Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam cieplutko :)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 9:36 pm    Temat postu: Witam cieplutko :) Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie Very Happy
Ciesze sie ze trafilam na Wasze forum, mam nadzieje ze moze dzieki Wam uda mi sie dowiedziec co sie ze mna dzieje.
Zaczne od poczatku,a wiec ok 5 lat temu zaczelam miewac bardzo silne bole glowy z wymiotami, pewnego dnia bardzo zle sie poczulam tak jakby grypa zaraz po 1 dniu wszystko minelo wystraszylam sie i poszlam zrobic badania okazalo sie ze leukocyty mialam 2700 zaczelam szukac przyczyny robiono mi rozne badania nie stwierdzili zadnej choroby. ok 4 lata temu wyjechalam za granice tam natychmiast zainteresowali sie tym i zaczeli swoje badania wszystkie wyszly dobrze oprocz ANA wyslali mnie tam do kliniki reumatologicznej stwierdzili podejrzenie Tocznia nie mialam zadnych objawow wiec kazali mi sie tylko obserwowac. Jakies trzy lata temu strasznie zaczol bolec mnie kark wylam z bolu nic nie pomagalo nie moglam ruszac glowa, pojechalam tam do szpitala bo bol byl nie do zniesienia ale niestety dali mi tam tylko leki Diazepam i Cokodamol po ktorych spalam po jakims czasie bol minol. Wrocilam do polski poszlam do lekrza on wyslal mnie na badanie tsh okazalo sie ze mialam az 50 pozniej zrobilam ANTY-TPO wyszlo 2217 wiec diagnoza HASHIMOTO. Od poczatku roku zaczelam miec jakas wysypke na wysokosci zoladka i do tej pory tak jest. Zawsze jak tylko wyjde na slonce to robi mi sie motyl na twarzy i jakies plamy. Ponad 3 tyg temu zaczely bolec mnie piety stopniowo zaczelo atakowac palce u nog potem kolana rece i biodra wstawanie rano to meka. Lekarz wyslal mnie na RTG wykazal( mierne przewezenie czesci szpar stawowych stawow kolanowychze sklerotyzacja powierzchni stawowych) (sklerotyzacja powierzchni stawow stepu i stepowo- srodstopnych, sklerotyzacja trzeszcek paluchow) czy to normalne w wieku 30 lat. Robilam badania pod kontem reumatolidalnym wyszly ujemnie ob mam 27/50 limfocyty 13% granulocyty 84% juz nie wiem co robic tak mnie wszystko boli a lekarze mnie olewaja . Bylam na usg tarczycy i lekarz poradzil zebym zrobila badania na bolerioze i na Tocznia. Prosze podpowiedzcie co robic jakie badania jacy lekarze bo leki juz prawie przestaja dzialac a biore nimesil i ketonal duo.
Z gory dziekuje Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 9:42 pm    Temat postu: Re: Witam cieplutko :) Odpowiedz z cytatem

cześć
współczuję Ci, bo przechodzę podobne piekło diagnostyczne. Też Hashi i podejrzenie choroby układowej, którą dotąd zanegował reumatolog a podejrzewa endo i neurolog.
Też jadę na przeciwbólowych - ketanol forte, teraz reumatolog "zdiagnozowała" mi artropatię tarczycową i dała jeszcze aglen...Trochę to razem łagodzi ból, ale furory nie robi:(
edit: i jestem w podobnym wieku - 31 lat.
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 28, 2010 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,
diagnoza - z jednaj strony dowiadujemy się kwestii, o których wolelibyśmy nie myśleć. Z drugiej natomiast - tylko dzięki niej jesteśmy w stanie wyjść na prostą.
Mam nadzieję, że Twój proces diagnostyczny zakończy się szybko i pewnym wynikiem.
Poczytaj "przyklejone" u góry wątki i korzystaj do oporu.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 7:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Misiu- powodzenia w dalszym leczeniu Exclamation
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 9:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile
wiem jak ciężko żyć w takim zawieszeniu, bez diagnozy i życzę Ci, byś jak najszybciej dowiedziała się czy to jest toczeń czy też jakaś inna choroba.
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Misiu Very Happy

Cieszę się,ze dołączyłaś do nas,mam nadzieję,że będziemy cie motywować w walce o diagnozę,bo czasem niestety to walka Confused
Z pewnością twoje zmiany i dolegliwości nie są typowe dla wieku. Wink
Hashimoto b.często występuje z toczniem. Jeśli miałaś dodtani aNA,to może pamiętasz/masz zapisany-typ świecenia? Profilu ANA2 nie robiono już? z reguły się roi ,skoro ANA wychodzi +...
Polecam do przeczytania:

PRZECIWCIAŁA

TOCZEŃ,CHOROBA PODSTĘPNA

WALKA Z BÓLEM

BÓL PRZEWLEKŁY

SPECJALIŚCI GODNI POLECENIA

Powodzenia
Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Maj 29, 2010 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Misiu!
Szybkiej diagnozy życzę.
Powrót do góry
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 6:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Very Happy
Misia wykasuj proszę tamten post w dziale Porad i doświadczeń o temacie ,,Co mam zrobić" i przenieś go tu.O to mogłaś zapytać tutaj lub w w temacie np:Bolących stawów.Korzystaj proszę z wyszukiwarki. Very Happy
Jeśli aż tak źle się czujesz wystarczy,że udasz się ponownie do rodzinnego a on niech dopisze na skierowaniu ,,Pilne".Musisz zostać przyjęta wtedy w szybkim terminie.Ewentualnie pozostaje jeszcze wizyta prywatna a potem już szybko poleci.
Wink

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 7:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Bardzo Was prosze o podpowiedz nie wiem co robić, czuje sie coraz gorzej dzis z bolu nie moglam spac bola mnie juz wszystkie kosci i stawy niie mam sily wstac z lozka kazdy krok sprawia mi bol , rece odmawiaja posluszensstwa sa nabrzmiale, juz nawet kark zaczol mnie bolec. Jeszcze do tego mam 38 stopni jakies poltora tyg temu pojechalam do szpitala ale zrobili badania wyszly ok i odeslali do domu lekarz rodzinny dal skierowanie do reumatologa ale do konca roku nie ma zapisow. Nie wiem czy sprobowac jeszcze raz jechac do szpitala moze sie mna wreszcie zainteresuja przeciez trwa to juz od ponad 3 tyg i jest coraz gorzej . Poradzcie cos prosze.
Powrót do góry
Janu
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 8:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do szpitala mozesz probowac, moze trafisz na kogos kompetentnego. Jesli nie to musisz isc prywatnie do reumatologa, jesli tak zle sie czujesz to praktycznie za duzego wyboru nie masz. Ja w Polsce pierwszy raz poszlam prywatnie, a nastepna wizyte juz mialam z NFZ.
Ewentualnie najpierw do lekarza domowego, zeby przepisal jakas silniejsza dawke lekow przeciwzapalnych.
Jesli masz fajnego lekarza domowego to popros o skierowanie na testy na tocznia, przynajmniej bedziesz mogla sie zjawic u reumatologa z wynikami co przyspieszy diagnoze.
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 8:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poszukaj tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853
mam nadzieje ze ze znajdziesz kogos kto mieszka niedaleko ciebie
bardzo ułatwiłabys sobie gdybys napisała gdzie mieszkasz, moze wtedy szybciej uda nam sie znalezc dobrego lekarza
na wizyte raczej prywatnie bedziesz musiała sie zapisac ale na razie masz rodzinnego niech ci chociaz leki przepisze, oni w wiekszosc się znaja na toczniu a przynajmniej sporo o nim wiedza moze uda się ze dostniesz mocnejsze leki i skierowanie na badania ( chociaz terz licza kazda wydana złotowke )
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 12:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko na forum Very Happy
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 30, 2010 9:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie w naszym gronie i życzę cierpliwości. Diagnoza czasem długo trwa a na forum aż się roi od hipochondryków i symulantów. Musisz powalczyć o siebie i prawie zamieszkać w przychodni czyli być tam bardzo częstym gościem i może wydepczesz różne skierowania dawane bardzo niechetnie. trzymaj się.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Maj 31, 2010 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj na forum Razz

Powrót do góry
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Cze 05, 2010 3:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej i stało sie lekarz skierował mnie do szpitala bo sam nie wie co mi jest, lerze sobie od poniedziałku nawet nie chcieli mnie na przepustkę puscic. w poniedziałek dalsze badania może cos wymyślą juz kolana odmawiaja mi posluszenstwa a jak pochadze troche to w nocy mam straszne bole bioder i dostaje tem nie wiem czemu , zakazali brac doustnie lekow przeciwbolowych ciekawe czemu mowia ze ASPAT wyszedl troszke podwyzszony moze przez to no zobaczymy odezwe sie jak bedzie cos wiadomo.
Podrawiam Was goraco:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: