Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iggy Junior

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 3:54 pm Temat postu: Witam Iggy :) |
|
|
Witam
Od roku zdiagnozowano u mnie toczen układowy.Początek choroby był bardzo ostry,ale 3 hospitalizacje postawiły mnie na nogi ,a w zasadzie to solu-medrol :)Obecnie jest ok,przyjmuje metypred raz jedną tabletkę raz dwie 4mg.Methotreksat odstawiono mi 3 mies.temu,a włączono Arechin.Co mnie niepokoi to pojawiające sie ciągle zmiany skórne na dekoldzie.Są to takie jakby wypryski ,ale bez żadnej zawartości,potem znikają.Zastanawiem sie czy tak ma byc,czy to moze efekt uboczny sterydów.Moi lekarze za bardzo sie tym nie przejeli,ale mi to przeszkadza.Może ktos miał cos podobnego ?Moze ktos cos poradzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Iggy
Kilka spraw nas łączy- zbawienny wpływ solu medrolu , no i te pojawiające się krostki na dekolcie
Niestety nie wiem co jest przyczyną ich pojawiania się, bo ja na przykład biorę encorton
Na szczęście nie pieką mnie, ani tym bardziej nie swędzą, czy bolą, więc i nie przeszkadzają tka strasznie
Napisz nam coś więcej o sobie i zwyczajnie rozgość się na forum  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na naszym forum
Korzystaj do woli z zamieszczonych informacji i rad  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 6:56 pm Temat postu: |
|
|
witam cie serdecznie i mnie łacza z toba krostki na dekoldzie Do tego po obu stronach szyi ale ja biore calcort wiec jeszcze cos innego
Moja lekarka twierdzi ze to jednak wpływ sterydow , sama wiec nie wiem, ale wczesniej brałam metypred i tez ta wysypka byla. Nie swedzi nie piecze ale jednak jest to estetycznie niezbyt fajne wiec przeszkadza szczegolnie wtedy kiedy sie ubiera cos co odsłania dekold. Trudno zeby zawsze nosic cos wysoko zapiete po szyje
tez byłabym wdzieczna gdyby ktos potrafil temu zaradzic, dermatolog sprowadzona na oddzial do mnie przy innych dolegliwosciach skornych widziała tez ta watpliwa ozdobę ale nie wiedziala co to jest , Przepisala mi jakas masc ale niczego to nie zmienilo
a wiec jest jak jest
zapraszam cie do korzystania z naszych porad i na pogaduchy do naszej kawiarenki _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Pią Lip 19, 2013 10:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Najważniejsze, że udało Ci się wyjść na prostą, jeśli chodzi o całokształt stanu klinicznego.
Co do zmian na skórze warto, by obejrzał to dermatolog. Może rzeczywiście to tylko uboczny i niedokuczliwy na dłuższą metę efekt uboczny sterydów. Jednak w naszych przypadkach lepiej dmuchać na zimne.
Rozgość się. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
cieszę się ,ze do nas dołączyłaś-może skrobnij coś więcej o sobie
wypryski niestety zdarzają się po włączeniu sterydoterapii,jak i po zejściu ze sterydów(mój znajomy koszmarnie przeżył zejście z calcortu,np)
W każdym bądź razie-korzystaj z info na forum.część luźniejsza mamy w Rozmowach NIekontrolowanych-zapraszam.Gdybyś czegoś nie rozumiała-pytaj na priv moderatorów  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iggy Junior

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 1:32 am Temat postu: |
|
|
Wiecie co? To jest niesamowite ,że mozna spotkac takich ludzi na tym forum.Wzruszyłam sie bardzo ,tym jak tu mnie powitaliscie.Nie spodziwałam sie takiego serdecznego przyjęcia.W takim towarzystwie byc moze choroba nie bedzie wydawała sie juz taka straszna.Już dzis czuję sie świetnie,ale ciągle pamietam te staszne bóle i te okropne samopoczucie towarzyszące dolegliwościom.Zrozumie to tylko ten ,kto to miał,bo to nie tylko bol fizyczny ,ale też jakis lęk i panika w trakcie ataków bólu.Od roku czytam Wasze posty,ale dopiero teraz ,gdy w archiwum nie znalazłam tego czego szukałam zdecydowałam sie napisać.
Iwonka widze ,że jestes z Białegostoku,też leczę sie w B-stoku.Obecnie l u Sierakowskiego,ale przeszlam długą droge zanim na niego trafiłam.Nie jest może miły ,ale to własnie u niego na oddziale postawili mnie na nogi i zaczelam normalnie życ.U kogo Ty sie leczysz?Czy moze hospitalizują Cie na reumatologii w USK?Ja na szczescie nie mam już planowych hospitalizacji,teraz tylko zglaszam sie na wizyty kontrolne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja ciepło i serdecznie... pozdrawiam zyczac duzo zdrówka...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 9:02 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:00 pm Temat postu: |
|
|
witaj iggy
ja też po metypredzie miałam takie krostki, nie podobały mi się, wróciłam na encorton i znikły  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 10:01 am Temat postu: |
|
|
Witaj iggy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie w naszym wirtualnym klubie. Tu zawsze ktoś się odezwie i nikt nie jest sam a w takiej gromadzie faktycznie i choruje się jakoś łatwiej.
http://flash.li.ru/1603/be_happy.swf
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 6:01 am Temat postu: |
|
|
witam Cie serdecznie iggy w naszej forumowej rodince mam nadzieje ze będziesz się wsród nas czuła dobrze i znajdziesz ciekawe tematy do dyskusji pozdrawiam.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Iggy  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|