Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
noemi Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak wspomniałam już wcześniej , chorobę tarczycy znalazłam sobie przez przypadek. Objawy typu - uczucie zimna czy to ,że mogłam , a nawet lubiłam długo spać nie przypisywałam żadnej chorobie. Przez kilka lat pracowałam w laboratorium , w systemie 3-zmianowym . Najczęściej po nocnej zmianie było mi zimno i potrzebowałam więcej snu i winiłam za to pracę i zmęczenie po nocy. Tym bardziej ,że moja praca wymagała koncentracji i była odpowiedzialna.
Teraz wychodzi na to ,że to nie była jedyna przyczyna moich dolegliwości.
Depresji jako takiej nie mam , pomimo wszystkich moich przeżyć ,związanych ze śmiercią moich braci jestem osobą pogodną .
Być może trochę do tego przyczyniają się moje dzieci ,zwłaszcza młodszy .
Przy nim trudno być smutasem  _________________ Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem.
Ostatnio zmieniony przez noemi dnia Pią Lut 12, 2010 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja bywam smutasem, przyznaje, ale z drugiej strony znow powtorzył mi sie objaw okropnego uczucia zimna w połaczeniu z pozniejszym bolem głowy i mysl ze jednak ze to musi sie ze sobą jakoś łączyć.. tylko nie wiem jeszcz ejak i nawet jakiego lekarza o to zapytac.. nie wiem co to jest mialam zimne rece tułow, izmny nos a teraz jest mi strasznie goraco.. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Odnalazłam maść- nazywa się POLSEPTOL- ja smarowałąm na noc- każdy palec osobno,owijałam wacikiem i zakładałam rękawiczki bawełniane.Zużyłam 2 op. ,ale jak pisałam wtedy brałam bardzo duże sterydy.Teraz jest OK. Maść była na receptę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
noemi Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Alu
Dzięki za nazwę maści , muszę pójść do lekarza po receptę  _________________ Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Polseptol zawiera povidone-iodyna,która przy kontakcie ze skórą lub błona śluzową rozpada sie na jod nieorganiczny -działanie p.grzybicze,p.bakteryjne,p.wirusowe.Większość drobnoustrojów zostaje zabita w ciągu 15-30 sekund!
Ale ma power-mam nadzieję,ze i Wam pomoże  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:33 pm Temat postu: |
|
|
ja równie dziekuje za informacje, tez pojde do lekarza po receptę. Teraz juz czuje sie lepiej tylko boli mnie szyja, z dwóch stron tak w polowie bol promieniuje az do ucha, czy to mzoliwe ze to tarczyca? _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
noemi Kadet

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 3:10 pm Temat postu: |
|
|
Ssowa > Choruję na niedoczynność tarczycy i przy okazji albo przede wszystkim na Hashi ,ale nie odczuwam żadnego bólu ze strony tarczycy. Może dlatego ,że praktycznie jej nie mam ( 3 ml i 2,9 ml ) _________________ Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 6:54 pm Temat postu: |
|
|
To tylko moje domniemani były bo ciagle nie wiem od czego ma te wszystkie objawy.... _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz,moja przyjaciółka twierdzi,ze "tarczyca może boleć",szczególnie jeśli jest stan zapalny. _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Tylko jak to samemu stwierdzic czy to stan zaplany czy nie i czy to w ogole ona, ja sie ma wizyte u endokrynologa za 1,5 miesiaca.. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 9:48 pm Temat postu: |
|
|
A musisz to wyjaśniac teraz dogłębnie Przekaz specjaliście-teraz i tak nic z tym nie zrobisz.To lekarz ma wyjaśniac przyczynę choroby tudzież złego samopoczucia
Spróbuj sie skuic na czymś innym,co pozwoli Ci funkcjonować,rozlużnić troche .Co lubisz robić
Może zwyczajnie na "kawę " do nas zajrzyj  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Mam wrazenie ze musze to wyjasnic sama bo lekarz mało mi powie odesle jak zwykle do kolejnego i tak w kółko, a ja czuje sie z dnia na dzien gorzej. Staram sie o tym nie myslec, zajmowac swoja pasja itp, ale pogorszenie samopoczucia odbiera mi chec do wszelkich działan, stad te nieustajace pytania, bo na dobra sprawe szukam sobie diagnozy na wlasna reke.. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
noemi Kadet

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Wiem z własnego doświadczenia ,że szukanie diagnozy na własną rękę prowadzi donikąd . Człowiek staje się coraz bardziej nerwowy , objawy się nasilają i zaczyna się wydawać ,że do już istniejących dochodzą następne . Wpada się w błędne koło , normalnie paranoja .
Spróbuj się jakoś zrelaksować , oderwać od tego myśli , naprawdę to się da zrobić , wiem bo ja tak miałam Też myślałam ,że nie dam rady . _________________ Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Każdy z nas tak ma...na forum jest sporo osób nie do końca zdiagnozowanych,sama na diagnozę czekam b.długo,codziennie zmagając siez bólem i słabością własnego ciała,ale nie pozwalam,by ta spirala się za bardzo nakręcała,szkoda czasu... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za miłe słowa, staram sie nie myslec o tych dolegliwosciach, ale jak wracaja i uniemozliwaja mi funkcjonowanie to nie sposób,a najbardziej dobija mnie fakt ze nie wiem czy sa spowodwane i jak sobie pomoc _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|