Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 11:01 am Temat postu: Wypadające włosy 2 |
|
|
dla przypomnienia
Wypadające włosy _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 11:17 am Temat postu: |
|
|
No w sumie racja- chociaż ja go bardziej z myślą o Czarku kupiłam, a potem się podczepiłam do niego i dodatkowo zakupiłam odżywkę
Nie mniej jednak jestem naprawdę zadowolona  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uzumaki Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 11:30 am Temat postu: |
|
|
Czy ktoras z was stosowala kuracje vichy przeciw wypadaniu wlosow?Kuracja jest w ampulkach,troche droga i nie sadze zeby jedno opakowanie wystarczylo.Latem kupilam sobie opakowanie ale jak zobaczylam blysk w oku mojej tesciowej-to od razu oddalam jej w prezencie.Nie pytalam potem jej jak dziala.W aptece to bylo ostatnie op,rano mialam samolot i nie mialam juz sily biegac po aptekach.A u mnie nie ma.Przez internet jeszcze nie kupowalam kosmetykow,czas zaczac.
Na stale uzywam szamponu dercos-vichy,jest niezly.Z tym,ze pierwsze mycie robie szamponem dla niemowlat,potem dercos a potem intensywna odzywka.Wlosy sa ladne ale wypadaja mi bardzo.
Wczoraj kupilam Loreala 2odzywki w spraju,nie trzeba splukiwac.1nablyszczajaca,2przeciwko puszeniu wlosow.Po nablyszczajacej wlosy mam dzisiaj b miekkie.Nie chce obcinac wlosow,wszyscy chwala mnie w poldlugich,ze ladnie wygladam.Ale od ilu lat tak jest,ze dochoduje sie poldlugich,zaczynaja okropnie wypadac i trzeba obciac przy skorze,zeby jakos wygladac,bo te co wypadly zaczynaja odrastac,stercza i mam rozne dlugosci.Suszarki nie uzywam w ogole,prostownice sporadycznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
nicola Junior

|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 1:24 pm Temat postu: |
|
|
ja zamierzałam kupić to Vishy ale akurat go nie było i Pani w aptece poleciła mi Prolab i jestem naprawde zadowolona. Cenowo taniej a efekt świetny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
=PeReLkA= Junior

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 8:51 am Temat postu: |
|
|
witajcie kochane
jestem tu nowa lecz problem wypadania wlosow dotknal takze mnie
staram sie jakos temu zaradzic i jestem zdecydowana zakupic tak jak nicole Prolab i wyprobowac.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 9:21 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Mam nadzieję,ze Prolab zda egzamin
Proponuję-jako,że to Twój 1 post-przywitać się z wszystkimi-bedzie nam b.miło jak skrobniesz coś o Sobie w tym dziale,zakładając Swój wątek powitalny-o tutaj:
http://www.toczen.pl/forum/viewforum.php?f=10
Poza tym proponuje też odwiedzić ten link-b.ułatwia poruszanie się po forum:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1740
Pozdrawiam serdecznie
 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 8:48 am Temat postu: |
|
|
witaj serdecznie
wlosy wypadaly mi z powodu choroby bardzo, teraz biore 2 razy dziennie Quensyl i wypadaj mi jeszcze bardziej... wlosy scielam i wciagam witaminy. farby uzywam bez amoniaku.
visch probowala... i moze nie tyle co pomoglo na wypadajace wlosy, ale pomoglo na pojawienie sie nowych, a to tez niezle, co nie..?
probowalam biothin - nic nie pomoglo
od ponad roku biore z malymi przerwami Priorin - ale w pl chyba go nie ma, bardzo mi pomaga, niestety ma minus - jest drogi...
jak choroba jest mniej aktywna to i wlosy mniej wypadaja.
ja tam jestem zdania ze warto wszystkiego poprobowac kazdy innaczej reaguje.! wiec smialo i trzymam kciuki za dobre rezultaty.! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kole Junior

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 10:47 am Temat postu: |
|
|
na wypadające włosy stosuję szampon Dermeny i żel przeciw wypadaniu włosów też Dermeny, jeśli chodzi o skuteczność to włosy i tak mi wypadają ale mam sporo nowych, więc jestem zadowolona z tego zestawu i cenowo też nie jest tak źle, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 11:20 am Temat postu: |
|
|
Pamietajcie dziewczyny żeby tez badac poziom żelaza regularnie. Pomimo wypadania-kiedy brałam Falvit ,wypadanie zmniejszalo się .Ale ja mam częściej żelazo na dolnej granicy albo poniżej Po suplementacji jest zdecydowanie lepiej  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kole Junior

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 11:41 am Temat postu: |
|
|
no proszę, nie wiedziałam że żelazo też może wpływać na wypadanie włosłów, a ja mam problemy z żelazem, generalnie jak mam hemoglobinę poniżej normy to niestety w moim przypadku oznacza to że żelazo znowu mi spadło |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 11:43 am Temat postu: |
|
|
Ano widzisz-dlatego warto czasem o podstawach przypomnieć Podreperuj wiec "osiągi",a z pewnością włosy to odczują również  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kole Junior

|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 12:13 pm Temat postu: |
|
|
to biorę się do roboty, z zapasów został mi jeszcze hemofer  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasienka1 Junior

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Dermena, a do tego odżywki WAX. Są na różnego rodzaju włosy. Odżywka rewelacyjna.  _________________ Przetrwanie burz i huraganów niesionych przez życie często jest możliwe tylko dzięki sile woli... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eluś Junior

|
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 11:52 am Temat postu: |
|
|
No własnie... jak ostatnio byłam u lekarza i zapytałam go co mam zrobić z wypadającymi włosami (i masakrycznie rozdwajającymi się paznokciami) to on mi kazał sprawdzić sobie poziom żelaza we krwi... Powiedział że to jest głowny powód wypadania włosów, rozdwajania paznokci, suchej skóry (!!!) i że nawet jeśli żelazo jest w normie, ale jest przy dolnej granicy to już może się objawiać w ten sposób.
Najlepiej więc zwalczyć problem "od środka" a odżywki itp. to tak przy okazji  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|