Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sarg88 Junior

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 10:48 pm Temat postu: Witam nieśmiało:) |
|
|
Przez przypadek natrafiłam na to forum i mam nadzieję odnaleźć w nim wiele cennych informacji.
Generalnie nawet nie wiem narazie od czego zacząć i gdzie szukać pomocy.
Także na wstępie pragne opisac z czym sie borykam.
Mam 22 lata. od ok 8 lat borykam sie z problemem gorącego i czerwonego nosa. dzieje sie to napadowo w roznych sytuacjach. Oprocz tego wiecznie w nizszych temperaturach odzczuwam bol stop i dloni. Towarzyszy temu sinienie a w przypaku palcow u rak ro robienie sie palcow ja na to mowie "nieboszczyka" sa biale odretwiale bez czucia. natomiast w wyzszych temp. robia sie jakby napuchniete i czerwone.
Lekarze wciaz rozkladaja rece i mnei zbywaja a ja tym juz jestem zmeczona. nie wiem co to moze byc poniewaz mam wrazenie ze te dlonie, stopy, i nos sa ze soba powiazane jakims problemem a jak narazie rzaden lekarz nie polaczyl tego w calosc tylko probowali sie zajomowac kazda czescia oddzielnie. no ale tylko probowali ....potem tylko zbywali
bede wdzieczna za jakies pierwsze wskazowki co to i gdzie szukac ludzi z podobnymi objawami problemu nosa, stop i dloni:) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko kolezanke z Łodzi
A czy bylas u jakiegos konkretnego lekarza i robilas jakies badania w tym kierunku  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
czy oprócz wymienionych objawów-jeszcze coś Ci dokucza-bóle stawów,mięśni ogólne ,wyczerpanie?
Bywa,że u młodych kobiet pojawia się objaw Raynaud,a-po czym zanika po pewnym czasie. Być może i tak jest u Ciebie. Bardzo przydatnym badaniem jest kapilaroskopia. Jakie w ogóle miałaś robione badania?
Poczytaj tymczasem sobie tutaj:
OBJAW RAYNAUDA
oraz:
INSTRUKCJA OBSŁUGI FORUM
Pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 7:54 am Temat postu: |
|
|
Witam nową koleżankę
Tu na pewno znajdziesz wiele przydatnych informacji  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 10:52 am Temat postu: |
|
|
witam
coś dzieje się z twoim zdrowiem, musisz rzeczywiście poszukać dobrego diagnosty ...
a na forum najlepiej się ośmielić ,szukać , pytać
po prostu być z nami
pozdrawiam _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
madziary Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:12 am Temat postu: |
|
|
witam i ja  _________________ jutro możemy być szczęśliwi
jutro możemy tacy być
jutro by mogło być w tej chwili
gdyby w ogóle mogło być
raz dwa trzy |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:13 am Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
to Forum to kopalnia wiedzy, rozgosc sie i poczytaj...wiele pytan sie nasunie ale i na wiele znajdziesz wlasciwe odpowiedzi.
problemy rak i nog jakie opisujesz...sa mi dobrze znane.
poczatkowo bralam na to buvasodil (czy jakos tak), teraz amlodipine.
jednak istotna jest trafna diagnoza i znalezienie dobrego specjalisty, a to nie latwe, dlatego trzymam kciuki i zycze zdrowka i wyrtwalosci!
pozdrawiam serdecznie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:47 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:47 am Temat postu: |
|
|
witaj Sarg88 mam nadzieję że w końcu lekarze dojdą do jakiegoś sensownego wniosku by wreszcie postawić trafną diagnoze by zacząć odpowiednie leczenie powodzenia i cierpliwości bo w takich przypadkach jest ona bardzo potrzebna.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Sarg88 - życzę skutecznej diagnozy i ew. sensownego leczenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Na 100% masz zespół Reynauda ze wszystkimi trzema fazami.Powinnaś brać leki a poprawa będzie zaraz
Każdy kto ma zespół Reynauda jest obserwowany pod kontem innych chorób autoimmunologicznych.Bierz skierowanie do Reumatologa i ,,szoruj " na wizytę.Porobią Ci dodatkowe badania jak też i kapilaroskopię  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
objawy o których piszesz rzeczywiście sugerują Reynauda - koniecznie zbadaj tą sprawę.
Trzymam kciuki za pomyślne rezultaty i przede wszystkim - znalezienie odpowiedzi. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 11:57 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Konkretne podowiedzi juz sie pojawily wiec zycze trafnej diagnozy  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sarg88 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 6:17 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje wszystkim za mile powitanie:)
dotychczas mialam wykonane badania w kierunku okreslenia przeciwcial ANA. Pani dr stwierdzila u mnie obajwy Reynauda zapisala polfilin...iii na tym sie skonczylo leczenie i badanie. nic wiecej mi nie sugerowala, nie proponowala:( nawet na zapytanie do jakiego lekarza powinnam sie udac odpowiedziala ze nie ma potrzeby ze duzo ludzi tak ma:-O i ze to normalne
ostatnio ublagalam lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie do chirurga naczyniowego z łaski dal... Juz widze jak zareaguje jak powroce do niego z prosba o skierowanie do reumatologa:-P
ale postanowilam zabrac sie za leczenie i dporowadzic sprawe do konca:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|