 mg, drugi dzień Mabthera, trzeci CTX i w moim przypadku po miesiącu od wlewu Mabthery kontynuacja CTX aby utzrmać efekt i zachamować zaostrzenie. Jeśli ktoś jest zainteresowany dalszymi informacjami proszę dać znać. Narazie tyle. Pozdrawiam wszystkich.
Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
oczywiście wszyscy jesteśmy ciekawi efektów leczenia,bo u każdego przebiega ono inaczej-w sensie-każdy reagować może inaczej
Ta wiec prosimy "o relacje".
Tymczasem zapraszam cię do założenia swojego wątku w dziale "Pierwsze Kroki Na Forum"-pozwoli nam to lepiej cię poznać  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alekto Junior

|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 4:04 pm Temat postu: |
|
|
hi! ja wlasnie jestem 3 tygodnie po drugiej kroplowce z mabthera i chcialabym wiedziec po jakim czasie moge sie spodziewac tych zawrotnych efektow o ktorych tyle sie czyta bo juz normalnie nie moge sie doczekac - na razie zauwazylam tylko ze moj INR -czyli wspolczynnik rozrzedzenia krwi idzie smialo do gory tak ze musze co tydzien robic badania krwi i co tydzien mimo coraz mniejszej dawki warfaryny moj INR rosnie.. co by oznaczalo ze moje przeciwciala przeciwko kardiolipinie juz dzieki mabthera ulegaja zmniejszeniu!!! a to dowod na to ze cos tam juz dziala ten lek.. natomiast jesli chodzi o inne objawy bola mnie troche miesnie - a wciaz jestem na standardowych lekach tj. imuran 100mg, prednisolon 5 mg i plaquenil 400mg.. i teraz zastanawiam sie czy mabthera wygasi mi te zapalenia w miesniach czy bedzie potrzeba zastosowania wiekszej dawki np. sterydow.. czego bym nie chciala raczej dlatego nie wiem czy jeszcze poczekac na efekty czy co robic??? wizyte mam zaplanowana dopiero za miesiac 24 czerwca.. jak to bylo u was z tymi efekami po mabtherze??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 5:02 pm Temat postu: |
|
|
witam
jestes jedną z nielicznych osob ktore dostaja ten lek, wiec raczej my tu nie pomozemy bo nie mamy zadnych doswiadczen z takiego leczenia ale czekamy na twoje dalsze relacje jak przebiega leczenie oraz jaki jest twoj stan zdrowia to dla nas cenne wskazowki
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 7:30 am Temat postu: |
|
|
ja myślę,ze na pełne efekty jeszcze trzeba poczekać,a odstawienie czy tez redukcja standardowych leków jest zapewne możliwa przy stabilizacji stanu-tak więc -cierpliwości  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alex 98 Junior

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 1:39 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. Szukalem cos na temat tej metody i trafilem tutaj.
W tym tygodniu,mam jeszcze trzy naswietlenia .Po 20-tym czerwca
zaczne brac Rituximab. Z tego co wiem beda to 4-ry dawki ,co tydzien w
gabinecie . W internecie nie znalazlem nic na ten temat,i dlatego
sprobuje podzielic sie swoimi uwagami w tym temacie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 10:25 am Temat postu: |
|
|
bedziemy bardzo wdzieczni jesli dorzucisz od siebie jak się czułes po podaniu tego leku czy nastapiła poprawa oraz jak szybko, takie wiadomosci są dla nas bardzo cenne _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alex 98 Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 2:04 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. Przepraszam ze sie dlugo nie odzywalem.
W tym tygodniu napisze wszystko o przebiegu leczenia. Zaznacze tylko
teraz ,ze nie mialem zadnych problemow. Czuje sie swietnie.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
koko Junior

|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 4:41 pm Temat postu: Rituximab |
|
|
Witam,
czytam posty na temat MabThery i buzia mi się uśmiecha jest w tym jakaś nadzieja, obecnie czekam na pierwsza dawke
od ponad 20 lat choruję na RZS przeszłam bez zadowalających efektów dwa leczenia biologiczne i liczę ,że MabThera bedzie bardziej skuteczna
proszę o więcej info odnośnie leczenia i samopoczucia po kroplówkach
pozdrawiam
Monika  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam!!
Trzymam kciuki żeby nowe leczenie Ci pomogło!!
Moja mama też choruje na RZS i ona akurat jest na Humirze i jest bardzo zadowolona z leczenia-praktycznie nie ma objawów (no może trochę jej się jeszcze wykręcają niektóre stawy ale naprawde bardzo malutko), nie odczuwa też żadnych działań niepożądanych. Niestety nie znam nikogo kto stosuje MabTherę więc nie wiem jakie są reakcje na ten lek. Każdy organizm jest jednak inny i leczenie które jednym pomaga innym nie-co już zresztą odczułaś na własnej skórze! |
|
Powrót do góry |
|
 |
koko Junior

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 12:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj,
na Humirze byłam prawie rok wczesniej na Enbrelu i nie wiem co o tym myślec ,ale po odstawieniu Humiry po 3 miesiącach RZS szaleje,a ja nie potrafie nad nim zapanować
może powinnam szukać innych dróg leczenia ...
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 1:01 am Temat postu: |
|
|
W sumie to chyba nie ma lepszych dróg leczeni od leczenia biologicznego w przypadku Rzs'u (przynajmniej tak wynika z badań klinicznych). Nastawienie psychiczne też zapewne odgrywa dużą rolę! To jednak na Humirze było ciut lepiej-może postaraj się jakoś 'nastroić' i wierz z całych sił, że będzie dobrze! |
|
Powrót do góry |
|
 |
koko Junior

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 1:32 am Temat postu: |
|
|
jestem osobą z dużym ładunkiem energii
jak upadam to tylko na chwile,ale co do leczenia to przechodziłam rózne drogi i nie mysle tu o konwencjonalnych metodach leczenia...
i po ponad 20latach nadal nie jestem przekonana co do tego typu leczenia
jak dla mnie to leki działają usypiająco na chorobe niestety na chwile ,a ja wolałabym czegoś wiecej
no nic czas pokaże ...
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paula1315 Junior

|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja choruje na ziarniniaka wegenera,z zajeciem nerek. w środę zaczynam Rutiximab. podobno mam dostać 4 razy co 2 tygodnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|