|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 2:12 pm Temat postu: |
|
|
kazurkazur napisał: |
a gdzie ja napisałem że zgłębiam tajemniki chorób w internecie ? |
o matko... To był żart. Chodzi mi o to, żebyś spróbował się nieco zdystansować i zająć też czymś innym, nie tylko tym, co Ci dolega. To nie jest proste, ale warto próbować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 3:48 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem, zależy co mi powie nefrolog, co do tego że nie pracuję to jest oczywiście czasowe, mam nadzieję że jakoś ustabilizują mój stan. |
jaki stan?
czyli jeszcze nie masz terminu na TK, to nie licz na maj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 4:44 pm Temat postu: |
|
|
didulka wie co pisze bo ma praktyki miedzy innymi w pracowni TK i MRI
potwierdzam to wszystko co pisała , znam ja osobiscie i jak malo kto miala pod gorke i zdrowotnie i rodzinnie, teraz jest dorosła wiec troche jej łatwiej co nie znaczy ze nagle wyzdrowiala i w domu tez rodzice sa zdrowi i probelmy nagle zniknęły
sama łapie kazda okazje zeby dobrobic pare groszy
popatrz na nia jest tylko 2 starsza od ciebie, popatrz na kinge , na karii
mlode osoby ktorym w zyciu nikt nie pomogl a potrafiły sobie poradzic
troche zaangazowania z twojej strony i do przodu
ja tez mam wysokie cienienie , tez wieczne problemy z potasem, i wiele wiele dolegliwosci , zreszta jak wszyscy tutaj
sama wychowałam swoje dzieci, no z pomoca kiedy byłam w szpitalu a zadrzalo się ze spedzałam tam i pol roku wiec nikt nie ma łatwo
tylko z boku moze wydawac się ze kazdy jest w lepszej sytuacji ze ma lepiej, ale zycie nikogo nie piesci i trzeba znalezac siłe aby sobie w nim radzic,
ty tez musisz niech ci nie ucieka przez palce bo zycie polega na tym zeby łapac te piekne chwile kiedy są i zeby na nich budowac i miec nadzieje ze powroca _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 10:01 pm Temat postu: |
|
|
nie pracuję, bo nie chcę wyjść na idiotę, kiedy pójdę do roboty i zaraz będę musiał iść na L4 |
Pewnie zaskoczę Cię, ale 2 i pół roku temu przerabiałem dokładanie taki sam temat. Już na drugi dzień roboczy od podpisania umowy wylądowałem w szpitalu. W sumie cztery miesiące z życia wycięte (wykrycie DM, miesiąc w szpitalu i kolejne trzy dochodzenia do siebie), ale koniec końców skończyło się szczęśliwie. Nie powiem - trochę pomógł mi łut szczęścia (w międzyczasie wymiotło cały dział i jako "relikt przeszłości" właściwie tworzyłem go od podstaw). Z drugiej strony gdybym się wtedy poddał to pewnie plułbym sobie w brodę do dzisiaj.
Jest to autentyczna historia - słowo. Głowa zatem do góry i nie przejmuj się - kto nie ryzykuje ten nie ma. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kazurkazur Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 11:23 am Temat postu: |
|
|
to sm tez cie meczy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 12:52 pm Temat postu: |
|
|
SM (czyli stwardnienie rozsiane) na szczęście nie.
DM to inaczej zapalenie skórno-mięśniowe. Nie powiem - swojego czasu dało mi ostro popalić - poza tymczasowym ograniczeniem ruchowym (ból jak przy potężnych zakwasach zniechęcał nawet do zejścia po schodach na ulicę) przy zaostrzeniu oszpeciły mnie plamy na twarzy (co w moim dawnym fachu handlowca, gdzie liczy się prezencja, praktycznie dyskwalifikuje).
Najważniejsze jednak że ten etap mam dawno za sobą i po dawnych dolegliwościach ani śladu  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
 |
kazurkazur Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 4:25 pm Temat postu: |
|
|
nie wiedziałem co to DM, a D jest koło S.
znaczy myślałem że nacisnął zamiast s d
Ostatnio zmieniony przez kazurkazur dnia Sob Maj 01, 2010 5:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 4:38 pm Temat postu: |
|
|
|
 |

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 5:29 pm Temat postu: |
|
|
No cóż, trochę w tym i mojej winy - mogłem napisać pełną nazwę (żeby wszystko było jasne), a nie podpierać się skrótami.
Tak czy siak - choroba chorobą, ale życie nie może tylko na tym poprzestać i trzeba żyć dalej, niezależnie co się dzieje. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Aaaa, że na klawiaturze blisko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jessica Junior

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:27 pm Temat postu: |
|
|
skad u Was tyle optymizmu? "Dajcie troche"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:35 pm Temat postu: |
|
|
skad ? bo radzimy sobie z chorobą od dawna i dało nam sie ja oswoic i na dłusza mete mozna z nia zyc, ba, nawet bywaja okresy całkiem dobre wiemy juz ze zamartwianie sie niczego nie zmieni i trzeba brac zycie takie jake jest, a moze byc nawet z choroba całkiem fajne _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jessica Junior

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Monia- podbudowalas mnie, bardzo Ci dziekuje Ja probuje sie oswic z tym wszystkim, ale jakos mi nie wychodzi.. Moj facet tez tak jakby nie zdaje sobie z tego sprawy (moze to i dobrze, moze to jego celowe dzialanie, nie wiem), nie wiem,czy mi to pomaga,czy nie,,. Zgubilam sie, nic juz nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:40 pm Temat postu: |
|
|
bo...
"jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma"
a poważnie-chęć życia przebija wszystkie złe dni jak na razie,ale czasem i te gorsze dni dają popalić  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jessica Junior

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 9:48 pm Temat postu: |
|
|
to fakt  |
|