Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klima245 Senior

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 1:50 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie tez mi cos nie pasowalo, tylko czasem kiedy czuje ten okropny bol na calym ciele mam wrazenie ze duzo czasu mi nie zostalo ze umieram, tak to boli, ile czlowiek moze zniesc bolu?! ehh, czyli z toczniem mozna zyc normalnie cale zycie tak... nie umiera sie od niego _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Mam dać ci przykład?Oto KasiaKuc,zachorowała jako nastolatka ,po drodze wyszła za mąż,urodziła dwoje zdrowych dzieci a teraz ma 43 lata i żyje.Boli jączęsto tak jak i Ciebie ale ta paskuda tak ma niestety  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
klima245 Senior

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 2:06 pm Temat postu: |
|
|
to super gratuluje jej, ja juz zrezygnowalam z zajscia w ciaze itp, za duze ryzyko, mam nadzieje ze wymysla lekarstwo na tocznia i wszyscy od razu wyzdrowiejemy:) _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Hej grunt to się nie poddawać
Ja mam prawie dwuletniego synka, nigdy nie poddałam się myśli, że mogłoby go nie być
Najważniejsze, to być w ciągłym kontakcie z lekarzem prowadzącym i jeśli on wyrazi zgodę, a Ty będziesz chciała, to myślę, że marzenie o dziecku może się ziścić  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 7:47 pm Temat postu: |
|
|
kurde...skasowałam se posta
i od nowa....
poczytaj Agatko
Choroba straty i korzyści
Toczeń -rokowania i przeżywalność
Walka z bólem dużo przydatnych informacji
ciąża: wiele mamy tu szczęśliwych Mamusiek mają nawet kilkoro pociech
rokowania: na internecie znajdziesz pełno starych i nieaktualnych informacji; medycyna poszła do przodu i w diagnostyce, i w leczeniu
inną sprawą jest banda oszołomów na różnych forach: uwielbiają straszyć innych
ból: można przywyknąć, serio trzeba zaakceptować pewna jego część a dopiero gdy zacznie Ciebie boleć co innego zauważysz jak mało wcześniej cierpiałaś doceniamy wszystko po czasie
ja też mam zajęte nerki i żyję całkiem całkiem do tego parę innych dodatków nawet
głowa do góry
no i co powiem jeszcze nieskromnie: jesteśmy najlepszym, najdokładniejszym dostępnym internetowym źródłem na temat tocznia
zaglądaj tu więc często, czytaj i pisz o swoich doświadczeniach dzięki temu jesteśmy właśnie tacy cenni  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Ostatnio zmieniony przez kinga dnia Wto Sty 26, 2010 9:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 8:54 pm Temat postu: |
|
|
klima245 napisał: |
mam nadzieje ze wymysla lekarstwo na tocznia i wszyscy od razu wyzdrowiejemy:) |
Wszyscy w to wierzymy - inaczej nie byłoby sensu podejmować walki. Walki o tyle trudnej, że nie objawiającej się heroicznymi czynami, lecz codziennym urywaniem z życia tego, co się da. Ale z drugiej strony walki o tyle łatwej, że zawsze, a przynajmniej prawie zawsze, przychodzi wygrana. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 2:31 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
no i co powiem jeszcze nieskromnie: jesteśmy najlepszym, najdokładniejszym dostępnym internetowym źródłem na temat tocznia
zaglądaj tu więc często, czytaj i pisz o swoich doświadczeniach dzięki temu jesteśmy właśnie tacy cenni  |
podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami
dodam jeszcze ,że każdy choruje inaczej , ale najważniejsza jest diagnoza , a skoro taka masz to wiesz już jak i czego trzeba pilnować
wszystko przed nami - po prostu życie ... _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Klima 245! |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Klima  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
fiolka Junior

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 9:35 am Temat postu: |
|
|
witaj,witaj w naszym gronie calym sercem zycze duzo zdrowka i aby bylo coraz lepiej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorothy Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 2:12 pm Temat postu: |
|
|
I ja witam Cię serdecznie , życzę dużo zdrówka oraz wytrwałości nie można się poddawać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klima245 Senior

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 12:22 pm Temat postu: |
|
|
hej, jest coraz gorzej bol sie nasila, nawet tramal nie pomaga, zoladek juz calkiem mi siada od tych lekow, chyba w tygodniu pojade do szpitala, moze zrobia mi wszystkie szczegolowe badania i w koncu cos sie dowiem, bo przeciez jestem do niczego, w domu nic nie moge zrobic itd, blee _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
klima245 Senior

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 2:32 pm Temat postu: |
|
|
tak, biore oslonowe i na zoladek i na watrobe, tylko ze tych tabletek biore cala mase, bo nie tylko na tocznia a rowniez po moim przebytym peknieciu tetniaka mozgu i wylewie:) _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 5:51 pm Temat postu: |
|
|
witam ponownie Klima po 3 latach i jeszcze nie wiesz o tym ze ta przeżywalnosc z toczniem o której piszesz że 5-20 lat to już przeszłość o ile oczywiście nie odejdzie się na jakieś powikłanie z e sercem lub zatorem co może być śmiertelne ale to dla każdego..ja sama już mam rozpoznany toczeni 26 lat a choruje o wiele lat dłuzej i wciaz nieźle żyję sobie choc nie jest za latwo ale nie tragicznie..pozdrawiam.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|