Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 28, 2005 11:50 pm Temat postu: Wysokie OB |
|
|
Witam
U Martusi od kilku miesiecy utrzymuje sie OB =70. Po ostatnich badaniach kontrolnych lekarz prowadzący zaniepokoił sie i zlecił kilka dodatkowych badan m.in. wymaz z nosa i gardła oraz konsultację laryngologiczna . Wszystko w normie . Stwierdził , że to chyba toczeń i kazał zwiększyć immunosupresję -neoral.
Zęby ma kontrolowane na bieżąco -prawei co tydzień u dentysty (tak szybko wypadaja plomby).
A jak to wygląda u Was? Podzielcie sie swoimi uwagami _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 9:17 am Temat postu: |
|
|
Witaj ....no u mnie z OB niemam problemu nieprzekracza mi od dawna 10 czyli mam w normie...na poczatku choroby miałam wysokie i przy zmniejszaniu dawek leków ale po pewnym czasie jak organizm przywykł do mniejszych dawek spadał niewiem jak to mozliwe ale tak bywało/.. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 11:08 am Temat postu: |
|
|
Witam! Moje OB obecnie to 57. Bywało więcej w okolicach setki. Reumatolog twierdzi,że taka "nasza uroda".Zęby mam wyleczone,stawy pod kontrolą. Przeszlam z tym podwyzszonym OB do porządku dziennego Pozdrawiam serdecznie _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 11:14 am Temat postu: |
|
|
ja z kolei od początku choroby nawet przy stanie zapalnym miałam OB w granicach 3-6
od czerwca stopniowo mi rośnie a ostatnio miałam 16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Wysoki ob.jak mowi moja lekarka to uroda toczniowcow.bardzo czesto mam wysokie ...powyzej 50 ....zdarza sie nizsze .i wtedy o dziwo choruje.....bylo juz takze 135...wiec nawet na ob.nie zwracam szczegolnej uwagi ....przyzwyczailam sie i tyle.....
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dota Super senior

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 4:11 pm Temat postu: |
|
|
cześc
ja żeby było śmieszniej nie wiem jakie mam, bo zawsze miałam bardzo niskie / 7-10/ zawsze tz. w remisji i po prostu moja pani doktor nie zleca mi tego badania.Ale musze przypomieć jej o sprawdzeniu .
Dziekuje za podpowiedz własciwie zapomniałam o tym badaniu.
Pozdrowienia Dota |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 8:30 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio mam 19, a najwięcej było 40 _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
sEsZeLa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 8:35 pm Temat postu: |
|
|
ja ostatnio miałam 4
w czwartek ide na badania kontrolne i jestem ciekawa czy nie poleciało w góre hmm _________________ tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię [J.I.S] |
|
Powrót do góry |
|
 |
otyliana Junior

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja również mam zawsze niskie OB mimo istnienia stanu zapalnego. Moja doktor mówi że dziwny ze mnie przypadek za to ciągle mam leukopenię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sEsZeLa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 9:04 pm Temat postu: |
|
|
co do leukopeni to ja taż ciągle ją mam, a tych "szalonych" krwinek z badania na badanie ubywa Mogły by troche przystopować, brrr _________________ tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię [J.I.S] |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Dzieki Wam dziewczyny za podzielenie się swoimi uwagami.
U mojej Marty to bywało różnie. W chwilach silnego zaostrzenia OB było nawet powyżej 160. Kiedy wyszła na prostą to OB przez ostatnie 2,5lata było w granicach 15-20.
Od kilku miesięcy zaczęło rosnąć i to mnie niepokoi.
Może zwiększenie dawki neoralu pomoże, oby.
Jeszcze raz dziękuje i serdecznie pozdrawiam _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 10:34 am Temat postu: |
|
|
u mnie na ostatnicch badaniach OB - 76. Chyba zacznę sie niepokoić. _________________ Chron bakterie! To jedyna kultura u niektorych ludzi
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 1:15 pm Temat postu: a ja |
|
|
tez dziwny przypadek jestem
chyba uczy sie na mnie pani doktor dopiero
z regoly przeziebiam sie szybko i od razu nie mam na nic sil
a temperature mam niska
a krwinki ech
mma twierdzi ze jestem anemik
wiec sie przyzwyczailam do tego
z reszta w krwinkach tez z regoly czegos mam za malo _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 1:36 pm Temat postu: |
|
|
hej kochani:) ja własnie wróciłam z wa-wy, od lekarki.
u mnie z OB to jest tak , ze jak mi nic nie dolega to skacze tak od 35, nawet do 95, natomiast teraz mam zapalenie zatok i o dziwo OB 22 nie wiem jak to mozliwe przy takim stanie zapalnym:) _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
sEsZeLa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 10:37 pm Temat postu: |
|
|
może kierunki mu się pomyliły  _________________ tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię [J.I.S] |
|
Powrót do góry |
|
 |
|