Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kate21stg Junior

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 2:49 pm Temat postu: witam :) |
|
|
witam, mam na imię Kasia mam 22 lata, mieszkam na pomorzu i
jestem tutaj nowa, zwróciłam się z prośbą o pomoc w sprawie wyników immunologicznych. Co do objawów tocznia to mam tylko problemy z nerekami, ale one zaczeły się juz ok 6 lat temu. Jednak nie są one moja jedyna choroba, choruje rowniez na nadcisnienie, klebuszkowe zapalenie nerek, niedoczynnosc tarczycy, pecherz neurogenny, dyskopatia, cukrzyca, posiadam rowniez rozrusznik serca. do immunologa skierowano mnie aby sprawidzic czy jest jakas przyczyna tych chorob ktore pojawiaja sie od 5 lat, co rok cos dochodzi. badania sa z pierwszej wizyty u immunologa, co oznaczaja dopiero dowiem sie na wizycie 19.02. lecze sie tez w poradni chorob tkanki lacznej (trafilam tam z podejzeniem kolagenozy, ale jak do tej pory nic nie rozpozonano). z gory dziekuje za pomoc i milo mi zagoscic na forum
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:07 pm Temat postu: |
|
|
witaj Kasiu
Miło, że się przywitałaś i kilka słów o sobie napisałaś
Skomplikowany przypadek jesteś
Jakiś tam poziom przeciwciał masz. OB troszkę podniesione...
Ja się nie chcę za dużo wypowiadać, bo tu lekarz musi spojrzeć na wszystko całościowo.
Poczytaj sobie interesujące Ciebie wątki, tylko wiedz, że nie u każdego występuje to samo
No i czekaj cierpliwie na 19 luty ja też czekam na ten dzień, bo mam ważną wizytę lekarską wtedy już blisko ta data
Pozdrawiam serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Kasiu
Wykaz dolegliwości jak na Twój wiek jest naprawdę bardzo duży. Dobrze, że w końcu wzięto się za rozważenie immunologicznej strony tego zestawu.
Poradnia Chorób Tkanki Łącznej - coś wiem na ten temat na Pomorzu chyba lepiej trafić się nie da. Która doktor Cię prowadzi - dr Smoleńska, czy dr Czuszyńska?
Co do Twojego niefortunnie zadanego pytania (o ile pamiętam zostało ono przeniesione, ale mniejsza z tym) - musisz zrozumieć, że nie ma wśród nas specjalisty. Nie chcemy nieświadomie wprowadzić Cię w błąd. 19 powinny się wyjaśnić wszelkie Twoje wątpliwości, za co trzymamy kciuki. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kate21stg Junior

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:15 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje za miłe przywitanie, jeżdżę do dr Smoleńskiej od chyba października dopiero. Wiem ze nie ma tutaj lekarza ale osoby chorujace wiedza rownie duzo
Kingo ja 19 lutego tez mam bardzo ważny dzień bo oprócz wizyty u immunologa i neurologa mam jeszcze kardiologa i dowiem sie czy trzeba bedzie operowac serce znowu.
Trzymam za ciebie kciuki i mam nadzieje ze ta wazna wizyta okaze sie pozytywna
Łukaszu a ty u której doktor się leczysz ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:29 pm Temat postu: |
|
|
O ile dobrze rozumiem, 19 zapowiada się u Ciebie na sądny dzień - tym bardziej trzymam kciuki za jak najbardziej pomyślne wyniki i życzę cierpliwości.
Mnie prowadzi dr Czuszyńska - póki co na współpracę obie strony chyba nie narzekają. Z jednej strony lekarz, która naprawdę zna swój fach, a z drugiej strony pacjent, przy którym chyba nie ma aż tyle zachodu (no, może z wyjątkiem wyników, które nie pasują do reszty). _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:31 pm Temat postu: |
|
|
miło Ciebie widzieć
ja mam tylko jedną wizytę 19, ale bardzo ważną...Ty to dopiero masz tego 19
będzie dobrze i u Ciebie, i u mnie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu witam cieplutko na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu
Rzeczywiście długotrwały zestaw dolegliwości plus pojawiające się nowe
mogą pomóc w zdiagnozowaniu jednej choroby ...
Ponieważ już niedługo masz kolejne wizyty i badania mam nadzieję,że pomogą one w postawieniu diagnozy .... A nawet jeśli nie , to moze wykluczą jakieś podejrzenia - to też dobra opcja .
Jesteś pod opieka lekarską , a to najważniejsze.
Na forum znajdziesz wiele wskazówek a i twowarzysko też się można uaktywnić - na co liczymy
Zdrowia i dobrze postawionej diagnozy życzę ... _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Kaśka
Witaj wśród nas
Trzymam za Ciebie kciuki  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kate21stg Junior

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 6:52 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje jeszcze raz , za mile powitanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu
Oby te badania rozwiały wszelkie wątpliwości  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 11:01 am Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu.!
Rozgosc sie na naszym Forum
Zycze szybkiej i trafnej diagnozy, trzymam kciuki i zdrowka zycze.!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ania M Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 6:46 pm Temat postu: -- |
|
|
--
Ostatnio zmieniony przez Ania M dnia Sob Sie 18, 2018 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:53 am Temat postu: |
|
|
I ja witam na forum  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
fiolka Junior

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu bardzo duzo tego masz jak na tak młoda kobitke.miejmy nadzieje,ze teraz bedzie coraz lepiej duuuuzo zdrowka i powodzenia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|