|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klima245 Senior

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 7:01 am Temat postu: |
|
|
a mnie boli wszystko od 5 mjiesiecy i w koncu po tej dlugiej meczarni dali mi arechine, narazie biore ja kilka dni wiec nic nie dziala chyba, do tej pory mialam tylko problem z nerkami no i weszlo mi prawdopodobnie na stawy-cholerny ten toczen a spal cicho prawie 6 lat, moze znowu zasnie i bole sie skoncza, jakie tabletki przeciwbolowe mozecie polecic tak doraznie zeby przestalo bolec, niedlugo mam wesele i musze byc na silach a ketonal itp na mnie nie dziala:( _________________ agatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 8:49 am Temat postu: |
|
|
polecam ci paracetamol najbezpieczniejszy z lekow , chociaz ja tez mam za tydzien wesele i jednak chyba ibuprom max, ktory nie jest wskazany dla toczniowcow, ale -raz mam nadzieje ze nie zaszkodzi, moze tez Ketonal chociaz nie wiem jak on sie ma do nerek czy mozna go brac _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Janu Kadet

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 9:01 am Temat postu: |
|
|
jesli masz problemy z nerkami to na wlasna reke nic nie powinnas brac, niestety uszisz sie lekarza poradzic. Jak ja mialam silne bole stawow i miesni to bralam etodolac 600 mg dziennie, ale efekty chyba zauwazylam po tygodniu brania. Ewentualnie indomethacin w czopkach, jeden na noc i budzialam sie bez bolu na 24 godziny (np w czasie egzaminow). Ale mowie jesli masz historie choroby nerek to muszisz byc bardzo ostrozna z lekami takze proponuje wizyte u lekarza, chociazby domowego... _________________ "Sapiens nihil affirmat quod non probat" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 9:31 am Temat postu: |
|
|
Kinia nasza ma nefropatię toczniową i z tego co wiem ratuje się przy silnych bólach tabletkami na bazie kodeiny-bez recepty dostaniesz:
-Antidol,
-Solpadeine(paracetamol,kofeina,kodeina)
-eferalgan z kodeiną(bynajmniej ja ten dostałam )
na recetę jest już Ultracod
mam nadzieję,ze niedługo wilczysko znów zaśnie na długo  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 30, 2010 4:52 pm Temat postu: |
|
|
zwracajcie uwage ze leki z kodeiną działają mocno zapierajaco wiec ktos kto ma kłopoty z wyproznianiem nie powinien ich stosowac _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|