Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klima245 Senior

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Hej, niestety bole stawow kosci i miesni nie przeszly, apap nie pomogl a lekarze nie wiedza co to, doszlo jeszcze pieczenie rak i goraczka i tak juz 2 tygodnie:( ratunku _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 7:00 am Temat postu: |
|
|
klima myślę że miomo wszystko powinnas jeszcze raz sie skontaktowac z lekarzem prowadzącym niech coś poradzi al;bo wyśle na badania tak nie mozna tego zostawić a na własną rękę też działać nie powinnaś.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 8:57 am Temat postu: |
|
|
Pieczenie dloni i stóp może mieć różnorodną etiologię somatyczną; niedobory witaminowe (głównie B6), a nawet cukrzycę. Wymagałoby to przede wszystkim dokładniejszego sprawdzenia przez lekarza internistę i być może wykonania szczególowych badań laboratoryjnych.
Polineuropatia obwodowa _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Byłam wczoraj u psychiatry który stwierdził ze jestem zdrowa i zadnych leków nie potrzebuje a moje dolegliwosci wynikają z nie zdiagnozowanych chorob.Przyklad dzisiejszy od kilku godzin porazajaco boli mnie kolano, nie moge w ogole go zginac masci nie pomagaja, a ortopeda tez nic nie stwierdził, nie uderzyłam sie nigdzie itp, i co jak tu funkcjonowac jutro od rano do wieczora mam zajecia ciekawa jestem jak na nich wysiedze:((( _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klima245 Senior

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 8:48 am Temat postu: |
|
|
Hej , pisalam ostatnio ze od stycznia umieralam z bolu, wszystko mnie bolalo, chodzilam po lekarzach i nic, w koncu polozyli mnie na oddziale tkanki lacznej i okazalo sie ze mam polineuropatie i zapalenie naczyn. czy to da sie wyleczyc czy przy toczniu zawsze juz to bede miala? jakie moga byc skutki tej przypafdlosci?macie jakies rady tym bardziej ze jestem juz po wylewie i nie ruszam lewa reka. dzieki za pomoc  _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Proszę,tu znajdziesz info o zapaleniu naczyń: PRZEWODNIK PO NASZYCH CHOROBACH
a tutaj masz wiadomości,nt. POLINEUROPATII _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
okresowa co 2-3 tyg puchnie mi kolano raz lewe raz prawe, nie jest to zwiazane z zadnym wysilkiem, boli przy poruszaniu sie i opuchlizna schodzi sama. Podobnie puchna mi rece w zgieciach przylokciowych od czego to mzoe byc? _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Ja zawsze przy nawrocie mam okropne bóle stawów -głównie kolana i nadgarstki plus gorączka.Kończy się to niestety zwykle zwiększeniem sterydów... tak jak np.właśnie teraz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gregorino Junior

|
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 7:20 am Temat postu: |
|
|
Cześć,
nazywam się Grzegorz i mam 22 lata. Choruje na nefropatie toczniowa. Leki które przyjmuje to encorton 60mg. Jestem także po sterydach solmedrolu 3x1g.
Mam do was pytanie... czy nocno-poranny ból w stawach klonowych przy tej chorobie to norma [/list] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:40 am Temat postu: |
|
|
witam
można powiedzieć ,ze tego typu bóle są charakterystyczne -wiadomo,ze rano odczuwane najdotkliwiej -trzeba się poruszać
zapraszam do Pierwszych Kroków-załóż tam swój własny wątek i daj się poznać całej naszej reszcie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hannah Junior

|
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Dawno to nie zaglądałam, ale kiedy choroba mnie przycisnęła-od razu pomyślałam o Was. Bóle stawów - od dziecka jak sądzę będę je miała przez całe życie. Pamiętam, kiedy byłam mała budziłam się z płaczem. Wtedy jeszcze rodzice myśleli, że kości mnie bolą, bo rosnę Plusem tego (a jakże, są i jasne strony) jest to, że do pomniejszych bóli stawowych się przyzywcziłam i nie zwykłam brać na to środków przeciwbólowych. Od roku mam "prawiezdiagnozowany" toczeń i jestem non stop na sterydach. Encorton sprawił, że poczułam się jak człowiek z żelaznym zdrowiem - przez rok nie ruszało mnie nic, nie bolało mnie nic (tylko to zmęczenie...). Do rzeczy -ostatnio dopadł mnie taki ból stawów - kolan, nadgarstków szczególnie, ale w zasadzie to bolało mnie dosłownie wszystko, nawet żebra - że nie byłam w stanie stanąć na nogach bez podparcia. Podeprzeć się też nie mogłam - nadgarstki, ramiona bolały jak przy ostrym stanie zapalnym. Niektóre stawy były też spuchnięte. Stąd moje pytanie: czy przy toczniu ból SYMETRYCZNYCH stawów jest normą? Pani dr która mnie diagnozowała na początku mówiła, że przy RZS bolą stawy symetrycznie (np oba kolana) a przy toczniu różne, pojedyncze. Wtedy nie potrafiłam sobie przypomnieć jak to zwykle jest ze mną. Przejrzałam ten wątek, ale jakoś nie dopatrzyłam się odpowiedzi. Btw - ból w zasadzie przeszedł po 4-5 dniach - pomogły (o dziwo) jak sądzę gorące kąpiele, dużo snu i odpoczynku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
biedronka999 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 10:39 am Temat postu: |
|
|
Margaret wiem, że wyszukiwarka nie gryzie i korzystam z niej ;P Tylko najwyraźniej mocno nieumiejętnie bo nie znalazłam tego wątku
Wczoraj strasznie spuchły mi kolana, są czerwone i gorące, bolące zresztą też, lewe gorzej... Zazwyczaj puchły mi palce u rąk bądź stawy duzych palców u nóg, dziś te kolana wyglądają nieco inaczej niż zwykle przy zapaleniu. To jest link do kilku zdjęć:
http://imageshack.us/g/88/74033648.jpg/
Jestem bardzo szczupłą osobą i nogi mam szczuplutkie a te kolana wyglądają masakrycznie teraz, nie miałam aż tak jeszcze. To zapalenie? _________________ Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję.
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie sobie siedzę w pracy i na piekielnie bolące i palące stawy rąk i nadgarstki przykładam sobie plastry chłodzące apap-5 zł za 2 szt-jak dla mnie bajka-dają mi dużą ulgę!!Polecam!!A z kolei opuchnięte i bolące kostki psikam sobie sprayem chłodzącym acerin-na mnie działa o niebo lepiej od sztucznego lodu w spray'u!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze wiedzieć. Właśnie się z tym zmagam. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 7:02 pm Temat postu: |
|
|
tak, ja tez ostatnio bardzo cierpie z tego powodu :/
dobrze byloby usztywnic na przyklad nadgarstki, ale glupio tak w pracy z bandarzem siedziec... kiedys probowalam plastrów, ale ogrzewajacych... - MASAKRA :/ sprobuje tego :* _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
|