Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 6:56 pm Temat postu: |
|
|
moze nie wynajdziesz leku ale na pewno bedziesz innym lekarzem lekarzem ktory wie ze czesto pacjent ma racje i trzeba go uwaznie słuchac, wiesz tez co to bol wiec bedziesz bardzo pomocna nam wszystkim
jak zaczniesz leczyc to daj namiary pacjentow na pewno ci nie zabraknie
troche to jeszcze potrawa ale my jestesmy wytrwałe bestie wiec poczekamy  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miaugorzata Junior

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 7:07 pm Temat postu: |
|
|
jak na razie b interesowały mnie choroby metaboliczne ale może, życie zweryfikuje mi ścieżkę zawodową . Musze odbierać to jako sygnał bo jak inaczej to interpretować a więc Nobel murowany he he he żartuje . Empatia to niestety nie wszytsko potrzeba jeszcze doświadczenia ale ono przyjdzie z czasem którego mam nadzieję mamy wszyscy jeszcze dużo buziaki i przełaczam sie na optymizm . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo się cieszę,ze masz już lepsze nastawienie-nad nim trzeba jednak czuwać i pracować
Wpadnij na "kawkę""do Kawiarenki  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Miaugorzata a zdradzisz z jakiego miasta jesteś?  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli juz myślisz o Noblu to widać, że humor powrócił na całego.
Oby tak dalej. A jakby optymizmu zabrakło to wiesz, gdzie szukać - tutaj dostawy idą cały czas, więc starczy zawsze i dla każdego
A tak na serio - może to rzeczywiście znak, którą specjalizację wybrać... Warto to przemyśleć, tym bardziej że i kierunek nie jest wyjątkowo "krwawy", jak np. chirurgia... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 10:13 pm Temat postu: |
|
|
z drugiej strony - speców od metabolicznych w kraju też jak na lekarstwo;) Pracuję w tej branży i wiem jak ciężko porządnie zdiagnozować dziecko z podejrzeniem czegoś więcej niż cukrzyca, czy najbardziej popularne mukopolisacharydozy na przykład. A już postaci młodzieńcze chorób metabolicznych to doprawdy czarna magia...
Miaugorzato - walcz i kształć się, potrzeba w Polsce dobrych lekarzy, niezależnie jakiej specjalizacji;) Jak chcesz poczytać o wyczynach kolegów z branży, zerknij do mojego wątku. Doprawdy, nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać )
Pozdrowienia i szybkiej diagnozy:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 7:22 am Temat postu: |
|
|
Miaugorzatko zapraszamy do naszej kawiarenki na plotki i ciepłą kawusię  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miaugorzata Junior

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Awania hmm jesteś lekarzem?? Z chęcią poczytam w Twoim wątku te smaczki medyczne jak piszesz. Pediatria jest sympatyczna ale dla mnie zbyt stresująca .
Nigdy nie myślałam o chirurgii jest bb wymagająca i psychicznie i fizycznie więc na pewno odpada, zresztą nigdy mnie nie fascynowała, realia młodych lekarzy i jeszcze bez zaplecza rodzinnego (ak to nazwijmy) są b cieżkie a chirurgów to już w ogóle. Na rezydenturze trzeba wręcz walczyć o operacje, zabiegi a nawet o asystowanie! a co dopoiero własna operacja poza tym to olbrzymi stres.. Zawsze pociągała mnie królowa nauk medycznych czyli interna więc na pewno w tą stronę pójde może zatem reumaty nie są złe, zobaczymy .
Wpadne na pewno na kawkę . B się cieszę, że znalazłm to forum łączą nas problemy ale już teraz też radości . Dziękuję za ciepłe przyjęcie. A miejscowośc z której jestem to Warszawa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko widze ze juz troszke ochlonelas i tak trzymaj,
jesli chodzi o rente..hm jak ja bym chciala-i nic ,nie daja mi,moze jak mnie wniosa na noszach ja nie mam jeszcze konkretnej diagnozy-bo z tym u mnie trudno
Pozdrawiam  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Czy pediatria jest sympatyczna? Cóż, zależy gdzie:) Może w POZ;)))
Prywatne info wysłałam na prv, a mój wątek z opisami postaw lekarzy - bardzo proszę: http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=3565
Interna, moim skromnym zdaniem, to faktycznie królowa;) Jako jedyna daje wgląd, przynajmniej teoretycznie, w człowieka jako całość.
Dzisiejsza medycyna jest strasznie sfragmentaryzowana. Z jednej strony - rzecz jasna i oczywista - jest to konieczne. Niestety, z racji braku pracy zespołowej, braku wymiany danych między specjalistami czasami może działać to na niekorzyść pacjenta, który ma pecha nie być osobno rączką, nóżką, główką czy innymi flakami;) lecz po prostu - człowiekiem:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 11:09 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna1974 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:00 pm Temat postu: |
|
|
dzień dobry - witam serdecznie! _________________ Jeśli się cofasz to tylko po to by wziąć rozbieg! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|