|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 4:23 pm Temat postu: |
|
|
MIASTENIA
Poza tym myślę,ze warto poczekać na konkrety,a nie uczepiać sie dywagacji medycznych  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 4:53 pm Temat postu: |
|
|
teraz to ja dokładniej poczytałam , część objawów pasuje do mnie jak ulał  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Persefona Junior

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 8:31 pm Temat postu: |
|
|
diana228 napisał: |
choruej na toczen od 8 lat ale ostatnio lekarze tj(listopad zeszlego roku)zaczeli podejrzac ze mam stwardnienie rozsiane..
Podejrzenia ich sa postawione na podstawie obajwow takich jak oni to mowia: ze opada mi powieka mam niby wytrzeszcz oczu..
|
Witaj
Opadanie powieki i wytrzeszcz oczu to nie są typowe objawy SM.
Do rozpoznania SM w chwili obecnej potrzeba najabradziej MRI głowy (ze zmianami typowymi dla SM) oraz dodatni wynik w kierunku prążków oligoklonalnych (z płynu m.-r.) no i ewentualnie wzrokowe potencjały wywołane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:13 pm Temat postu: |
|
|
diana228 a czy lekarze brali kiedys pod uwage borelioze ? Moja mama po nawracajacych zapaleniach nerwu wzrokowego, problemach z chodzeniem, no i wreszcie zmianach demielnizacyjnych w mozgu w 2000 roku uslyszla siagnoze SM. Lekarze rozkladali rece twerdząc, ze nic wiecej nie moga zrobic, a ona miala w domu 6-cio i 10 letnie dziecko... w intermecie zaczela szukac informacji na temat chorob w ktorych wystepuja podobne objawy...no i trafila na borelioze...leczyla sie przez trzy lata...od tego czasu jej stan nie pogarsza sie...oczywiscie nie twierdze, ze jest tak w Twoim przypadku, jednak znam kilka takich osob... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|