Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam - Marzena :D czy to toczeń?????
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 9:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to poczekam na wizyte....jak człowiek zyje z dnia na dzien czasem nawet nie wiedzac jakie ustereczki ma w sobie:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
karolla
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 11:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja witam Cie bardzo serdecznie Smile

pozytywne nastawieni jest bardzo istotne!
nie wolno nam o tym zapominac, regularne wizyty lekarskie, ostroznosc i wsparcie dobrych ludzi tu na forum i w zyciu na co dzien i da sie z wilkiem zyc.! Smile
daj "wam" szanse i zobaczysz ze choc czasem nie latwo, ale funkcjonuje! Nie wolno nam rezygnowac z marzen! Smile
Powrót do góry
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lut 25, 2010 4:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam was Motylki chyba i ja nim zostałam....:)mam włansie wyniki ana2 dodatnie miano 1:320 typ swiecenia homogenny i ziarnisty...dsDNA ujmne...z waszych bardzo waznych dla mnie linkow wynika ze mam albo rzs albo toczen ......p.kardiolipidowe mam ujemne 4.5 ...co o tym sadzicie ????reszta taka sobie TIBC 427,żelazo 65,UIBC 362..C3 112,C4 29....
Powrót do góry
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 8:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszytskich....mam podejrzenie tocznia...lekarz stwierdził ze albo sie rozkreci albo uspokoi...mam brac Arechin przez 3 mc na noc1 tabletke,unikac słonca i badac mocz oraz wizyta u okulisty :)jestem dobrej mysli i nadzieji ze bedzie dobrze:)
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile

Tak więc musisz przestrzegać grafiku badań laboratoryjnych Wink
Obserwuj tez siebie i korzystaj z życia Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marzenko - Arechina to bardzo dobry lek!!! Bedzie dobrze, powodzenia:)
Pozdrawiam:)
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witajcie dawno mnie nie bylo ale co i tu pisac jak człowiek ma doła:(jestem na etapie myslenia co dalej...chciałabym skonsultowac sie z jeszcze jednym reumatologiem,niepokoi mnie moja śledziona,byłam na usg i do tego robia mi sie jakies zwapnienia na torbieli....czy ktos z Was ma moze namiary na prof Hrycka z Katowic ale wizyta prywatna??????moze ktos z Was był u niego????albo moze polecicie mi kogos jestem z okolic Gliwic:(
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prof Hrycek przyjmuje w klinice w Ligocie we wtorki wystarczy sie zapisac zle czeka sie troche a prywana wizyta u niego Katowice os Tysiaclecia 86/A II pietro numer telefonu 322544807 tez musisz zadzwonic i umowic sie na konkretny dzien i godzinę
jestyem przez niego leczona od 13 lat i moge z czystym sumieniem polecic go jako super fachowaca i bardzo madrrego człowieka
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziekuje i juz dzwonie.....oby szybko udało mi sie tam dostac..a czy poi wizycie u Profesora jest szansa na dostanie sie na oddział do szpitala???
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli prof stwierdzi ze potrzeba ci dalszej diagnozy to tak,
trzeba bedzie sie zapisac w klinice na izbie przyjec ( najlepiej rano), lub uda ci się telefonicznie
pozdrawiam
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 9:14 am    Temat postu: co dalej??? Odpowiedz z cytatem

Chciałam podzielic sie z Wami moimi kolejnymi diagnozami,byłam wiec u innego reumatologa i prof stwierdził ze nie mam tocznia!!....kazał odstawic mi arechin ,zrobic test na cytomegalie..zrobiłam to i niestety nie mam przeciwciał a lekarz był pewnie ze to jest to....jestem pełna smutko,cieszyłam sie jak dziecko ze moze jestem zdrowa....sama nie wiem co zrobic,brac nie brac ,szukac dalszych konsultacji...????
Powrót do góry
lena_89
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak rozumiem bylas u profesora Hrycka Question
Profesor jest lekarzem starajacym sie dociec przyczyny dolegliwosci lub odchylen w badaniach, to wlasnie dzieki Niemu trafilam na oddzial, chociaz dla innego reumatologa wyniki moich badan nie byly wskazaniem nawet do wizyt w poradnii. Profesor nie jest zwolennikiem podawania lekow jesli nie jest pewien diagnozy, wiec mysle, ze dlatego kazal Ci odstawic Arechin. Mysle, ze warto skonsultowac sie z Nim ponownie, bo jesli rzeczywiscie cos sie dzieje, to na pewno bedzie staral sie znalezc przyczyne Wink
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 6:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Leno byłam nawizycie u prof Hrycka...naprawde zasiał we mnie tyle radości,wiem ze powinnam jechac na wizyte powtorna ale jesli to nie Toczń to co???moje wyniki nie sa fatalne wrecz przeciwnie poprawiły sie i czuje sie dobrze....poprostu czasami opadam z sił przez to myślenie i szukanie co mi jest...bo cos jest....jakas decyzje musze podjąc...
Powrót do góry
marzena27
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 8:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie bardzo prosze o pomoc???czy nie orientujecie sie gdzie warto zapisac sie do poradni reumatologicznej ??własnie załatwiłam sobie skierowanie,od dwoch dnin ie potrafie chodzic po schodach:(nie wiem czy katowice ligota czy ochojec???szczerze to mam taki dołek od tygodnia,codziennie siedze i czytam,szukam i mysle czy jestem chora czy nie????doradzcie mi cos???
Powrót do góry
liliana
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 5:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Marzeno Very Happy Wszystko będzie dobrze,nie załamuj się, głowa do góry Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: