Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
robak Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 3:44 pm Temat postu: witam serdecznie :) |
|
|
cześć,
Od dłuższego czasu czytam forum.
Dzisiaj postanowiłem napisać mój pierwszy post na forum.
Tak więc :
Obecnie jestem w szpitalu na Spartańskiej - wizyta ma na celu diagnostykę mojego schorzenia tkanki łącznej. Zobaczymy co Lekarze powiedzą na "mój stan" jedni mówią o chorobie toczniopodobnej inni o mieszanej.
Osobiście czuję w miarę dobrze. Miewam tylko czasami: bóle stawów, przeziębienia, ogólne osłabienie organizmu i notoryczną leukopenię. _________________ Pozdrawiam,
Robak
---
gg: 10289391
Ostatnio zmieniony przez robak dnia Nie Kwi 25, 2010 4:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Z tych objawów to każda kolagenoza jest możliwa
Życzę szybkiej i pomyślnej diagnozy.  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
robak Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję. _________________ Pozdrawiam,
Robak
---
gg: 10289391 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 5:31 pm Temat postu: |
|
|
jestes juz w szpitalu wiec czesc drogi z diagnostyka za toba, mam nadzieję ze szybko postawia pełna diagnoże i włacza leczenie moze na długo bedziesz miec tylko te objawy, o ktorych mowisz
zycze ci szybkiego powrotu na wolnosc i dobrego samopoczucia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 7:45 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja
życzę pomyślnej diagnostyki,bo to większa część sukcesu;
mam nadzieję,że pobędziesz z nami trochę i dasz się bliżej poznać  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
najważniejsze to chociaż w miarę dobre samopoczucie. Objawy, o których piszesz wyglądają bardzo ogólnie, więc i diagnostyka będzie dla lekarzy większym wyzwaniem.
Trzymam kciuki za szybkie odkrycie choróbska i szybkie wyjście "do cywila". _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 6:46 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie i ja  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 5:40 pm Temat postu: |
|
|
witaj Robak  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam i życze szybkiej diagnozy Pozdrawiam.. 3m sie i szybkiego powrotu do domku z pomyslnymi nowinami!
 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 6:13 am Temat postu: |
|
|
witaj Robak powodzenia w diagnostyce skoro jesteś w szpitalu to mam nadzieje ze z jakąs dobra diagnozą Cię wypuszcza cieszy ze nie czujesz się tak źle.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Trzymam kciuki za diagnoze . I ciesze się ,że objawy nie są zbyt dokuczliwe  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
robak Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 3:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Dziękuję za miłe słowa.
Jak narazie Toczeń rumieniowaty układowy jest odrzucony, mam stwierdzone 3 z wymaganych 4 kryteriów.
Diagnoza: niezrożnicowana choroba tkanki łącznej
Leukopenia - notorycznie białe krwinki w przedziale 2,3-2,8 przy normie powyżej 4.
Przeciwciała P-jądrowe.
Mam obecnie o mianie 1:1280, świecenie plamiste, a profil ANA wykazał anty RNP, 8 miesięcy temu były o mianie 640.
20 lat temu miałem trochę wyższe wskaźniki przeciwciał p-jądrowych XII.1989 miano 1:5120, a IV.1990 1:2560
Kapilaroskopia - objawy choroby Reynolda o wiele łagodniejsze niż 20 lat temu - powodem może być fakt brania polokard'u, który wspomaga krążenie także w drobnych naczyniach w kończynach.
Problemy ze stawami są na tyle łagodne ze nie zostały uznane jako kryterium toczniowe.
Cóż pozostaje mi się stale diagnozować i dbać o siebie, aby drzemiąca choroba nie ujawniła się za wcześnie.
Obecnie kuracja opiera się na arechinie + lekach wspomagających regenerację wątroby.
Do "cywila" wychodzę w piątek.
Diagnostyka spowodowała odkopanie wyników badań z Kliniki Dermatologicznej na Koszykowej w Warszawie gdzie byłem diagnozowany SLE w 1989/90.
Zaktualizowałem wiadomość - zmiany boldem i kursywą _________________ Pozdrawiam,
Robak
---
gg: 10289391
Ostatnio zmieniony przez robak dnia Czw Kwi 29, 2010 5:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Uważaj na siebie.
Ja konkretniejszej diagnozy doczekałam sę po ponad...20l.chorowania  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 3:31 pm Temat postu: |
|
|
tak juz to jest z ta nasza diagnoza choroba nie zawsze daje jednoznaczne objawy, i bardzo czesto diagnostyka trwa latami, u mnie trwało to 7 lat
uwazaj na siebie i jesli zmieni sie cos w obecnym stanie zdrowia nie przegap tego _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|